Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Επιμένουν οι πληροφορίες που έρχονται από ξένα site ότι ήδη κυκλοφόρησε ιμιτασιόν μέλι έξω!!!


ΣΟΚ τα τεχνητά μέλια κατακλύζουν την αγορά...Έρχονται ακόμα και στην Ελλάδα!!!

Πρώτος ο MELISSOCOSMOS έγραψε πως υπάρχει πληροφορία ότι θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τεχνητά μέλια.
Με το που το δημοσίευσε όλοι πέσανε πάνω του όμως.
Γιατί εκείνος ο ανεκδιήγητος ο ακατονόμαστος 24χρονος γέμισε τον κόσμο ότι πρόκειται για hoaxes.

Να φανταστείτε ότι ακόμα και η ΟΜΣΕ με συμβούλεψε να προσέχω τι γράφω, και τέως καθηγητής του ΑΠΘ για ακόμα μια φορά με διέψευσε, παρότι έχουμε μιλήσει και έχουμε πει ότι δεν είναι σωστό να αλληλοχτυπιώμαστε και γενικά επικράτησε ένας πρωτόγνωρος θόρυβος.
Έλα όμως που τα γραπτά μένουν τα άτιμα, και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς, όλα δείχνουν ότι το δίκιο ήταν προς την πλευρά του αδέσμευτου μελισσοκόμου.
Και έλα που όταν βιάζεσαι να πεις κάτι στο τέλος την πατάς, είτε είσαι πρόεδρος της ΟΜΣΕ είτε καθηγητής πανεπιστήμιου είτε καθυστερημένος σαν τον Γιαννάκη.
Και εντάξει ο τελευταίος είναι μειωμένης αντιλήψεως, τώρα τελείωσε το σχολείο είναι ακόμα στραβόγιαννο, δικαιολογείται...
Οι άλλοι όμως;

Οφείλω να πω ότι την πιο σωστή στάση την κράτησαν οι Ελληνικές εταιρείες που θορυβήθηκαν μεν αλλά ψύχραιμα δεν βιάστηκαν καθόλου να βγάλουν απόφαση για το αν ισχύει ή όχι η είδηση.
Όσοι βιάστηκαν να με σταυρώσουν επειδή έβγαλα το θέμα όμως, τώρα πολύ λυπάμαι που θα τους πω ότι δυστυχώς είχα εγώ δίκαιο, και είναι κρίμα που έχασαν πολύτιμο χρόνο αφήνοντας τους μελισσοκόμους στο έλεος των αετονύχηδων για μια ακόμα φορά.
Εγώ σας συγχωρώ που με διαψεύσατε ενώ είχα δίκιο, η ιστορία όμως γράφει και δεν ξεγράφει.

Τώρα πρόεδρε σειρά μου να πω ότι είναι ακατανόητο που συνέβη και δεν αντιδράσατε...

Πως είναι δυνατόν, είμαι 41 χρονών άνθρωπος και να με βγάζετε ψεύτη;
Γιατι ναι για μία ακόμα φορά γίνεται λόγος για απομιμήσεις μελιών ανα τον κόσμο και την Ευρώπη.
Όλοι εξάλλου μπορείτε κλικάροντας την λέξη IMITATION HONEY στην Google να διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι τέτοια μέλια ήδη κυκλοφορούν.


Θα πάω ακόμα ένα βήμα πιο πέρα και θα σας πω ότι ήδη στην Ευρώπη κυκλοφορούν αυτά τα μέλια.
Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο πιο κάτω μπορεί ο κάθε ένας από την Ευρώπη την Ελλάδα και τον κόσμο να αγοράσει απομίμηση μελιού...
Αύριο θα τα πουλάνε και τα περίπτερα, και δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς...

https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dgrocery&field-keywords=Imitation+HoneyΣυνεπώς το θέμα όχι μόνο είναι υπαρκτό και έχει βάση, μα πολύ περισσότερο αν και ο MELISSOCOSMOS έγκαιρα και έγκυρα ενημέρωσε και την ΟΜΣΕ και τους επιστήμονες, αυτοί ας με συγχωρέσουν που θα το πω όχι μόνο συνέχισαν να κοιμούνται μα κάλεσαν και τους μελισσοκόμους να συνεχίσουν να κοιμούνται ήσυχοι.

Δεν το χωράει ο νους μου να σκεφτώ τι θα γίνει αν σκάσει κάνα σκαθάρι στην Ελλάδα συνάδελφοι.
Αυτοί έτσι όπως τους βλέπω δηλαδή θα το περάσουν για τίποτα σαρανταποδαρούσα.
Θα σκουληκιάσουν τα μελίσσια μας, και θα μας λένε μην ανησυχείτε πάρτε τα σκουλήκια και γίνετε ψαράδες...για δόλωμα.

Αν κάνω λάθος, ζητάω από όλους τους ταπεινά συγνώμη.
Αν δεν κάνω λάθος όμως νομίζω ότι πρέπει να σοβαρευτούν.

Διαβάστε τις εξελίξεις!!!

O Καθηγητής Herzfeld, του Πανεπιστημίου της Γερμανίας, δημοσιοποίησε ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία σχετικά με την κατασκευή του τεχνητού μελιού! στην Ευρώπη.

Μια και υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση για μέλι και το πλήθος των μελισσών στην Ευρώπη δέχεται ισχυρές πιέσεις λόγω της αστικής εξάπλωσης αλλά και της αλόγιστης χρήσειςφυτοφαρμάκων!.

Έχει παρατηρήσει ότι όταν επιτευχθεί η αναστροφή της ραφιναρισμένης ζάχαρης σε ένα σχεδόν πλήρη τρόπο και υπό συνθήκες απόλυτος προσδιορισμένες εργαστηριακά , τελικά η ζάχαρη στερεοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως και το φυσικό μέλι μετά από παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα, και στην συνέχεια μπόρεσε επαναδιαλυθεί εύκολα με θέρμανση.

Λόγω της αυξημένης παραγωγής τεχνητού μελιού, οι μελισσοκόμοι έχουν εξοργιστεί με το θέμα, έτσι ώστε να προστατεύσουν τον εαυτό τους, και προτείνεται να εξασφαλίσουν την απαραίτητη – προστατευτική - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ για το σκοπό αυτό, ένα σημείο είναι να υποχρεώσει τους κατασκευαστές τεχνητού μελιού, να προσθέσουν εμφανώς στην ετικέτα την ένδειξη ότι είναι τεχνητό προϊόν.

Από την άλλη πλευρά, έχει βρεθεί ότι η προσθήκη του ιμβερτοσακχάρου του φυσικού μελιού τείνει να βελτιώσει την ποιότητα και ιδιαίτερα να καταστεί πιο εύκολη η πέψη ( πάντα σε σχέση με το Νέο Τεχνητό Μέλι).και τα συστατικά...
Βλέποντας ότι η ζάχαρη είναι περίπου το μόνο διατροφικό θέμα που παράγεται σε μια απολύτως καθαρή διαδικασία, και μάλιστα οι μελισσοκόμοι την χρησιμοποιούν κατά βάση στην διατροφή του σμήνους. έτσι μέλι δεν μπορεί να θεωρηθεί απολύτως ως νοθεία.

Οι μέλισσες παίρνουν συχνά τα προϊόντα ( νέκταρ, γύρη) από τα λουλούδια που έχουν – τις περισσότερες φορές - μια κακή γεύση, και ο χημικός διαπίστωσε ότι το μέλι που προέρχεται από την καστανιά μερικές φορές έχει μια πικρή γεύση.

Από τα λουλούδια του σιταριού βρίσκουμε ένα μέλι που μοιάζει στην γεύση σαν τα πικρά αμύγδαλα και μέλι που προέρχεται από τα άνθη σπαραγγιών είναι πιο ξινά.

Το Μέλι που λαμβάνονται από το φυτό αγριοκράμβης είναι ένα ελαιώδους μέλι, κλπ που λαμβάνεται από κρεμμύδια έχει τη γεύση του τελευταίου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μέλι είναι πολύ βελτιωμένη με την προσθήκη του ιμβερτοσακχάρου.

Ο Καθ Herzfeld δίνει μια πρακτική μέθοδο για την παρασκευή αυτής της μορφής ζάχαρης ( η αλλιώς του τεχνητού Μελιού).

Παίρνουμε 1 κιλό (2,2 κιλά) υψηλής ποιότητας ραφιναρισμένης ζάχαρης σε ένα καθαρό δοχείο ( αποστειρωμένο), και προσθέτουμε 300 κυβικά εκατοστά (10 ουγκιά υγρού) νερού (καθαρό από χλώριο και απιονισμένο) και 1,1 γραμμάρια πίσσας TARIC οξύ.

Αυτό θερμαίνεται στους 110 βαθμούς.

Στην συνέχεια και πάνω σε ανοιχτή φωτιά, ανακατεύοντας όλο αυτό το διάστημα, και διατηρείται σε αυτή τη φωτιά μέχρι το υγρό να πάρει μια λεπτή χρυσή κίτρινη υφή και χρώμα, όλη η διαδικασία διαρκεί για περίπου τρία τέταρτα της ώρας.

Με αυτή την πολύ απλή διαδικασία ( προσομοίωσης) μπορούμε εύκολα να παράγουμε το τεχνητό μέλι ( που φυσικά δεν θα έχει τις ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού μελιού).

Πολυάριθμα εκχυλίσματα είναι τώρα στην αγορά στην διάθεση της Βιομηχανίας τροφίμων για να δοθεί το άρωμα του μελιού που θα θελήσει η βιομηχανία να αρωματίσει! αλλά κανένας από αυτούς τους τρόπους και προϊόντα δεν θα αντικαταστήσει το φυσικό μέλι.

Ωστόσο, αν πάρουμε το τεχνητό προϊόν που παρασκευάζεται όπως παραπάνω και να προσθέσει σε αυτό ένα φυσικό μέλι έχει έντονο άρωμα, με αυτό που παράγεται από την φύση! Και – όπως μας διαβεβαιώνει ο Γερμανός καθηγητής - μπορούμε να επιτύχουμε ένα εξαιρετικό ημι-μέλι ( κάτι σαν μέλι, νόστιμο και Φτηνό!!!)…..


Καλή όρεξη!


Πηγή: Scientific American
Artificial Honey 

Το είδα στο http://agroepidotiseis.blogspot.gr/


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share