Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Παρθένα Βασίλισσα συμβουλές και video


Όταν η νέα μας Βασίλισσα βγει από το κελί της είναι πολύ κινητική.
Αυτό ίσως οφείλετε σε αρκετούς λόγους, όπως το να φοβάται μήπως υπάρχει κι άλλη βασίλισσα στην κυψέλη, η να φοβάται το φως της ημέρας που δεν το έχει ξαναδεί, η να μην νιώθει ακόμα κυρίαρχη στην κυψέλη της, αφού οι εργάτριες την αναγνωρίζουν και τις φέρονται σαν Βασίλισσα μόνο αφού αρχίσει να γεννάει.
Έτσι αν ο μελισσοκόμος ανοίξει την κυψέλη του πριν η νέα βασίλισσα μας αρχίσει να γεννάει, και μπει απότομα το φως της ημέρας στην κυψέλη, τότε αυτή φοβάται κι αρχίζει να τρέχει πάνω στα πλαίσια πατώντας πολλές φορές με τα μακριά της πόδια πάνω στις εργάτριες. 
Τότε οι εργάτριες προβληματίζονται βλέποντας το θέαμα αυτό, και θεωρούν ότι η συγκεκριμένη δεν είναι η δική τους Βασίλισσα αφού δεν έχει και φερομόνες επειδή δεν έχει γεννήσει ακόμα.
Γι αυτό πολλές φορές τρέχουν πολλές εργάτριες μαζί, πέφτουν πάνω στη νέα Βασίλισσα και την σκοτώνουν πνίγοντας την με τη μέθοδο που σκοτώνουν και μια σφήκα. 
Δημιουργούν μια μικρή μπάλα όλες οι εργάτριες αυτές μαζί, και σκάνε την βασίλισσα.
Πρέπει οι νέοι μας μελισσοκόμοι να το γνωρίζουν αυτό και να μην ανοίγουν τις κυψέλες των παραφυάδων τους πριν η βασίλισσα τους γονιμοποιηθεί και γεννήσει. 

Να πω ακόμα ότι η παρθένα βασίλισσα είναι μικρότερη από την γονιμοποιημένη, και πιο λαμπερή.
Μετά την γονιμοποίηση της και αφού αρχίζουν να δημιουργούνται αβγά μέσα της, φουσκώνει μεγαλώνει και μακραίνει η κοιλιά της.
Στο βίντεο που ακλουθεί θα δείτε μια νέα και παρθένα Βασίλισσα που φοβάται κι αρχίζει να τρέχει.

Δείτε το Βίντεο...

MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών


          

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το γνωριζουν και τα νηπια. Γραψε μας κατι χρησιμο. Οπως τους χειρισμους για το πως να εισαγωγουμε αγονιμοποιητη βασιλισσα μεσα σε μια κυψελη χωρις να την σκοτωσουν.

MELISSOCOSMOS είπε...

Εχω γραψει, αυτο που λες.
Δεν ειμαι υπερ της εισαγωγης αγονιμοποιητων βασιλισσων, γιατι δεν βγαινουν καλες.

Ανώνυμος είπε...

Αν και ενηλιξ , δεν το γνώριζα Ανώνυμε 8:27, καθότι ερασιτέχνης.ωστοσο τώρα που το εμαθα, δεν θα...ενοχληθω αν ξαναπεσω πάνω του, γιατί πάντα θα θυμάμαι την περίοδο που δεν το γνώριζα. Ευχαριστώ

Κυριακος Τσατσμεας είπε...

Οταν κοβουμαι τα κελια σμηνουργιας τα μαζευουμαι σε ενα κουβα και τα σκεπαζουμαι με ενα υφασμα. Οσες βασιλισες εκολαφθουν τις βαζουμαι σε κλουβακι οπως τις γονιμοποιηνενες. κοβουμαι μια παραφιαδα και τοποθετουμαι το κλουβακι. καλη επιτειχια.Κυριακος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...