Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Επανέρχεται πρόταση για την «Αστυνομία Φύσης»


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Νέα αγροφυλακή έρχεται με λίγα λόγια.
Και επειδή οι αγρότες στα χωριά είναι φατρίες, και δύσκολα βγάζεις άκρη μαζί τους, όλον της τον ζήλο η νέα αρχή θα τον ρίξει στους άγνωστους μελισσοκόμους και στα μελίσσια τους που μεταφέρονται ανα την Ελλάδα.
Με λίγα λόγια θα γίνει η ζωή μας μαύρη και δεν θα μπορούμε να βάλουμε πουθενά μελίσσι.
Αυτή είναι η εκτίμηση μου.

Την ιδέα της ίδρυσης μιας «Αστυνομίας Φύσης», για να περιπολεί στα εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων προκειμένου να πατάξει το περιβαλλοντικό έγκλημα, επαναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μέσω του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, επιχειρείται να μπουν οι βάσεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο Ελληνικό Σώμα Φύλαξης της Φύσης. Όπως ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης, στόχος του νέου σώματος θα είναι η πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων στην ελληνική ύπαιθρο, όπως της λαθροθηρίας, της παράνομης υλοτομίας, της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης τοξικών αποβλήτων, της παράνομης μανιταροσυλλογής και αποψίλωσης πολύτιμων βοτάνων κ.λπ.

Σήμερα, την ελληνική φύση… εποπτεύουν τρία σώματα: η ομοσπονδιακή θηροφυλακή με 250 άτομα, τα δασαρχεία με περίπου 3.000 δασοφύλακες και οι λιγοστοί φύλακες των φορέων διαχείρισης.

«Έχουμε καταγγελίες, π.χ. από το δασαρχείο Κόνιτσας, ότι αλλοδαποί, οπλισμένοι σαν αστακοί, εισέρχονται με τα κοπάδια τους στα ελληνικά βοσκοτόπια και απειλούν τους έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι φοβούνται να οδηγήσουν στις συγκεκριμένες περιοχές τα ζώα τους για βόσκηση. Έχουμε εντοπίσει ελληνικά άγρια βότανα να πωλούνται στη γερμανική αγορά ως προϊόν γειτονικής μας χώρας, στην οποία τα συγκεκριμένα είδη δεν φύονται. Είναι εκτεταμένη η παράνομη μανιταροσυλλογή, η λαθροθηρία, η παράνομη απόθεση τοξικών αποβλήτων κ.λπ.» τόνισε ο κ. Τσιρώνης, επισημαίνοντας την ανάγκη της δημιουργίας του Σώματος Φύλαξης της Φύσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, διερευνάται εάν μπορεί να στελεχωθεί με δημοσίους υπαλλήλους, αν και με δεδομένες τις μνημονιακές δεσμεύσεις περί προσλήψεων, είναι πιθανότερο να στελεχωθεί με συμβασιούχους. Τα έξοδα θα μπορούσαν να καλυφθούν από το Πράσινο Ταμείο, αν εξαλειφθεί η δέσμευση του 97,5% των πόρων του για τον «εμπλουτισμό» των δημοσίων ταμείων, ή από τα έσοδα που προκύπτουν από τις άδειες κυνηγιού, τα οποία υπολογίζονται στα 15 με 20 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ
ΤΟ ΒΗΜΑ

          

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ένας καλός τρόπος να βάλουν χέρι στα χρήματα των κυνηγών δεν το κρύβουν άλλωστε
οι οικολόγοι ότι τους ενοχλεί η θηροφυλακή και θέλουν τα χρήματα των συλλόγων να τα ελέγχει το κράτος και με δικό τους υπουργό γιατί όχι και οι ίδιοι

Σταύρος είπε...

Αφου αποδυναμώσανε την θηροφυλακή με κάθε τρόπο,τώρα την κατηγορούν ως αναποτελεσματική και ορθώς αφου πλέον οι θηροφύλακες είναι ελάχιστοι και χωρίς τα απαραίτητα μέσα.Και αντί σε όλο αυτό να ενισχύσουν την θηροφυλακή,φέρνουν ένα καινουργιο σώμα!Γιατί?Για να βάλουν και άλλους δημοσίους?Δεν χόρτασαν τους ψηφοφόρους τους?

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας γατακια μου.

Βασιλη μονο οι αγροτες στα χωρια ειναι φατριες;

Οι μελισσοκομοι που ζουνε εκει τι ειναι, που ολα τα σημεια που μπορεις να βαλεις μελισσια ειναι δικα τους;

Και αν τολμησεις και βαλεις μελισσια εκει δεν τα ξαναβρισκεις.

Και μην ξεχνας κατι.
Καταγγελια σε δημοσιο υπαλληλο σημερα, ειναι σοβαρο θεμα, και μπραβο στον Αλεξη που το πετυχε αυτο.

Φιλια στο γιουσουφακι μου.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην πειράξει η θυροφυλακη τους κυνηγούς .κανα ταλαιπωροπου παει να μαζέψει τσάι και ρίγανη κυνηγούν και σύντομα και εμάς.πετατε τους στα γκρέμια.

Ανώνυμος είπε...

7:27 ξέρεις τι θα κάνει ο Αλέξης σου? Μια τρύπα στο νερο. Το δημόσιο να μεγαλώσει για να μαζέψει ψηφαλακια.

Το άλλο το διαβασατε??? Παράνομη μανιταροσυλλογη??? Α'ι' σηχτηρι ρε λαμόγια που θα μας βάλετε στην κονσέρβα.

Γιωργος Κ. είπε...

Αδερφε εισαι λάθος η ομοσπονδιακη θηροφυλακη ειναι η μονο που κανει ελεγχους στην υπαιθρο !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...