Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Ο MELISSOCOSMOS έστειλε το θέμα των ανεξέλεγκτων εισαγωγών μελιού και λοιπών αγροτικών προϊόντων σε όλα τα κόμματα!!!


Χτες ο MELISSOCOSMOS δημοσίευσε ένα άρθρο της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΛΛΑΣ από το 1976, που προκάλεσε σεισμό.
Είδαμε ότι με το που η χώρα άρχισε τις διαπραγματεύσεις για σύνδεση με την τότε ΕΟΚ το 1979, που προέβλεπε ότι θα διαθέτει το πλεόνασμα των αγροτικών της προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, αμέσως έγινε εισαγωγή μελιού από την Γερμανία, όχι όμως Γερμανικού μελιού, μα Αργεντίνικου που είχε εισάγει με την σειρά της η Γερμανία.
Αναρωτήθηκε τότε ο αρθρογράφος για την χρησιμότητα της σύνδεσης μας στο άρμα της ΕΟΚ, αν είναι να μας κατακλύσουν τα εισαγόμενα προϊόντα.
Πράγμα που τελικά έγινε, με αποτέλεσμα να δεχτεί τεράστιο πλήγμα η εθνική μας παραγωγή και να έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα.
Το άρθρο αυτό διαβάστηκε πάνω από 7 χιλιάδες φορές σε μια μόνο ημέρα, και αναδημοσιεύτηκε από δεκάδες Blogs και πολλά μεγάλα portals.


Ωστόσο ο MELISSOCOSMOS έκρινε ότι αυτό το άρθρο αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο, και πως έπρεπε να ερωτηθούν τα Ελληνικά κόμματα σχετικά.
Έτσι εστάλη σε όλα τα κόμματα της Βουλής, και στην Πλεύση Ελευθέριας.
Υπήρξε επιθυμία να σταλεί και στην ΛΑΕ μα το κόμμα αυτό δεν έχει φόρμα επικοινωνίας, ή e-mail διαθέσιμο για επικοινωνία και δεν μπόρεσε να αποσταλεί.

Το ερώτημα ήταν διπλό.
Διαφορετικό για τα κόμματα που ασκούν ή έχουν ασκήσει εξουσία, και διαφορετικό για τα κόμματα που δεν έχουν ασκήσει εξουσία.
Αφού τους ενημερώσαμε ότι τυχόν απάντηση τους θα δημοσιευτεί τους κάναμε το εξής ερώτημα.

Για τα κόμματα εξουσίας: Θα ήθελα να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο, και να μου πείτε ώστε κι εγώ να ενημερώσω τους αναγνώστες μου, αν αισθάνεστε υπερήφανοι, που συνταχθήκατε ως κόμμα με την πολιτική και την τακτική που περιγράφεται πιο κάτω...

Για τα κόμματα που δεν έχουν ασκήσει εξουσία: Θα ήθελα να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο, και να μου πείτε την θέση του κόμματος σας σχετικά με την πολιτική και την τακτική που περιγράφεται πιο κάτω...

Άσχετα με το αν τα κόμματα απαντήσουν, ειδικά όσα έχουν ασκήσει εξουσία είναι πολύ δύσκολη η θέση τους για να το κάνουν, πιστεύουμε ότι το κείμενο αυτό αποτελεί χρήσιμο εργαλείο και μοχλό πίεσης για να αλλάξει η πολιτική αυτή που οδηγεί στην εξαφάνιση της εθνικής παραγωγής.
Μιας όμως που δεν βλέπουμε διάθεση από κανένα συνδικαλιστικό μας όργανο να δουλέψει, θα αναλάβει το Blog μια σειρά πρωτοβουλιών και επερωτήσεων που αφορούν την κατάντια της Ελληνικής μελισσοκομίας και το σχέδιο ανάταξης αυτής.

Αναμένοντας την θέση των κομμάτων σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα!!!

MELISSOCOSMOS


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share