Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Νέα απο ζυγαριές σε βαμβάκια και πεύκα 6-8-2016


Έντονο είναι το ενδιαφέρον των μελισσοκόμων όπως είναι φυσικό για τα νέα των ζυγαριών σε διάφορες νομές της χώρας.

Να δούμε πρώτα τα βαμβάκια.
Στους μεγάλους κάμπους και ενώ η ανθοφορία είναι στο 60% περίπου, οι ζυγαριές καταγράφουν καθημερινή άνοδο από 600 έως 800 γραμμάρια.

Όπως ήδη σας ενημέρωσε ο MELISSOCOSMOS απο χτες όμως, οι αγρότες κάνουν λόγο για έξαρση του πράσινου σκουληκιού στα βαμβάκια και ήδη έχουν αρχίσει τα ραντίσματα.

Οι μελισσοκόμοι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.Σε ότι αφορά τα πεύκα.

Εύβοια.
Για πρώτη φορά μετά τις φωτιές έχουμε εικόνα από Εύβοια.
Εκεί πλέον όπως είναι φυσικό υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, καθώς τα μελίσσια που ήταν στις περιοχές που κάηκαν μεταφέρθηκαν πιο νότια με αποτέλεσμα την μεγάλη συγκέντρωση μελισσιών στις εκτάσεις που σώθηκαν.
Χτες 5-8-2016 η Εύβοια έδωσε αύξηση βάρους 500 γραμμάρια.

Η Θάσος.
Την στιγμή που τα μελίσσια βγαίνουν από το νησί για την διακοπή μεταξύ πρώτου και δευτέρου βαρέματος, έχουμε μικροαυξήσεις που καταγράφονται στις ζυγαριές.
Αυτές οφείλονται στο παρδαλό βάρεμα του πεύκου.
Χτες 5-8-16 η Θάσος έδειξε άνοδο 400 γραμμάρια.

Χαλκιδική.
Η Χαλκιδική εξακολουθεί να μην μας κάνει την χάρη.
Οι έμπειροι που γνωρίζουν το μέρος λένε ότι σε 5 ημέρες θα αλλάξει η εικόνα.
Χτες 5-8-16 οι ζυγαριές που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Χαλκιδικής έδωσαν από -70 έως +100.

Να πω κλείνοντας για το μετ κάλφα ότι ήταν μια μέτρια χρόνια, αφού οι καθημερινοί άνεμοι καραμέλωναν το μέλι του και οι μέλισσες δυσκολεύονταν να το μαζέψουν.

Αυτά τα νέα προς το παρόν.
Περισσότερα αύριο...

MELISSOCOSMOS


          

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημερα απο τις 6 μεχρι και τωρα 8:30 εχουν μπει 40 φορτηγα.Δεν ειναι τα πραγματα οπως τα λες, η θασο εχει εδω και 1μιση μηνα που γινεται χαμος.

Ανώνυμος είπε...

Απο χθες ξεκινησαν τα φαρμακα????ποιος σε κοροιδεψε παλι????
Εδω και 2 εβδομαδες ψεκαζουν σχεδον παντου.
τι μελι τρωμε αραγε???????????

Ανώνυμος είπε...

Μιμη παιξε μπαλα αλλου αγοριμου εμέις απο που ειμαστε σε παρακαλω

Best
Tzenaro

Νικος είπε...

Προς τον 1.01 εξηγηστε μου επειδη ειμαι νεος μελισσοκομος. τελικα μπορουν να περασουν τα φυτοφαρμακα στο μελι μας? γιατι νομιζα οτι φροντιζουν οι φρουροι στη θυριδα να μην περναει μολυσμενη συλλεκτρια. τελικα τι ισχυει?

Ανώνυμος είπε...

Tzenaro, δεν σχολίασα ακόμα! Και μια και θέτεις το ερώτημα από πού είσαι εσύ; Εγώ είμαι από τον Βόλο και είμαι νέος μελισσοκόμος. Αν είσαι από κοντά ευχαρίστως να βρεθούμε να μιλήσουμε για την μέλισσα.
Για τον Νίκο που ρωτάει αν περνούν τα φυτοφάρμακα, από το βαμβάκι, στην κυψέλη η άποψη μου είναι ότι περνούν. Νομίζω ότι δεν μολύνεται η κυψέλη από τις συλλέκτριες αλλά από την μεταφορά του φάρμακου μέσω του αέρα. Επειδή όμως μιλάμε θεωρητικά θα πρέπει να μας απαντήσουν οι επιστήμονες με αναλύσεις, στο μέλι και στο κερί από κυψέλες που βρισκόταν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και αποστάσεις από χωράφι που ψεκάστηκε. Μέχρι τότε ο κάθε ένας, όπως και εγώ, θα μπορεί να γραφεί ότι θέλει και οι υπόλοιποι να απαντούν όπως θέλουν.
Με εκτίμηση, Μίμης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...