Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αυξήσεις-φωτιά στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ – Ξεπερνούν το 100%


«Καμπανάκι» για τη βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ, αποτελεί η αναλογιστική μελέτη του ασφαλιστικού φορέα, βάζοντας στο… τραπέζι αυξήσεις έως και 25% στα ασφάλιστρα των αγροτών.Τα ευρήματα της αναλογιστικής μελέτης που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος» και βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση τους σημερινούς συντελεστές εισφορών δείχνουν αναλογιστικό έλλειμμα το οποίο αγγίζει το 15% του ενεργητικού, ενώ η βιωσιμότητα του Ταμείου έχει ορίζοντα λίγων ετών.

Με τον ΕΛΓΑ να βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικό πρόβλημα ταμειακών ροών, καθώς μέχρι στιγμής φέτος το ύψος των ζημιών στις καλλιέργειες και τις αγροτικές μονάδες ξεπερνά τα 110-120 εκατομμύρια ευρώ, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να υιοθετήσει κάποιες από τις παραμέτρους αυτής της αναλογιστικής μελέτης.

Παράλληλα, αυξήσεις-φωτιά έρχονται για τα ασφάλιστρα των 650.000 αγροτών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ από το 2017 με τις επιβαρύνσεις να ξεκινούν κοντά στο 40% και να ξεπερνούν το 100%, ανάλογα με την εισοδηματική κλίμακα.

ΠΗΓΗ
http://amfipolinews.blogspot.gr/

          

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτα είναι που πρεπει να μας απασχολούν σαν παραγωγούς-μελισσοκόμους και οχι μονο τα βαρρόα και τα κερόπανα. Ο μεγαλύτερος εχθρος της μελισσοκομίας αλλα και της αγροτιας γενικότερα είναι οι υψηλές εισφορές και η φορολογία. Αν καποιος θελει να είναι επαγγελματίας και να πουλα νόμιμα το μέλι δεν βγαίνει οικονομικα. Οταν εχεις λιγα κιλα αυτο δε φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

ποιον ενδιαφερει εδω μεσα?οι περισσοτεροι ειναι ετεροεπαγγελματιες.

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να έχουμε τα απόλυτα νούμερα ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...