Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Βιβλική καταστροφή στη Θάσο: Στάχτη σπίτια, καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις, καίει ακόμη η φωτιά


Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα που καίει τη Θάσο και μέχρι στιγμής έχει μετατρέψει σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και σπίτια.


Γράφω για την καταστροφή της Θάσου αμέσως μετά την επιστροφή μου από την Χαλκιδική.
Δεν θα μπορούσα να το κάνω νωρίτερα καθώς δεν είχα υπολογιστή μαζί μου.

Θυμίζω ότι, η μιση Εύβοια κάηκε φέτος 2016, το μισό Σελάκανο κάηκε φέτος 2016, η μισή Θάσος κάηκε φέτος 2016, και η μισή Χαλκιδική δεν έδωσε μέλι φέτος 2016.
Για την καταστροφή της Ελληνικής μελισσοκομίας και παραγωγής όμως δεν μιλάει κανείς.
Με λίγα λόγια, αν η ελληνική παραγωγή ήταν από τα πεύκα κατά 60% όπως είναι γνωστό, τώρα με τις μισές μελιτογώνες εκτάσεις καμένες θα έχουμε μια ετήσια μείωση παραγωγής περίπου κατά 30% και για αυτό δεν μιλάει κανείς.


Αντιλαμβάνεστε δηλαδή για τι καταστροφή υπήρξε πέρα από την οικολογική και για την οικονομική κατάσταση της Ελληνικής μελισσοκομίας.
Κι αν δεν μιλάνε όμως δεν σημαίνει ότι ο MELISSOCOSMOS δεν θα το κάνει κι ότι δεν θα τους ζεματίσει, για αυτό μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία.

Περισσότερα για το θέμα σύντομα.


MELISSOCOSMOS


          

3 σχόλια:

Γιωργος είπε...

Και αγιο ορος ειχε πυρκαγια που έκαιγε 2 μερες.Κ εκει βαζουμε μελισσια κ πολλα μαλιστα.Απο κεραυνο λενε οπως κ στη θασο.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως δεν είναι από κεραυνους και είναι από ανθρωπινο χερι.Μηπως είναι για τιποτα μελλοντικα αιολικα παρκα [λεω μηπως........]

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήτες που καταστρέφουν το δάσος αλλα και τον κόπο των αγροτών και μελισσοκόμων. Και το λέω εγώ που δεν είμαι μελισσοκόμος/αγρότης (απλά με αρέσει η μέλισσα και το μέλι και έτυχε να μπω στο σιτε σας που ομολογώ-αν και δεν τα καταλαβαίνω-οτι είναι όμορφο) και είμαι αγανακτισμένος που καταστρέφουν την όμορφη Ελλάδα μας όπως λυπάμαι και τους ανθρώπους στην Χίο!! Επιτέλους ας βάλουν και γιατί όχι την Θανατική Ποινή.. να έχουν το φόβο των πράξεών τους!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...