Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Πλημύρισε από τα Μέλια η Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής !!!!!!


Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν.Ροδόπης "Το Κεντρί " διοργάνωσε μια πολύ επιτυχημένη " ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ". Για 3 ημέρες (30 Σεπτ -2Οκτ 2016 ) η Κομοτηνή έγινε μια "Γλυκιά Πόλη" στην κυριολεξία. ΤηνΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης , διοργανώθηκε μια ιδιαίτερη ημερίδα , με θέμα την διατροφική αξία του μελιού.
Οι ακροατές είχαν την ευκαιρεία να παρακολουθήσουν ιδιαίτερους ομιλητές , όπως ο Καθηγητής Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ. Κος Θρασυβούλου Ανδρέας (που διευκρίνισε πως από τους εργαστηριακούς έλεγχους που κάνει το εργαστήριο τους αποδεικνύεται πως το Βαμβακόμελο που παράγει η περιοχή μας κατέχει εξέχουσα θέση , αφού είναι πιο πάνω ακόμη και από το διάσημο μέλι "Μανούκα" από την Ν.Ζηλανδία και πληρώνεται αδρά , αλλά και ότι η φήμη που κυκλοφορεί πως τα ραντίσματα στα βαμβάκια δεν ευσταθεί γιατί δεν μεταφέρονται στο μέλι , άλλα πλήττουν αμεσα τις μελισσες οι οποιες και πεθαίνουν αμέσως .

Η Διαιτολόγος -Διατροφολόγος Κα Γκιουζελίδου Σταυρούλα παρουσίασε με την δική της επιστημονική άποψη την αξία του μελιού στην διατροφή των ανθρώπων , άκρως ρεαλιστική , αλλά και πειστική .
Ο Κος Βεζυργιανίδης Μιχάλης γνωστός Ζαχαροπλάστης , με εταιρεία Catering μας παρουσίασε μια γλυκιά άποψη , αφού το μέλι είναι ένα από τα βασικά υλικά στην Ζαχαροπλαστική , αλλά και τον ρόλο του στην παραδοσιακή θρακιώτικη και ανατολίτικη ζαχαροπλαστική.
Οι ακροατές έκαναν διάλογο με τους ομιλητές και απεκόμισαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες.Το ΣΑΒΒΑΤΟ η Γιορτή μας συνεχίστηκε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας που για 2 μέρες έγινε "ΟΔΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ".
 Οι Παραγωγοί - Μέλη του συλλόγου μας εξέθεσαν όλα τα εκλεκτά προϊόντα τους. Ο επισκέπτης έβρισκε μέλια που παράγονται στην περιοχή μας και χαρακτρηρίζονται από τις ιδιαίτερες γεύσεις και τα αρώματα τους.
Προσφέρθηκαν Ανθόμελα διάφορα της Ροδόπης -Πευκόμελα -Πιρένια Φθινοπωρινά (Ρείκι)- Βαμβακόμελα -Λυγαριά-Ακακία- Κουμαριά -Τσαλί (Παλιούρι) -Πολύκομπος- Βελανιδιά -Ρίγανη -Δασόμελα από την Οροσειρά της Ροδόπης.
Συζήτησαν με τους επισκέπτες για την αξία του μελιού , για την φυσική ιδιότητα του φυσικού μελιού να κρυσταλλώνει (Παγώνει) για τα νοθευμένα μέλια , για τα φτηνά γλυκίσματα των super markets αλλά και για τα υπόλοιπα προϊόντα της μελισσοκομίας ( Γύρη -Βασιλικό Πολτό - Πρόπολη - Κερί -Δηλητήριο Μέλισσας , αλλά και τα παράγωγα τους).
Πέρασαν χιλιάδες κόσμου , Κομοτηναίοι , Ροδοπίτες , αλλά και πάρα πολλοί Τουρίστες. Εντυπωσιάστηκαν πάρα πολλοί Αθηναίοι (που βρίσκονται εδώ αυτές τις μέρες λόγω σπουδών των παιδιών τους στο Πανεπιστήμιό μας ) από τις εκπληκτικές μας γεύσεις , και από τις πολύ φτηνές τιμές μας, αφού στην Αθήνα μας είπαν πως 1 κιλό μέλι πωλείται 12-15 ευρώ .
Στο περίπτερο του συλλόγου μας δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα εργαλεία του Μελισσοκόμου , (Στολή -Καπνιστήρι - Ξέστρο - Κυψέλη κτλπ). Επίσης προσφέρθηκε άφθονο ΜΕΛΙ με ΓΙΑΟΥΡΤΙ .
Οι μικροί μας φίλοι φωτογραφήθηκαν με τα Cartoon Mέλισσες ( Μάγια Μέλισσα -Βilly) , έλυσαν πολλά σταυρόλεξα με επίκεντρο την Μέλισσα , αλλά και ζωγράφισαν τις Μέλισσες.Το βράδυ έγινε προβολή Videos με την Μάγια Μέλισσα . Η βραδιά μας έκλεισε με το σύνθημα ΜΕΛΙ και ΧΟΡΟΣ !
Ο Χορευτικός Σύλλογος Θρακών με ένα πάρα πολύ δυναμικό του τμήμα φορώντας παραδοσιακές φορεσιές χόρεψε θρακιώτικους χορούς με την Ορχήστρα του Βαγγέλη Δωρόπουλου . Στην χορευτική μας βραδιά συμμετείχε και μια πολυπληθής παρέα εφήβων από τον Χορευτικό Σύλλογο Εβριτών Ν.Ροδόπης .
Την ΚΥΡΙΑΚΗ το μεσημέρι προσφέρθηκε άφθονο ΜΕΛΙ με ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ , ΚΑΡΥΔΙΑ και ΚΑΝΕΛΑ .
Επίσης έγινε μια πρότυπη εξαγωγή μελιού με έναν χειροκίνητο Μέλιτο - Εξαγωγέα , με την συμμετοχή και πολλών μικρών παιδιών , που ήθελαν να γυρίσουν τον εξαγωγέα και να βγάλουν και αυτοί το μέλι .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε : 1. Όλους τους συμπολίτες μας που μας επισκέφτηκαν και τίμησαν τα ντόπια προϊόντα μας . 2. Τους φορείς της περιοχής μας: Tην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , Τον Δήμο Κομοτηνής και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Κα Λιβεριάδου Νατάσα Την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης και ιδιαιτέρως τον Κο Κεφαλίδη Ευστάθιο. Τον Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής και ιδιαιτέρως τον ΚοΤζερνικούδη Γιάννη , που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας για να παρουσιάσουμε μια εξαιρετική ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ στην πόλη μας την ΚΟΜΟΤΗΝΗ.3.

Τους πολλούς χορηγούς μας : Τον Κο Δημητριάδη Ανέστη με την επιχείρηση Οικιακών Προϊόντων στην πόλη μας. Tην Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ. Την Εταιρεία Μελισσοκομικών Προιόντων ΑΝΕL από την Αθήνα. Το Κατάστημα Σιδηρικών -ΚΤΕΟ Ψεκαστικών Σαββίδη Ν. από την Ξυλαγανή. Το Super Market ARISTA τηςΚας Αθανάσαρου Χάιδως . 4. Τους Χορηγούς Επικονωνίας : Tην ΕΡΤ - 3 ,Το http://thrakomelo.blogspot.gr/ Την Τηλεόραση του R-Channel Θράκης Την Τηλεόραση ΔΕΛΤΑ TV , Το Ραδιο -Εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ, Την ΕΡΑ Κομοτηνής , Το site http://inkomotini.gr/ Tον Παρατηρητήτης ΘράκηςΠΗΓΗ
http://thrakomelo.blogspot.gr/


          

13 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ είπε...

κΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΣΜΕ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΦΙΕΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΥΓΗΡΙΩΝ. ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΝΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΤΟΝΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΙΤΖΕΡ ,ΤΗΝ ΜΠΙΓΝΩΝΙΑ ,ΤΗΝ ΑΜΠΕΛΩΠΗ ΜΕ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΣΕ ΓΕΩΠΟΝΟ -ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ. ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ,ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΠΙΒΑΡΥΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ,ΥΒΡΙΔΙΑΚΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ,ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ. ΦΕΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΜΕΛΙ,,ΡΑΝΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΙΟΥ,ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΙΝΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ,ΤO CORAG ,TO OΠOIO OΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ BAMBAKOKAΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΠΑΡΑΛΥΕΙTO NEYRIKO SYSTHMA TΩN ENTOMΩN ,ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΩΦΕΛΙΜΩΝ ,ΟΠΩΣ Η ΜΕΛΙΣΣΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ.ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ..ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ CORAG ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΟΡΩΦΟΡΑ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΑΠΟ "ΕΞΥΠΝΑ" ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ.τΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ,ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΟΜΕΛΟ ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '60 . Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΙΔΡΩΜΕΝΟΣ ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ,ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ..ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΑΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ?ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΛΟΜΙΑΣ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΙΜΟ ΩΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΜΕΛΙ?ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΗΤΙΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.

MELISSOCOSMOS είπε...

10.33 εγω την εχω πει την γνωμη μου σχετικα και εχω κατηγορηθει γι αυτο.
Εχω πει οτι το βαμβακι μπορει να ειναι το καλυτερο μελι του κοσμου, μπορει οι μελισσες να πεθαινουν στο χωραφι και να μην φερνουν εντος της κυψελης την μολυνση, ομως δεν θα μπορεσουμε ποτε να πεισουμε τον καταναλωτη για αυτο.

Οι πελατες μου δηλαδη μου ζητουν μελι απο βουνο ή να ειναι απο περιοχές μακρια απο ραντισματα.
Εκδηλωνω δηλαδη την αποψη αυτη με βαση το τι μου λενε οι καταναλωτες.
Δεν συμφωνω καθολου με τον καθηγητη λοιπον σε αυτο το θεμα, ωστοσο σεβομαι την γνωμη του.
Δεν νομιζω οτι μπορει να μας παει μπροστα αυτη ομως.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ είπε...

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΝΗΜΟΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΕΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΜΟΛΥΝΤΗ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ .ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 5 % ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ,ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ,ΟΠΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ,Η Ο.Μ.Σ.Ε ,ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ Η ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΟΜΕΛΟ,ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΦΕΛΗΣ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΩΝ. ΝΑ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΡΑΟΥΝΤΑΠ ΤΙΣ ΣΙΤΟΚΑΛΑΜΙΕΣ,ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΙΕΣ,ΔΙΟΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΠΟΡΑ.ΕΤΣΙ ΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΟΜΠΟ

George Mitsikas είπε...

Ο Συμφωνω με Γιώργο απο Γιαννιτσά ως επι το πλείστον. Οσα να λενε οι αναλύσεις του Βαμβακόμελου, η φήμη του προιόντος στην αγορά είναι πεσμενη λόγω των ανεγκξελεκτων ψεκασμών στα βαμβακια. Ασε και να καταταχθεί το βαμβακόμελο τοσο ψηλά, οι άλλες χώρες με μεγάλη βαμβακοπαραγωγή (πχ Αίγυπτος) θα είναι αυτές που θα τα κονομήσουν και οχι εμείς. Οπότε όλα αυτά ειναι για να χουμε να λέμε. Οι αγροτικές πολιτικές και ατομικευμένα οι αγρότες έχουν κανει ανεπανωρθωτες ζημιες στη μελισσοκομία. Ο μελισσοκόμος θα καταντήσει Αλπινιστής-Αναρρηχητής να ψαχνει για βοσκοτόπια στα όρη.

Ανώνυμος είπε...

γιατι ζοριζεστε τοσο με το βαμβακομελο??επειδη εχει αποδεδειγμενα με ερευνες Πανεπιστημιων και ειδικων επιστημονων τις καλυτερες αντιοξειδωτικές ιδιοτητες σε σχεση με τα αλλα Ελληνικα ειδη μελιου και θα επρεπε να πωλειται ως φαρμακευτικο οπως το Manuka. ποναει η αληθεια εεε?
ειστε απο αυτους φαινεται που θελουν να προβαλουν το θυμαρισιο μελι, που "παραγεται" κατα τονους στα νησια και ας εχουν ελαχιστη βλαστηση θυμαριου για τους παραγομενους τονους!!! ασε που πωλειται πανακριβα στον καταναλωτη
αν δεν σας αρεσει, μην πατε στους καμπους, επιλογες εχετε αλλωστε εκεινη την εποχη. αλλα οταν ερχεται το καλοκαιρι, ουρα τα φορτηγα σας να ξεφορτωνουν χιλιαδες μελισσια στα χωραφια
ενδιαφερθειτε για το καλο της μελισσοκομιας και αφηστε τις εχθρες για τα ειδη μελιου. διαβαζουν και νοημονες καταναλωτες το site, οχι μονο μελισσοκομοι. και αυτοι πλεον γνωριζουν και επιλεγουν

Ανώνυμος είπε...

H ανοησία στο μεγαλείο της. κατηγορούμε το ελληνικό βαμβακόμελο που αποτελεί το 10 της ελληνικής παραγωγής, ένα εξαιρετικά μέλι για να προωθήσουμε μέλι από...νιτσερ, μπιγνώνια και αμπελώπη. Από ότι άκουσα, στην Κομοτηνή ο επιστήμονας τον οποίο ο Γιώργος από τα Γιανιτσα βρίζει με το χυδαίο του τρόπο, είναι συνταξιούχος, πήγε εθελοντικά χωρίς αμοιβή, μίλησε για όλες τις κατηγορίες ελληνικού μελιού και στήριξε το μέλι του παραγωγού. Το βαμβάκι το υπερασπίστηκε ενάντια στις κατηγορίες ότι είναι μολυσμένο μέλι από φάρμακα χρησιμοποιώντας επιχειρήματα μέσα από την έρευνα. Οφειλε να το κανει αυτό γιατί τα βαμβακόμελο στην περιοχή της Ροδόπης είναι μια από τις κύριες μελισσοκομικές νομές. Κάποιοι δεν εκτιμούν, δεν σέβονται αλλά τουλάχιστο να μην είναι άδικοι.

George Mitsikas είπε...

Ανώνυμε 1:27 μ.μ Το Βαμβακόμελο εφόσων περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου θα ειναι ήπια οξειδωτικό και οχι αντιοξειδωτικό. Η βασική χημεία μας λεει οτι δεν γινεται ενα τροφιμο να ειναι αντιοξειδωτικό και οξειδωτικό ταυτόχρονα.
Αυτά που λες περι φαρμακευτικού σκευάσματος ειναι φρούδες ελπίδες, μιας και για να κατοχυρωθεί κατι τετοιο και να περάσει από την ευρωπαική γραφειοκρατεία, θελει να πεσει πολύ χρήμα σε ερευνα. Επίσης και να γίνει, θα το εκμεταλλευτούν άλλες χώρες. Οι Αιγύπτιοι πχ έχουν ήδη συγκρίνει σε ερευνα το βαμβακόμελό τους με το αντιβιοτικό ciprofloxacin και εχουν δει ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Και το καλυτερο μελι να είναι λοιπόν, παει κανενας να το πάρει; Στα βαμβάκια πλεον υπάρχει πολύ ρίσκο (και να μη δωσει και να χαθούν μελισσια)

Ανώνυμος είπε...

George Mitsikas το βαμβακόμελο σύμφωνα με αμερικάνους επιστήμονες (White 1965) έχει την υψηλότερη συγκέντρωση υπεροξειδίου του υδρογόνου από όλα τα μέλια. Η ιδιότητα αυτή σχετίζεται με τις βακτηριοστατικές του ιδιότητες και όχι με την αντιοξειδωτική δράση. Καμιά δράση των προιόντων κυψέλης, μέλι γύρη, βασιλικός πολτός, πρόπολη κ.ά δεν έχει περάσει τους διατροφικούς ισχυρισμούς που έθεσε η Ευρωπαική Ενωση (claims) αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να λέμε στους καταναλωτές να μην τρώνε βαμβακόμελο γιατί είναι οξειδωτικό(!!!)και ότι περιέχει επικίνδυνες ουσίες από φάρμακα, καρκινογόνες και βλαβερές για την ανθρώπινη υγεία. Είναι και αυτό ένα μέλι όπως όλα τα άλλα. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι καλύτερο από τα άλλα και με το ίδιο τρόπο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι είναι χειρότερο από τα άλλα. Θα πρέπει όλοι να υπερασπίζουμε όλα τα ελληνικά αμιγή μέλια. Ας μην ξεκινήσουμε πόλεμο κατηγορώντας το ένα ή το άλλο μέλι. Η μέλισσα τουλάχιστο που το παράγει δεν μας δίνει αυτό το δικάιωμα.

Ανώνυμος είπε...

"Το βαμβακόμελο από όλα τα μέλια έχει την υψηλότερη βακτηριοστατική δράση, αφού είναι το πλουσιότερο σε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Το θυμαρίσιο μέλι κατατάσσεται κατά σειρά μετά το μέλι από καστανιά, ευκάλυπτο, ακακία και μέντα. Δηλαδή διατηρεί το πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλα ανθόμελα."
ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ - ΣΕΛ 49 αναζητήστε την οι δύσπιστοι.
Επισης ο κ. Θρασυβούλου έχει πει πολλές φορές σε συνέδρια κλπ, πως το μέλι που συναγωνέζεται σε ιδιοτητες το διάσημο Manuka και του ριχνει στα "αυτια" ειναι το βαμβακομελο με ιδιοτητες 7 φορες πιο πανω. σεβαστειτε τις έρευνες τουλαχιστον, χωρις να λεει ο καθενας τη μπουρδα του και λογια του αερα
για το σχόλιο του 1.27 (το θυμαρισιο μελι, που "παραγεται" κατα τονους στα νησια και ας εχουν ελαχιστη βλαστηση θυμαριου για τους παραγομενους τονους) ούτε σχόλιο δε βλέπω. όλοι το ξέρουν φαίνεται άλλα κάνουν την πάπια.
να τα φέρνουμε και εμείς στα θυμάρια βρε παιδιά αν δίνουν τόσους τόνους, να ξενοιάσουμε απο το άγχος της παραγωγής

George Mitsikas είπε...

Κανεις λάθος φίλε 12:00 η συγκεντωση του υπεροξείδιου του υδρογόνου παίζει ρόλο ΚΑΙ στο αν το τρόφιμο θα είναι οξειδωτικό η αναγωγικό (αντιοξειδωτικο όπως λέμε αλλιως). Η όλη ιστορία με τα αντιοξειδωτικά να ξέρετε οτι ειναι μια μπαγιατικη διατροφική μόδα που ενώ έχει σχεδόν καταρριφθεί με κλινικές μελετες από το 2000, συνεχίζει να απασχολεί το μάρκετινγκ. Αποτελέσματα δείξανε μόνο σε αρρωστους (με προβλήματα στο συκώτι κτλ). Στους υγιείς τα δεν πήγαν καλά τα αντιοξειδωτικά. Οπότε και μόνο ο ισχυρισμός"αντιοξειδωτικο" κτλ σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τροφιμο τεινει να αποτελεί παραπλάνηση προς τον καταναλωτή. Αλλά οι ισχυρισμοι στα τροφιμα ειναι μεγαλο κεφαλαιο που δεν μπορεί να αναλυθεί στα σχόλια ενός μπλογκ. Τελος σωστά λες οτι δεν πρέπει να μπαίνουμε στο τριπακι του καλύτερου και του χειρότερου γιατί περιπλέκουμε άδικα τα πράγματα (σαν κάτι διατροφολόγους που μιλανε σαν να ηταν καρδιοχειρουργοι χαχαχα).

George Mitsikas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Εσύ κάνεις λάθος George Mitsikas.Kάνε το κόπο και διάβασε για τη βακτηριακή και αντιοξειδωτική δράση του μελιού. Η αντιβακτηριακή δράση του μελιού που εκδηλώνεται με τη συγκέντρωση του υπεροξειδίου του υδρογόνου (κοινώς οξυζενέ) είναι αντίθετη με την αντιοξειδωτική δράση του προιόντος. Μέλια με υψηλή βακτηριακή δράση είναι φτωχά σε αντιοξειδωτικά. Τα άλλα πέστα στην διεθνη κοινότητα για το μέλι Manuka.

George Mitsikas είπε...

7:31 και 12:00 , Το ιδιο πράγμα με εμένα λες στο τελευταίο σου σχόλιο αν δεν το εχεις καταλάβει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...