Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Διευκρινίσεις για το πολυβόλο της ANEL


Πριν μερικές ημέρες ο MELISSOCOSMOS δημοσίευσε  για μια ακόμα φορά το πολυβόλο της ANEL, τον ομιχλοποιητή δηλαδή που καταπολεμά την βαρρόα, και σκοπεύω τον Δεκέμβριο που θα τον χρησιμοποιήσω να κάνω και ένα αναλυτικό βίντεο που να δείχνει την διαδικασία.
Ο λόγος που δημοσιεύτηκε ξανά τώρα το άρθρο για το πολυβόλο είναι γιατί φτάνουμε στην εποχή που γίνεται η κύρια αντιμετώπιση της βαρρόα, στην εποχή που ξεγονεύουν τα μελίσσια δηλαδή.

Δυστυχώς ένα κύμα κατηγοριών σε μορφή ανώνυμων σχολίων έφτασε στο Blog, σχόλια τα οποία δεν έτυχαν εγκρίσεως όμως από τον διαχειριστή.
Και δεν έτυχαν εγκρίσεως γιατί γνωρίζω πολύ καλά, και πιστεύω ότι ξέρετε κι εσείς ότι ίενες που εμπορεύονται παράνομα δραστικές ουσίες κατά της βαρρόα έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και να συκοφαντούν το νέο αυτό εργαλείο.

Θα πω δυο λόγια για τον ομιχλοποιητη.

Έχω μιλήσει με επαγγελματίες μελισσοκόμους πολύ μεγάλους για τα δεδομένα της χώρας που το εκθειάζουν.
Με το πολυβόλο μπορεί ο μελισσοκόμος μέσα σε 1 ώρα να κάνει καταπολέμηση σε χίλια μελίσσια και με κόστος που δεν ξεπερνάει τα 5 ευρώ.
Με το εργαλείο αυτό μπορούμε για πρώτη φορά να συνδυάσουμε βιολογικές δραστικές ουσίες όπως το οξαλικό οξύ και η θυμόλη σύμφωνα με την οδηγία της Απιμόντια, και να έχουμε βιολογική μελισσοκομία.

Πληρώνουμε δηλαδή την αγορά του μια φορά, και έχουμε πάμφθηνη και βιολογική καταπολέμηση της βαρρόα για μια ζωή.
Επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε οτι ο ομιχλοποιητής της ANEL στοιχίζει μόλις 20 ευρώ περισσότερο από τον κινέζικο, οπότε καταλαβαίνετε ότι αφού είναι αχτύπητος από όλες τις πλευρές, έχει πολλούς εχθρούς που θα ήθελαν πάρα πολύ να μην υπάρχει στο εμπόριο.

Αυτά προς την αποκατάσταση της τάξης.

MELISSOCOSMOS


          

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη αυτήν την οδηγία της Απιμόντια την έχουμε?

Ανώνυμος είπε...

1000 μελίσσια σε μια ώρα ειναι ένα μελίσσι ανα 3,6 δευτερόλεπτα.
Βασίλη τα παραλές.Πάρτον,δοκιμασέ τον,δες τα αποτελέσματα και μετα πες μας τι είδες.
Εκεί ναι,να πω πως έχεις δίκιο 10000%.
Ξερεις τι δυναμη έχεις και πόσος κόσμος θα σε ακολουθήσει.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κάποιοι πράγματι συκοφαντούν τους πάντες και τα πάντα που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, όποιον δηλαδή έμμεσα ή άμεσα δεν τους τα ακουμπά. Και το κάνουν με βρώμικο τρόπο, χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα σε πρόσωπα και πράγματα, προκειμένου να αποφύγουν ποινικές και άλλες ευθύνες, γιατί είναι θρασύδειλοι. Συγχαρητήρια στην ΑΝΕΛ για την κίνηση της με τον ομιχλοποιητή και σε εσένα Βασίλη για την συνεχή και έντιμη δουλειά σου.

Gbd Bla είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ δοσολογια για οξαλικο θα δοσης?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

MELISSOCOSMOS είπε...

6.18 ενημερωθηκα για την οδηγια της Απιμοντια και γνωριζω οτι γινονται δοκιμες πανω στην δοσολογια και στον συνδιασμο στην Ελλαδα.
Πιθανον στο φεστιβαλ να εχουμε ανακοινωσεις.
Δεν ειναι σωστο να το κανω εγω αυτο, ας περιμενουμε λιγο.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη η τιμη του ειναι 20 ευρω που γραφεις??

Kyriakos Papanastasiou είπε...

Γεία σας παιδιά. Έχω δοκιμάσει τον ομιχλοποιητή και θα ήθελα να μοιραστώ τις παρατηρήσεις μου και τις μετρήσεις που έκανα.
1) Η κατασκευάστρια εταιρεία προτείνει ως συνταγή μιά ποσότητα θυμόλης σε οινόπνευμα και το δυάλυμμα αυτό σε μισό λίτρο παραφυνέλαιο. Κάνοντας αυτή την συνταγή παρατήρησα να έχουν πέσει πολύ λιγα βαρρόα σε σχέση με την προσβολή που είχα, αναστατώθηκαν μελίσσια (2 εγκατέλειψαν) και κάποιες βασίλισσες διέκοψαν προσωρινά την γέννα τους.
2) Το πακέτο του ομιχλοποιητή περιέχει και μια προέκταση με πλαστική επένδυση που εφαρμόζει στην οπή που βγαίνει η ομίχλη. Η επέκταση αυτή είναι για να μπαίνει στην είσοδο την κυψέλης και κρατά τον ομιχλοποιητή σε κάποια απόσταση απο αυτή. Παρατήρησα όμως ότι αυτή δέν κανει καλή ομιχλοποιήηση με αποτέλεσμα να βγαίνει το διάλυμμα σε υγρή μορφή και να μπαίνει στην κυψέλη. Γνώμη μου μην χρησιμοποιήσετε την προέκταση αυτή.
3) ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΡΩΙ Η ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΠΑΝΤΑ ΒΡΑΔΥ (καθόλου αναστάτωση).ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ (κρυώνει ο ομιχλοποιητής και δεν ομιχλοποιεί σωστά)
4) Αντί 4 δευτερόλεπτα που προτείνει η εταιρεία καλύτερα 6-7 δευτερόλεπτα.
Είχα μελίσσια με παρα πολύ μεγάλη προσβολή απο βαρρόα. Διαβάζοντας κάπου για την ρίγανη και το ριγανέλαιο αποφάσισα να πειραματιστώ με αυτό (το ριγανέλαιο περιέχει θυμόλη). Το δοκίμασα (25 σταγόνες ριγανέλαιο σε μισό λίτρο παραφυνέλαιο για 4 δευτερόλεπτα ψεκασμό) σε ένα μελίσσι ένα βράδυ και παρατήρησα ότι τις πρώτες 12 ώρες έπεσαν καμιά 30ρια βαρρόα και τις επόμενες 12 άλλα 50. Περίπου δηλαδή 80. ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΑΡΙ ΔΕΝ ΨΟΦΑ ΑΠΛΑ ΖΑΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ. ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. Παρακολουθώντας ένα βίντεο του κ.Μόσχου στο youtube άκουσα ότι είναι καλύτερα οι ψεκασμοί να μην είναι μεμονομένοι αλλά σε συνεχόμενες μέρες 3-4 ψεκασμοί. Διαβάζοντας και τι γίνεται στο εξωτερικό διαπίστωσα ότι ΟΛΟΙ πρότειναν απο 6-8 δευτερόλεπτα ψεκασμό και σχεδόν διπλάσια ποσότητα δραστικού ελαίου που επιλέγουμε. Έτσι πειραματίστηκα με 35 σταγόνες ριγανέλαιο σε μισό λίτρο παραφυνέλαιο για 6 δευτερόλεπτα 3 συνεχόμενες μέρες. Έκανα τον ψεκασμό κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα που είνε νυχτώσει (Νοέμβριος στην Κύπρο) και μετρούσα σε εντομοπαγίδα 2 φορες στο 24ωρο τα ακάραια που κολλούσαν. Μια στις 9 το επόμενο πρωί και ξανά πρίν τον επόμενο ψεκασμό το απόγευμα στις 6. Τα αποτελέσματα τα χώρισα σε 2 χρονικά διαστήματα περίπου 30ωρα. Το πρώτο 30ωρο (διαστημα απο τον πρώτο ψεκασμό μέχρι το πρωί στις 9 μετά τον δεύτερο ψεκασμό. Δηλαδή την μεθεπόμενη ημέρα απο τον πρώτο.) μέτρησα 103 ακάραια.Άλλαξα την εντομοπαγίδα και το βράδυ ακολούθησε ο τρίτος ψεκασμός. Την επομένη το βράδυ ξαναμέτρησα και βρήκα 216 ακάραια. Σύνολο 320...παρα ένα...... Επιθεωρώντας μετά απο 4 μέρες τα είδα όλα φυσιολογικά (πλυθυσμός/γέννες/βασίλισσα). Έλειπε ολη η βαρρόα που είδα σε προηγούμενες επιθεωρήσεις.
Η γνώμη μου χωρίς να θέλω να διαφημίζω το προϊόν (εξάλλου έγραψα και αδυναμίες του) είναι ότι κάνει πολύ καλή δουλειά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

σου εγραψα καποια σχολια με κοσμιο τροπο...αν ο λογος που δεν τα βλεπω να περασαν τον ελεγχο είναι η διαφωνια μου ως προς την τιμη της ΑΝΕΛ, λυπάμαι αλλα επιβεβαιώνεις τις υποψίες μου ότι εξαργυρώνεις τον δωρεαν τρυγο στις εγκαταστασεις της παραπλανώντας ολους τους συναδελφους σου προς ιδιον οφελος...ουτε επι χουντας ετσι ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ 10 ΠΑΛΙΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΧΛΟΠΟΙΗΤΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100 ΤΟΙΣ 100 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΞΑΛΑΦΡΟΜΑ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ( ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΚΤΙΚ ΜΕΣΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ) ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΝ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΘΑ ΣΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΣ ΛΙΓΟ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ξερει κανεις αν ο ατμος βγαινει κρυος ή καυτος;

Ανώνυμος είπε...

Τις περισσοτερς φορες βγαινει πολυ πολυ ζεστος, αν ομως εχει και υγρα σταγονιδια μεσα αυτα ειναι καυτα.
Προς θεου μην βαλεις το χερι σου μπροστα θα παθεις εγκαυμα.
Σε εμενα ελιωσε ελαφρος το πλατικο της κινητης βασης εκει που χτυπαγε ο ατμος δηλαδη στην εισοδο της πορτας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...