Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Φωτιά ο ΟΓΑ που καίει αγρότες - μελισσοκόμους: Η κυβέρνηση φόρεσε ζουρλομανδύα... Ανα μήνα θα πληρώνουμε με το νέο έτος ενώ το 2018 θα αγγίξει τα 300 ευρώ το μήνα η εισφορά!!!


Τα πάνω κάτω για 3,6 εκατομμύρια μισθωτούς, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους με μπλοκάκι και απασχολούμενους σε αγροτικές επιχειρήσεις φέρνουν οι νέες εισφορές και ο τρόπος που θα υπολογίζονται από την 1/1/2017.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει στην ουσία “ποιος θα πληρώνει τι και σε ποια βάση μισθού ή εισοδήματος” είναι στο τελικό της στάδιο.
Στο σχέδιο της απόφασης, σημεία της οποίας αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα, έχουν κλειδώσει οι πρώτες οριστικές αλλαγές που έρχονται από το 2017 και συνοψίζονται σε 6+1 σημεία:

1 – Εισφορές με το μήνα όπως και οι μισθωτοί θα πληρώνουν από 1/1/2017 αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Απορρίφθηκε κάθε άλλη πρόταση γιατί θα κατέρρεε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και οι συντάξεις θα πληρώνονταν με καθυστέρηση από τον Ιανουάριο κιόλας.
2 – Βάση υπολογισμού των εισφορών για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους (μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους) θα είναι το εισόδημα που αποκτήθηκε το 2015 και δηλώθηκε-εκκαθαρίστηκε το 2016. Αυτό κλείδωσε οριστικά στο σχέδιο της απόφασης. Όπως και ότι οι εισφορές θα πληρώνονται επί του φορολογητέου εισοδήματος (αφαιρουμένων των δαπανών).
Το εισόδημα του 2015 θα το δώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με βάση τις εκκαθαρισμένες δηλώσεις του 2016, όπου και αναλύεται το φορολογητέο εισόδημα. Σε αυτό το ποσό θα μπουν οι νέες εισφορές με πρώτη πληρωμή τους 31/1/2017. Ειδικά οι 650.000 αγρότες θα μείνουν “κόκκαλο” γιατί ως το τέλος Δεκεμβρίου 2016 θα πρέπει να πληρώσουν τις παλιές εισφορές του α’ εξαμήνου του 2016. Από 1/1/2017 θα πρέπει να καταβάλουν σε μηνιαία βάση τις νέες εισφορές στον ΕΦΚΑ βάσει εισοδήματος, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα τους έρθει και το ραβασάκι με τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016. Οι επιβαρύνσεις στους αγρότες είναι ανάλογα με το εισόδημα που δήλωσαν και την κατηγορία που πλήρωναν εισφορά. Το ελάχιστο εισόδημα για τον υπολογισμό των εισφορών του 2017 είναι το 70% του κατώτατου μισθού, δηλαδή 410,2 ευρώ το μήνα ή 4.923 ευρώ το χρόνο. Είτε δηλώσουν μηδέν είτε 2.000 ευρώ, οι εισφορές του 2017 θα υπολογιστούν σε εισόδημα 4.923 ευρώ. Η μεγάλη παγίδα έρχεται το 2018 γιατί σε αυτό το εισόδημα θα μπουν και οι επιδοτήσεις. Με μια ελάχιστη επιδότηση των 3.000 ευρώ, τα 4.923 ανεβαίνουν στα 7.923 και η εισφορά πολλαπλασιάζεται.
Για παράδειγμα, αγρότης με εισόδημα 4.000 ευρώ στην 3η κατηγορία του ΟΓΑ πληρώνει 1.357 ευρώ ετήσια εισφορά το 2016. Με το εισόδημα των 4.000 ευρώ, η εισφορά του 2017 βγαίνει στα 1.044 ευρώ. Στο εισόδημα του 2016 που θα δηλώσουν το 2017, προστίθενται και οι επιδοτήσεις. Με 3.000 ευρώ που είναι η μέση επιδότηση για τους μικρούς αγρότες, το εισόδημα βάσης, δηλαδή τα 4.923 ανεβαίνει στα 7.923 ευρώ και η ελάχιστη εισφορά του 2018 εκτινάσσεται στα 1.838 ευρώ.
Πέραν αυτών ένας αγρότης με εισόδημα 10.000 ευρώ που είναι στην 3η κατηγορία, πληρώνει 1.357 ευρώ, ενώ το 2017 θα πληρώσει 2.125 ευρώ, δηλαδή 37% περισσότερο. Αν μπουν στο εισόδημα και 3.000 ευρώ από την επιδότηση, τότε το 2018 θα πληρώσει 3.021 ευρώ, δηλαδή 50% παραπάνω από το 216 και 30% παραπάνω από το 2017. Αν δεν αποσαφηνιστεί ότι οι επιδοτήσεις αποτελούν μεν εισόδημα μέχρι το αφορολόγητο των 8.500 ευρώ, αλλά δεν υπολογίζονται για τις εισφορές, τότε οι αγρότες θα πληρώσουν το μάρμαρο των νέων μέτρων.

ΠΗΓΗ
paseges.gr

          

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ καλά κανει.Τοσα χρονια οι αγροτες ετρωγαν τις επιδοτησεις.

Ανώνυμος είπε...

Αντε με 4 και 4.5 ευρω το κιλο το μέλι στο εμπόριο βγαλε εισόδημα με όλα αυτα, κοψε τιμολόγια, κρατα βιβλία, λογιστές. Δυστυχως αυτη είναι η ελληνικη μελισσοκομία και η ελληνική αγροτιά. Μετα πετάνε μπουρδες στα κανάλια για πρωτογενή αναπτυξη και παπαριές. Η επαγγελματικη μελισσοκομία είναι πολύ διαφορετικη απο την ερασιτεχνικη. Στους ερασιτεχνες βαζω και αυτους με μικρη παραγωγη και κατω των 150 μελισσοσμηνων, εκει το προβλημα είναι μικρότερο. Η επαγγελματικη μελισσοκομία έχει προβλήματα...

Ανώνυμος είπε...

10:30 αυτά καταλάβεις εσύ από όλο αυτό κόματοσκυλο ότι οι αγρότες έτρωγανν τις επιδοτήσεις ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν κοβαν αποδείξεις ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι όλοι λαμογια ότι οι έλληνες ειναι κλέφτες και αναξιοι. Πολυ τηλεόραση βλέπεις και χαζεψε το μυαλό σου. Έχω πάει σε πολλές χώρες και παντού γίνετε το ίδιο αλλά μάλλον δεν έχεις βγει από την χώρα ποτε. Κατσε δες τηλεόραση από το σπίτι σου και μάλωνε με άλλους έλληνες γιατί αυτό που ήθελαν να κάνουν οι πολιτικόι το καταφερανε να τρωγομαστε μεταξύ μας για να μην μας φταίνε αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

... και αν μειώσουν και το αφορολόγητο,πράγμα που ετοιμάζουν, με μαθηματική ακρίβεια ΟΛΟΙ θα χάσουμε εκτός από τις δουλείες μας και τα σπίτια μας και μάλιστα πολύ-πολύ σύντομα, μιας και με τα τεκμήρια θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τεράστια ποσά ,ακόμα και χωρίς κανένα εισόδημα.
πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί.
το να κλείνεις όλες τις επιχειρήσεις και να διώχνεις από την γη όλους τους αγρότες δεν οδηγεί πουθενά,ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

αν τέλος πάντων οι δανειστές-τοκογλύφοι θέλουν και άλλα μέτρα τότε πρέπει να αρνηθούμε και να δούμε τις άλλες επιλογές μας.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πάντος καινούρια μέτρα εκτός από τους μισθούς στο δημόσιο (που πρέπει να έρθουν στο επίπεδο του ιδιωτικού τομέα,ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ) τις μεγάλες συντάξεις,τον επαναυπολογισμό των παλαιών συντάξεων,μια και θεωρώ απίστευτα ειρωνικό οι παλιές συντάξεις να είναι μεγάλες σε σχέση με αυτές που έχουμε ετοιμάσει για τα παιδιά μας,
δεν πρέπει να γίνουν δεκτά ,
γιατί θα σημαίνουν πλέον,τον φυσικό μας θάνατο.

Βέβαια ,και με τα παλιά δεν επιβιώνει κάποιος, και σίγουρα δεν πρόκειται να έρθει κανενός είδους ανάπτυξη όταν η μόνη επιλογή που αφήνεις π.χ. στους αγρότες είναι να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους,ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
είναι φως-φανάρι ότι αυτός είναι και ο στόχος τους.
να μετατραπούν και οι Έλληνες αγρότες σε σκλάβους μεγάλων-ξένων εταιρειών ,οι οποίες βέβαια όταν θα δραστηριοποιηθούν δεν θα πληρώσουν κανενός είδους φόρο ή χαράτσι.

ΕΥΧΟΜΑΙ οι νέες κινητοποιήσεις των Αγροτών να πιάσουν τον παλμό της Ελληνικής κοινωνίας ,να ξεπεράσουν τις πολιτικές αγκυλώσεις , και να φθάσουν στα άκρα ώστε να απελευθερώσουν την χώρα ,για ένα και μόνο λόγο :

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι κι εγω οι κινητοποιησεις των αγροτων να πιασουν τοπο...
αλλα να ειναι σωστες ετσι ?
οχι να βγαζουμε το τρακτερ στον δρομο και εμεις και οι γυναικες μας να πουλαμε στην λαικη σαν να μην συμβαινει τιποτα.

Η κανουμε κινητοποιηση σωστη ή δεν κανουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σωστος!!!!!!!!δεν πρεπει κανενα αγροτικο προιον να μπενει στις λαχαναγορες στα ςουπερ μαρκετ και στις λαικες των μεγαλουπολεων.κατα τι διαρκεια των μπλοκων.

Ανώνυμος είπε...

...πρέπει το αγροτικό κίνημα να πάει πλήρες οργανωμένο και έτοιμο.

πρέπει να πει στην κυβέρνηση από που θα βρει τα κεφάλαια που θα χρειαστούν,
πρέπει να ζητήσει χώρο ώστε να μπορέσει να παράγει και να βοηθήσει την οικονομία,
δεν μπορεί να πάει μπροστά κάποιος που δεν βγάζει ούτε τα έξοδά του ,
πρέπει να γίνει η διέξοδος των άνεργων και των μελλοντικών ανέργων,
πρέπει να γίνει η επαρχή της καινούργιας εποχής,
πρέπει η χρυσή Ελληνική ύπεθρος να στηριχθεί όσο και αν την πολεμάνε τα ευρωπαικά συμφέροντα,
πρέπει να απομονωθούν και να εξαυλωθούν όλοι αυτοί που είναι μπλεγμένοι σε κόμματα και όσοι εξυπηρετούν συμφέροντα δικά τους ή λίγων,

μόνο αν το αγροτικό κίνημα διώξει από πάνω του την βαρρόα θα μπορέσει να ξαναγίνει μελίσσι αλλιώς θα μειώνεται ο πληθυσμός του συνεχώς μέχρι να σβήσει τελείως.

η θεραπεία υπάρχει απλώς πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί να την κάνει

Ανώνυμος είπε...

Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί (ή μήπως η ασχετοσύνη?)
Πετάς ένα βαρύδγουπο τίτλο και ότι γίνει
Χωρίς να είμαι υπέρμαχος των μέτρων ούτε υποστηρίζω ότι δεν θα πληρώσουν οι πάσης φύσεως αγρότες διευκρινίζω για ενημέρωση των ενδιαφερομένων ότι για το 2017 300 ευρώ το μηνα (ή 3600 το χρόνο) όσοι αγρότες έχουν καθαρό εισόδημα φορολογητέο 16000-17000 ευρώ (έσοδα μείον έξοδα συμπεριλαμβανομένης της βασικής επιδότησης μόνο που φορολογείται)
Αν ένα θέμα δεν το γνωρίζεις πριν το αναρτήσεις φρόντισε να ενημερωθείς γιατί η βλακεία σου τρομάζει κόσμο
Thomas Koski

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη εσύ που γνωρίζεις τα πολλά και είσαι μέσα σε όλα τα πράγματα για πες μου, μία επένδυση που δίνεις 8.000€ σε βάθος 10χρονων και σου επιστρέφει στα άλλα 10 χρόνια 40.000€ και μέχρι ισόβιος σου σε πληρώνει!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...