Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλοτροφία μέθοδος Κώστας Παναγιωτίδης σε διώροφη κυψέλη VIDEO


Είναι γνωστό ότι η μελισσοκομία ασκείται με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους, υπάρχουν οι βασικοί κανόνες και από εκεί και πέρα ο καθένας μας λειτουργεί ανάλογα με τις γνώσεις του. Φίλοι μου το βίντεο αυτό είναι παλιότερο, τη μέθοδο αυτή τα δουλεύω πολλά χρόνια, την έχω προσαρμόσει στο κλήμα και στις ανθοφορίες τις περιοχής μου. Είναι εξαιρετική, προσαρμόστε τη στην περιοχή σας.

Οι νεότεροι πρέπει να μη παραμελούν τους βασικούς κανόνες: Ανθοφορία, θερμοκρασία, πυκνότητα. Εμένα με βοηθά να έχω πολύ πυκνά μελίσσια στο μέλι αλλά και στη παραγωγή βασιλικού πολτού. Στα διώροφα την άνοιξη. Δίχως τάισμα για να τρυγώ και το μέλι τους. Παίρνεις λιγότερο βασιλικό πολτό, ποιοτικότερο, αλλά σε αποζημιώνει το μέλι με λιγότερο κόπο και έξοδα.Η μέθοδος της κάθετης λαμαρίνας που δείξαμε νωρίτερα μπορεί να γίνει νωρίτερα σε μονώροφα μελίσσια, ή γιατί δε προοδεύουν, ή για κάποιον που έχει πολλά μελίσσια έτσι ώστε να τα προλαβαίνει. Η μονώροφη δημιουργεί μεγαλύτερο βασσιλοκελί, η διώροφη έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ανάπτυξης.
Αν της δώσουμε να εκθρέψει 2-3 βασσιλοκελιά μπορεί να γίνει βεντάλια, παραφυάδες για πολυώροφα μελίσσια όταν ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη τους. Η δική μας ανάπτυξη θα καθυστερήσει λίγο έως ότου να ανακαλύψουμε τρόπο να ενώσουμε τους Έλληνες και να ελευθερώσουν της χώρα τους.
Στις ανεπτυγμένες χώρες οι μελισσοκόμοι αγοράζουν τις βασίλισσες τους από κάποιο αξιόπιστο βασιλοτρόφο από θερμότερη περιοχή ο οποίος συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο και όλοι μαζί παράγουν ποιοτικό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρόνο.

Επικοινωνία: http://www.melissokomiakozanis.com/

Καλή επιτυχία.MELISSOCOSMOS


          

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Κώστας Παναγιωτίδης είναι κεφάλαιο στην Ελληνική μελισσοκομία,
και πάνω από όλα έντιμος άνθρωπος έτοιμος να βοηθήσει όταν τον χρειάζονται.
τίποτα από ότι λέει δεν είναι τυχαίο,και ούτε κάθεται να κάνει όλα αυτά τα βίντεο για πλάκα.
όποιος παρακολουθεί αυτά που κάνει και λέει μόνο κερδισμένος μπορεί να βγεί!

Ανώνυμος είπε...

Οντως συμφωνω με ολα οσα λες 1.00 και θελω ακομα να πω δυο πραγματα ακομη.
Ακουει ΠΙΝΚ ΦΛΟΙΝΤ.............
Η ρημαδα η αποσταση δεν μου επιτρεπει να γνωρισω απο κοντα αυτον τον σημαντικο ανθρωπο
και μελισσοκομο.(μου φαινεται ειμαστε και σειρες 72 Γ εσσο )
Ματθαιος-Αθηνα

kostas Panagiotidis είπε...

Να είστε όλοι καλά την άνοιξη θα δούμε πως αυτό το τριάρι με νέα βασίλισσα με έναν ταχύρυθμο τρόπο θα γίνει παραγωγής.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...