Ραντισμάτων συνέχεια - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Ραντισμάτων συνέχεια

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για την ενιαία μας ανάρτηση νομίζω πρέπει να ετοιμαζόμαστε όλοι σιγά σιγά.
Σήμερα κάνω ανάρτηση το φωτογραφικό υλικό που μας προσφέρει το http://kokkini-melissa.blogspot.com/ του συναδέλφου Θεοδόση Κατσαρού.

Πρόκειται για μια ζημιά που είχε πάθει παλιότερα ο Θεοδόσης σε ανθοφορία βαμβακιού, όταν ένας αγρότης έκανε ξαφνικό ράντισμα στα βαμβάκια του εν μέσο ανθοφορίας μέσα στο μεσημέρι, ο συνάδελφος όταν είδε το βυτίο να ραντίζει μέσα στο μεσημέρι έτρεξε με την φωτογραφική του μηχανή και το φωτογράφισε, τόσο αυτό όσο και τις άτυχες μελισσούλες που πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά, οι περισσότερες μέσα στο χωράφι και οι υπόλοιπες φτάνοντας στις κυψέλες τους.


Το οξύμωρο της υπόθεσης όπως γράφει ο συνάδελφος Θεοδόσης είναι ότι ο ίδιος αγρότης είχε το θράσος μετέπειτα στον τρύγο που έκανε από όσα μελισσάκια γλύτωσαν την καταστροφή, να του ζητήσει και κηρήθρα για να φάει.

Κάπως έτσι χάνονται τα μελισσάκια μας συνάδελφοι, όταν γίνονται παράνομα ραντίσματα.

Είμαι σίγουρος ότι επειδή το αίτημα μας είναι δίκαιο πως θα βρούμε υποστηρικτές που θα προωθήσουν αυτή μας την ενέργεια και αυτό μας το αίτημα μέχρι το υπουργείο.

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές έχω την πληροφορία αυτή…

Όπως έχω ξαναπεί όποιος συνάδελφος θέλει να κάνει δική του ανάρτηση με δικό του κείμενο πρέπει να το κάνει ως εξής.

Να αντιγράψει το λογότυπο που έχουμε ετοιμάσει και έχω ήδη αναρτήσει.

Το λογότυπο αυτό θα πρέπει να μπει ως κύρια εικόνα της ενιαίας μας ανάρτησης.

Στην συνέχεια να αντιγράψει αν δεν έχει δίκες του φωτογραφίες , τις φωτογραφίες που ανεβάζω εδώ, από την καταστροφή του συναδέλφου μας, ο οποίος μου έχει δώσει την άδεια να τις χρησιμοποιήσουμε όπως εμείς θέλουμε.

Ο τίτλος της ανάρτησης εκείνης της ημέρας θα είναι για όλους κοινός και θα λέει ότι (Οι μελισσοκόμοι λένε ΟΧΙ στα ραντίσματα)

Πρέπει να χαρακτηρίζονται παράνομα τα ραντίσματα γιατί δεν εφαρμόζεται η οδηγία που βγάζει κάθε χρόνο το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και λέει ότι απαγορεύονται τα ραντίσματα εν μέσο ανθοφοριών,.

Αυτά λέει το υπουργείο πρέπει να γίνονται πριν, η μετά την ανθοφορία, και ότι αν αυτά είναι ανάγκη να γίνονται, τότε πρέπει να γίνονται κατόπιν άδειας, μετά την δύση του ηλίου την ώρα δηλαδή που δεν πετάνε οι μέλισσες, και με όσο το δυνατόν μικρότερης τοξικότητας φάρμακα, και αφού προηγουμένως έχουν ειδοποιηθεί οι μελισσοκόμοι κάποιες ημέρες πριν ώστε να μαζέψουν τα μελίσσια τους.

Πρέπει να τονίσουμε ότι διαμαρτυρόμαστε για τις καταστροφές που παθαίνουμε από τα ραντίσματα αλλά και γιατί παρ όλο που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν οι οδηγίες, δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς.

Όσοι συνάδελφοι δεν θέλουν δική τους ανάρτηση μπορούν να αντιγράψουν την ανάρτηση που θα κάνει ο MELISSOCOSMOS και να την κάνουν ανάρτηση στο δικό τους Blog.

Εγώ θα κάνω την σχετική ανάρτηση μια δυο μέρες νωρίτερα για να μπορέσουν να την αντιγράψουν όλοι όσοι το επιθυμούν.

Επίσης σε μερικές ημέρες θα κάνω ανάρτηση με διευθύνσεις και mail υπουργιών, υπηρεσιών και ΜΜΕ ώστε όλοι μας να στείλουμε mail σε αυτές τις διευθύνσεις και να τους ενημερώνουμε για την ενέργεια μας αυτή.

Πάμε δυνατά ενωμένοι συνάδελφοι.