Κουτσουπιά - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

ΚουτσουπιάΆνθη με ιστορία!!!


Τρία χρόνια τώρα που λειτουργώ αυτό το Blog ήθελα να γράψω για την Κουτσουπιά.
Υπάρχει ένα πανέμορφο μέρος στον τόπο μου γεμάτο Κουτσουπιές.
Ήθελα λοιπόν να πάω εκεί και να βγάλω τις κατάλληλες φωτογραφίες για το άρθρο.
Πάντα όμως κάτι συνέβαινε, και έχανα την ανθοφορία της, και έλεγα δεν πειράζει του χρόνου.
Φέτος πήρα την μηχανή μου και πήγα αλλά...γκαντεμιά ήταν νωρίς ακόμα και δεν είχαν ανοίξει καλά.


Τώρα που είναι ανθισμένες δεν γίνεται να πάω, οπότε χτες πήρα την μηχανή και καθώς πήγαινα στα μελισσάκια μου φωτογράφισα μερικές Κουτσουπιές στο δρόμο.


Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να βγάλω τις πολυπόθητες φωτογραφίες και να εμπλουτίσω το άρθρο!!!Λέγεται ότι το δέντρο στο οποίο κρεμάστηκε ο Ιούδας μετά την προδοσία του Ιησού ήταν η Κουτσουπιά για αυτό και ονομάστηκε και δένδρο του Ιούδα στα Αγγλικά.Τα άνθη του είναι ρόδινα, μικρά και εμφανίζονται πριν από τα φύλλα στον κορμό του περίπου στις αρχές Μαρτίου στα πρώιμα ζεστά μέρη και στα νησιά μας, έως και τέλος Απριλίου στα πιο όψιμα και κρύα μέρη και στην Βόρεια Ελλάδα.


Οι μέλισσες επισκέπτονται θα άνθη της, χώνονται μέσα στο άνοιγμα που έχουν αυτά, και ρουφάνε το νέκταρ αρκετή ώρα ακίνητες.


Η Κουτσουπιά δίνει κυρίως νέκταρ αλλά και γύρη και είναι πολύτιμο δέντρο για την ανάπτυξη περισσότερο των μελισσιών, παρά για συγκομιδή μελιού.


Είναι ενδημικό είδος της ανατολικής μεσογείου (το βρίσκουμε από Γαλλία μέχρι Ιορδανία και Ιράν)Είναι εκπληκτικής ομορφιάς δέντρο όταν βγάζει τα σκούρα ροζ άνθη του την άνοιξη.


Είναι φυλλοβόλο δέντρο και φυτρώνει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών