Τρύγος μετ΄ εμποδίων!!! - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Τρύγος μετ΄ εμποδίων!!!

Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος τρύγος στον έλατο δόξα τω Θεό.
Ένας επιτυχημένος πενταήμερος τρύγος, με τον έλατο μάλιστα να συνεχίζει να δίνει.
Την ευχαρίστηση όμως επισκίαζε το γεγονός ότι ήταν πολύ αγχωτική η όλη διαδικασία.
Αυτό το λέω γιατί το μελισσοκομείο μου ήταν μέσα στην επικίνδυνη περιοχή που εκτυλύχθηκε αυτές τις ημέρες το κυνήγι των καταζητούμενων από την Αλβανία.
Τρυγούσαμε και είχαμε τα μάτια μας συνεχώς γύρω μας, και κάθε ήχος ή κίνηση, μας αποσπούσε την προσοχή.

Τα βουνά γεμάτα οπλισμένους άντρες της ΕΚΑΜ και οι κάτοικοι της περιοχής ανάστατοι.
Η χειρότερη μου σκέψη ήταν διαρκώς, το πως θα μπορέσω να πάω νύχτα για να φορτώσω τα μελίσσια μετά τον έλατο για την βελανιδιά.
Όσο κι αν αυτοί οι προβληματισμοί ακούγονται κάπως αστείοι, το να τα ζεις από κοντά είναι πολύ διαφορετικά.

Θέλω όμως να πω κάτι...
Επί πέντε μέρες στα βουνά, είδαμε μια τεράστια κινητοποίηση.
Ελικόπτερα, αεροπλάνα να πετάνε χαμηλά με εκκωφαντικό ήχο, άντρες με αλεξίσφαιρα γιλέκα και οπλισμένοι ως τα δόντια, διάφορα αυτοκίνητα της Αστυνομίας που έφεραν κάποια μηχανήματα σαν δορυφορικά πιάτα και πολλά άλλα.

Το μόνο που δεν είδαμε και μας έκανε εντύπωση, ήταν ότι σε όλη την διαδρομή από το Αγρίνιο μέχρι στα βουνά που οδηγούσαν ακριβώς στην θερμή περιοχή, επί πέντε ημέρες πάνω κάτω πρωί απόγευμα δεν είδαμε ούτε ένα μπλόκο στον δρόμο.
Συζητούσαμε μεταξύ μας και λέγαμε πως αν κάποιος μας κλέψει το αυτοκίνητο και μπει στον δρόμο να φύγει, ότι θα το κάνει ανενόχλητος...

Λέγαμε όμως και πάλι ότι, για να μην στήνει μπλόκα στο δρόμο η Αστυνομία κάτι θα ξέρει, θα είναι σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν με αμάξι...

Σήμερα από πολύ πρωί μας είπαν στο δρόμο ότι κλάπηκε αμάξι απο την Παραβόλα και φύγανε, και πως βρίσκονται κοντά στην Πρέβεζα όπου και ενεπλάκησαν σε πυροβολισμούς με την Αστυνομία εκεί κτλ.

Κατεβαίνοντας από το βουνό στις 16.00 το απόγευμα όμως, δηλαδή κάπου 12 ώρες αφού φύγανε οι καταζητούμενοι, έκπληκτοι είδαμε να μας σταματάει μπλόκο στο δρόμο, με άντρες οπλισμένους σαν αστακούς και να μας κάνει έλεγχο, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πιο πάνω...

Δεν κατηγορώ κανέναν προς Θεού.

Αλλά έλεος βρε παιδιά τα αντανακλαστικά των Ελλήνων θέλουν τουλάχιστον ριζική επιδιόρθωση!!!

Κατά τα άλλα, τώρα που το πεδίο είναι ελεύθερο δεν ξέρω αν πρέπει να σηκώσω τα μελίσσια από το βουνό καθώς ο έλατος δίνει πολύ μελίτωμα ακόμα..


MELISSOCOSMOS