«ΆΓΡΙΑ ΔΥΣΗ» Η ΣΤΑΜΝΑ - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

«ΆΓΡΙΑ ΔΥΣΗ» Η ΣΤΑΜΝΑ


Για πάνω από 3 χρόνια που λειτουργώ αυτό το Blog δεν έγραψα ποτέ για το χωριό μου.
Αναγκάζομαι να το κάνω και μάλιστα σε αρνητική δημοσίευση μιας και η κατάσταση εκεί έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
Ευελπιστώ με αυτό οι αρμόδιοι να δράσουν πριν θρηνήσουμε θύματα, γιατί κυριολεκτικά οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και τότε ποιος ξέρει τι έχει να γίνει...

Το παρακάτω άρθρο του sinidisi.gr δεν αποτυπώνει σωστά την κατάσταση και γι αυτό θέλω να συμπληρώσω ότι!!!

Η κλοπή στο περίπτερο πριν 2 ημέρες προκάλεσε ζημιά 2.700 ευρώ κι όχι μόνο 300 που αναφέρεται στο άρθρο.
Ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου ίσως παρέλειψε να τονίσει ότι κατ επανάληψη λιοστάσια με τόνους ελιές μαζεύονται νύχτα και το πρωί οι ιδιοκτήτες αντικρίζουν την απόγνωση στα κτήματα τους.Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο, με αιματηρά γεγονότα και κλοπές κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων.

Προσωπικά έπεσα θύμα κλοπής του μηχανήματος που διαλογίζω ελιές με αξία άνω των 1000 Ευρώ και όχι μόνο αυτό.

Κλοπές ελαιοκάρπου από κάδους αποθήκευσης αξίας χιλιάδων ευρώ έχουμε κάθε χρόνο.

Σπίτια ανοίγονται χωρίς να υπολογίζουν τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται μέσα.

Βοσκοί που πηγαίνουν στο μαντρί τους και αντί για τα ζώα τους, βρίσκουν τα δέρματα τους, αφού τα σφάζουν και τα κλέβουν σε συνεχόμενη βάση.

Αθίγγανοι επιτίθενται σε ηλικιωμένους στους δρόμους, και τους αρπάζουν τα πορτοφόλια μέρα μεσημέρι ξεδιάντροπα, και σε όλα αυτά η Αστυνομία μας συστήνει να φυλαγόμαστε μόνοι μας καθώς δεν έχουν άντρες να ελέγξουν την κατάσταση...

Τα γράφω αυτά μόνο και μόνο για να υπάρχουν ως αποδεικτικό στοιχείο αν η κατάσταση εκτραπεί, ώστε να μην υποστηρίξει κανείς μετά ότι δεν γνώριζε.ΥΓ
Προς τους Σταμνιώτες!!!
Καλά μας κάνουν όμως, γιατί κάθε χρόνο οι γύφτοι φεύγουν με χιλιάδες Ευρώ απ το πανηγύρι μας.
Δεν στηρίξαμε την προσπάθεια των Αιτωλικιωτών να τους απομακρύνουν από το πανηγύρι πέρυσι, και τώρα ήρθε η σειρά μας...
Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε λοιπόν!!!


Ακολουθεί το άρθρο του sinidisi.gr για το θέμα!!!


Ετοιμάζονται να πάρουν τα όπλα οι κάτοικοι της Σταμνάς εξαιτίας της επέλασης των ROMA. Καταγγέλλουν σοβαρές κλοπές που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από συγκεκριμένα αυτοκίνητα, όπως δηλώνουν

Στα όριά τους είναι πλέον οι κάτοικοι της Σταμνάς του δήμου Μεσολογγίου με τις κλοπές που γίνονται στην περιοχή τους.
Κυρίως ROMA αλλά και ημεδαποί έχουν μετατρέψει την Σταμνά σε ορμητήριο και η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί σε σημείο που οι κάτοικοι συζητάνε για να ξεκινήσουν ένοπλες περιπολίες επιχειρώντας έτσι να διασώσουν τα υπάρχοντά τους, ενώ υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που ήδη «φυλάνε σκοπιά» για να προστατέψουν την περιουσία τους.
Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει αμέτρητες κλοπές. Υπάρχουν καταγγελίες ότι τα πρόσωπα που διαπράττουν τις κλοπές αυτές είναι γνωστά στην περιοχή, δηλώνουν ότι έχουν κλαπεί γεωτρύπανα αξίας 5000 ευρώ, ενώ τα πιο πρόσφατα περιστατικά είναι μόλις δύο ημερών.
Μόλις προχθές σημειώθηκε διάρρηξη σε περίπτερο που είναι στην πλατεία του χωριού, από το οποίο εκλάπησαν τσιγάρα αξίας 300 ευρώ, λίγες μέρες πριν άνοιξαν κομμωτήριο, νωρίτερα super market . «Ανά 10 μέρες σημειώνεται και μια σημαντική κλοπή και ανά δυο – τρεις μέρες υπάρχουν μικροκλοπές», δήλωσε ο πρόεδρος της Σταμνάς κ. Γιώργος Καπελάρης, συμπληρώνοντας: «είναι συγκεκριμένα αυτοκίνητα που εμφανίζονται και μας κλέβουν».
Τα περιστατικά όμως κλοπής δεν περιορίζονται μόνο στις παραπάνω περιπτώσεις. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας αναφέρει ζωοκλοπές, επανειλημμένες κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, καταδρομικές επιχειρήσεις σε αγροικίες, κλοπές αυτοκινήτων ακόμη και κλοπές καυσίμων από αυτοκίνητα. «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους ROMA, έχουν λεηλατήσει ολόκληρη την περιοχή», τονίζει απελπισμένος ο κ. Καπελάρης.
Οι κάτοικοι ζητάνε ενίσχυση της περιοχής από την αστυνομία, πριν ξεκινήσουν τις μαζικές ένοπλες περιπολίες. «Έχουμε αγανακτήσει, η αστυνομία τους συλλαμβάνει και μετά από δυο μέρες επιστρέφουν εδώ», δήλωσε άλλος κάτοικος της περιοχής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει κάποια συντονισμένη επιχείρηση, ώστε να αρχίσει να εξαλείφεται το φαινόμενο στην περιοχή. Οι καταστάσεις που επίσημα δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να ληφθούν υπόψιν σοβαρά από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, τον δήμο Μεσολογγίου και κυρίως τον εισαγγελέα και από κοινού να επιχειρηθεί να δοθεί μια ουσιαστική λύση, αποφεύγοντας τα ημίμετρα.
Κων/νος Χονδρός

ΠΗΓΗ:sinidisi.gr