Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά...(καμιά φορά) αγαπάει και τον νοικοκύρη. - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά...(καμιά φορά) αγαπάει και τον νοικοκύρη.

Νέο άρθρο

Το περιοδικό Μελισσοκομική Επιθεώρηση στο τεύχος Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου φιλοξενεί ένα πολύ σημαντικό άρθρο του Προέδρου του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Θεσ/νίκης κυρίου Παύλου Μπαγιάτη με τον τίτλο που έχει και η παρούσα ανάρτηση, στο οποίο μιλάει όπως μας προϊδεάζει άλλωστε για τις κλοπές των μελισσών.

Ο κύριος Μπαγιάτης παρομοιάζει στο άρθρο τα προβλήματα της Μελισσοκομίας σήμερα με τις περίφημες επτά πληγές του Φαραώ αν και αναγνωρίζει ότι εντέλει οι πληγές τις Μελισσοκομίας μπορεί να είναι και περισσότερες!!!


Θεωρεί ως πρωτεύων πληγή την Βαρρόα, ως δεύτερη την Νοζεμίαση, και ως τρίτη και πιο λυπητερή το πρόβλημα των κλοπών, το οποίο συνδέει με τις αλλαγές του κλίματος και άρα τις μικρότερες παραγωγές μελιού, με την είσοδο στον χώρο πάρα πολλών νέων και συχνά άσχετων στον χώρο της Μελισσοκομίας για να καταλήξει ότι φυσικό επακόλουθο είναι ότι και λόγο της έλλειψης νομοθεσίας αυξάνεται η τάση των τριών πρώτων πληγών της Μελισσοκομίας επικίνδυνα!

Στο τεύχος 5 της Μελισσοκομικής Επιθεώρησης σελίδα 298 μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο και να δείτε ότι καταλήγει σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που τελικά αυτή είναι και η αφορμή της σημερινής ανάρτησης.

Μετά την ανάλυση του, που έχει να κάνει με τις κλοπές μελισσών, εν κατακλείδι ο πρόεδρος λέει ότι με διάφορα αντικλεπτικά συστήματα και κυρίως με GPS πιάστηκαν τελευταία διάφοροι κλέφτες, εκ των οποίων δυο Αλβανοί και ένας Ρουμάνος κλέφτης μελισσιών στο Λεβίδι της Πελοπονήσου οπού είχαν κλέψει από έναν Δάσκαλο 35 μελίσσια.

Έτσι λέει ο πρόεδρος κύριος Παύλος Μπαγιάτης, δόθηκε η ιδέα στον Μελισσοκομικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να διαθέσει σε όλα τα ενεργά μέλη του από ένα αντικλεπτικό σύστημα GPS.
Επειδή αυτά είναι και μπόλικα όμως, πάνω από 350 υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν, καλεί τις εταιρείες που σχετίζονται με αυτά τα συστήματα να δώσουν τις προσφορές τους.

Κλείνοντας ο κύριος Μπαγιάτης επισημαίνει ότι όταν οι κλέφτες θα ξέρουν πως οι Μελισσοκόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν προμηθευτεί GPS, και θα βλέπουν τον κωδικό EL54 που είναι της Θεσσαλονίκης τότε θα παίζουν κορώνα γράμματα την υπόθεση της σύλληψης τους αν απλώσουν χέρι στα μελίσσια!!!

Τελειώνει ο πρόεδρος με την προσμονή ότι ο τίτλος του άρθρου τελικά ίσως επαληθευτεί μια ή περισσότερες φορές μετά την εφαρμογή αυτής της απόφασης...

Ως Blog οφείλω να συγχαρώ τον Μελισσοκομικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ενώ ως μελισσοκόμος υποχρεώνομαι να υποκλιθώ στον πρόεδρο για την πρωτοβουλία του!!!

Επιπλέον θέλω να στείλω το μήνυμα σε όλους τους Μελισσοκομικούς Συλλόγους της Ελλάδας, και να τους πω ότι ορίστε παιδιά... η Θεσσαλονίκη μας δείχνει τον δρόμο... έτσι πρέπει να πορευτούμε και να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα για να τελειώνουμε επιτέλους με τους κλέφτες μια και καλή!!!
MELISSOCOSMOS