Η Πυροσφραγίδα τα Αιθέρια έλαια και το GPS... - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Η Πυροσφραγίδα τα Αιθέρια έλαια και το GPS...

Νέο άρθρο

Συνάδελφοι έχω ξαναπεί πως τα περισσότερα άρθρα που γράφονται στον MELISSOCOSMO προκύπτουν μετά από δική σας παρότρυνση!

Είτε ζητάτε την γνώμη μου και την λέω δηλαδή, είτε στέλνετε το γραπτό σας και το δημοσιεύω , είτε μου δείχνετε κάτι κι εγώ γράφω γι αυτό μετά στο Blog.

Και το σημερινό άρθρο λοιπόν προκύπτει από μια τέτοια περίπτωση...

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στην Λευκάδα για δουλειά, για μερικές μόνο ώρες.
Εκεί θαύμασα την ομορφιά του νησιού και συναντήθηκα και με κάποιους μελισσοκόμους.
Επισκέφτηκα το πανέμορφο μελισσοκομείο του φίλου μου του Γιάννη, και συναντήθηκα με έναν ακόμα μελισσοκόμο τον Γιώργο...

Δεν πρόλαβα δυστυχώς να δω περισσότερους μιας κι έφυγα την ίδια μέρα, αν και υπήρχαν πολλοί φίλοι που ήθελα να δω ακόμα!


Ο Γιώργος λοιπόν ερχόμενος να συναντηθούμε, έφερε μαζί του μια νέα πυροσφραγίδα...
Την είδα, και φρόντισα να την φωτογραφίσω ώστε να την δείτε κι εσείς μιας που ξέρω ότι στον κόσμο αρέσει να βλέπει κάθε τι νέο προϊόν που κυκλοφορεί και έχει σχέση με την Μελισσοκομία.


Γνωρίζω πολύ καλά πάντως πως δύσκολα ο Έλληνας ξεκολλάει απ τα συνηθισμένα, αλλά το βλέπω με τις αναρτήσεις στο Blog ότι άσχετα αν διστάζει έχει περιέργεια όμως να βλέπει τα νέα προϊόντα!!!
Η νέα πυροσφραγίδα λοιπόν είναι της technosetbee, και είναι μικρή, ελαφριά, εύχρηστη και ηλεκτρική.

Θεωρώ μετά από αυτό ότι η εταιρεία technosetbee τείνει να με εκπλήσει ευχάριστα κάθε φορά που συναντώ προϊόντα της...

Ρώτησα τον φίλο μου τον Γιώργο αν πυροσφραγίζονται καλά και οι ξύλινες κυψέλες με αυτή, και με διαβεβαίωσε ότι αυτός με αυτήν την πυροσφραγίδα κάνει την δουλειά του.
Εγώ έχω να σχολιάσω απλά ότι όλο το καλοκαίρι δεν πυροσφράγισα κυψέλη φοβούμενος μη βάλω καμιά φωτιά, και πως θα μου ήταν πολύ χρήσιμη και εύκολη στην χρήση της, μια τέτοια πυροσφραγίδα καθώς δεν είναι και λίγες οι φορές που ψήθηκα με την κλασική... άσε που νιώθω και άβολα με την μπουκάλα υγραερίου δίπλα μου όταν πυροσφραγίζω... 


Έτσι λοιπόν σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες της νέας πυροσφραγίδας να την δείτε, και από εκεί και πέρα ο κάθε ένας ας πράξει όπως καταλαβαίνει!

Να πω ακόμα ότι ο Γιώργος μου έφερε κι ένα μείγμα στο οποίο περιέχονται και κάποια αιθέρια έλαια όπου ρίχνοντας λίγο από το μείγμα στο σιρόπι, και ταΐζοντας μετά το μελίσσι δρα κατά της Βαρρόα και την καταπολεμά βιολογικά φυσικά. 


Εγώ πέρα από την Βαρρόα θα πειραματιστώ με αυτά και για την καταπολέμηση της Ασκοσφαίρωσης, καθώς ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα αιθέρια έλαια βοηθάνε και σε αυτή την περίπτωση...

Μια άλλη φορά ο Γιώργος μου έφερε ένα σύστημα GPS, το οποίο βάζεις το κεντρικό σύστημα σε ένα μελίσσι και σε καμιά δεκαριά άλλα μελίσσια βάζεις μερικούς μικροπομπούς, και αν κουνηθεί ένα μελίσσι που έχει τον μικροπομπό τότε ενεργοποιείται το κεντρικό σύστημα και ειδοποιεί τον κάτοχο των μελισσιών. 


Εννοείται ότι το ίδιο συμβαίνει αν κουνηθεί και το κεντρικό σύστημα.

Έχουμε δηλαδή την δυνατότητα με αυτό το σύστημα να παγιδεύουμε πολλές κυψέλες.


Η τεχνολογία εξελίσσεται και τάσσεται στο πλευρό των μελισσιών μας συνάδελφοι, αρκεί εμείς να έχουμε την θέληση να την χρησιμοποιήσουμε...

Με μεγάλη χαρά επίσης διαπιστώνω ότι πολλοί μελισσοκόμοι πλέον δουλεύουν την πατέντα της φόρμας κηρηθρών, με την οποία σύντομα ελπίζω θα έχουμε αρκετοί την δυνατότητα να φτιάχνουμε μόνοι μας τις κηρήθρες μας!

Για αυτά και ότι άλλο νεότερο πέσει στην αντίληψη μου θα σας ενημερώνω εδώ στον MELISSOCOSMO πάντα...MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών