Πως θα γίνω Μελισσοκόμος...Μαθήματα Μελισσοκομίας - Βήμα τρίτο!!! - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Πως θα γίνω Μελισσοκόμος...Μαθήματα Μελισσοκομίας - Βήμα τρίτο!!!


Νέο άρθρο

Γίνομαι μελισσοκόμος προσέχοντας τους γύπες που καιροφυλακτούν!!!

Φίλες και φίλοι πιστεύω ότι κάποιοι προλάβατε και αγοράσατε τα μελισσοκομικά βιβλία που σας πρότεινα, και διαβάσατε ήδη κάποια πράγματα σε αυτά!
Ο χρόνος που πέρασε ήταν αρκετός για να το κάνετε, όπως αρκετός ήταν και για μένα για να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να ετοιμάσω το επόμενο άρθρο για σας.

Με το που τελειώσετε όμως αυτά τα δυο βιβλία θα έχετε διαβάσει όλη την θεωρία που χρειάζεστε για την πορεία σας στην Μελισσοκομία.
Φυσικά η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως που λέει κι ο λαός γι αυτό καλό είναι να διαβάσετε κάποια πράγματα πολλές φορές για να τα εμπεδώσετε.

Πολλοί με ρωτάτε ήδη αν πρέπει να πάρετε και τα μελισσοκομικά περιοδικά για να βοηθηθείτε.


Θα έλεγα πως αυτά δεν μπορούν να βοηθήσουν και πολύ τον Μελισσοκόμο, πόσο μάλλον τον αρχάριο μελισσοκόμο.
Η ύλη τους είναι κατά κύριο λόγο τυπική, καθαρά επιφανειακή κατά την γνώμη μου και με μεγάλη εξάρτηση από τους διαφημιζόμενους τους.

Αν θέλετε πάντως μπορείτε να γίνεται συνδρομητές, κακό δεν θα σας κάνει!

Μετά την ολοκλήρωση των βιβλίων για την θεωρία λοιπόν πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε και την πρακτική σας εξάσκηση, αλλά και την απόκτηση μερικών μελισσιών που θα σας επιτρέψει να αρχίσετε να εξοικειώνεστε με την μέλισσα και την τέχνη της.


Στο σημείο αυτό θέλω να σας προειδοποιήσω!!!

Τα τελευταία χρόνια κυρίως, την εποχή της κρίσης δηλαδή που οι δουλειές είναι σε έλλειψη, ξεφύτρωσαν στον χώρο της Μελισσοκομίας από το πουθενά κάποιοι κομπογιανίτες ΔΑΣΚΑΛΟΙ Μελισσοκομίας και καλά... που πουλάνε μελισσοκομικά σεμινάρια για να μάθουν την δουλειά στους νέους.

Έτσι λένε τουλάχιστον...

Φίλες και φίλοι με το βάρος της ευθύνης που μπορεί να έχει το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα και μέλη, Μελισσοκομικό μέσο ενημέρωσης, σας συνιστώ κατηγορηματικά να αποφύγετε αυτού του είδους την μάθηση.
Έχω ξαναπεί ότι η Μελισσοκομική γνώση ούτε πουλιέται αλλά και ούτε αγοράζεται, και να ξέρετε από έμενα ότι όποιος προσπαθήσει να σας πείσει για το αντίθετο ΨΕΥΔΕΤΑΙ!!!

Οι κύριοι ή και οι κυρίες αυτής της κατηγορίας δεν ξέρουν ούτε την τύφλα τους από Μελισσοκομία, οπότε το μόνο που μπορεί να σας μεταδώσουν είναι σύγχυση και τίποτα περισσότερο.

Αυτά που σας λέω δεν τα βγάζω απ το μυαλό μου, σας είπα ότι το Blog είναι μεγάλο, μαζί μου επικοινωνούν δεκάδες μελισσοκόμοι από Ελλάδα και Κύπρο καθημερινά, γι αυτό είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι την κατάσταση.
Αναρωτιέμαι όμως όλοι αυτοί οι καθηγητάδες, σε ποιο Μελισσοκομικό Πανεπιστήμιο σπούδασαν και απέκτησαν τους βαρύγδουπους τίτλους τους, καθώς ακόμα και για το πόσο μέλι βγάζει κάθε χρόνο ο πρύτανης αυτού του Μελισσοκομικού Πανεπιστημίου που σπούδασαν.

Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα.

Ο πιο έντιμος και καλός τρόπος για να κάνετε τα πρώτα πρακτικά σας βήματα στην Μελισσοκομία είναι ο εξής...

Θα πρέπει να συμφωνήσετε να αγοράσετε για αρχή 2 έως 5 το πολύ μελίσσια από κάποιον, με την προϋπόθεση όμως ότι θα σας δείξει πως να τα επιθεωρείτε και να τα ταΐζετε, αλλά και με τον όρο να έρθει εφόσον το χρειαστείτε να κοιτάξει τα μελίσσια σας.

Σήμερα είναι πολλοί ευτυχώς και οι συνάδελφοι μελισσοκόμοι που πουλάνε παραφυάδες και μαθαίνουν και τους απαραίτητους χειρισμούς σε όσους νέους το έχουν ανάγκη.

Δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, γιατί είναι πολλοί και δεν θέλω να αδικηθεί κανείς τους.

Επίσης κάποιοι μεγάλοι μελισσοκόμοι, όπως πχ ο Δημήτρης ο Γκλαβάς έχουν ανοιχτές τις εγκαταστάσεις τους για να πηγαίνουν οι νέοι να παρακολουθούν και να συμμετέχουν αν το επιθυμούν στην διαδικασία παραγωγής βασιλικού πολτού.

Ελπίζω και άλλοι να το κάνουν και να με ενημερώσουν για να σας το πω.

Κάτι τέτοιες ευκαιρίες νομίζω ότι πρέπει να τις κυνηγάτε οι νέοι, αφού είναι ασύγκριτα καλύτερες από οποιοδήποτε σεμινάριο.
Εν κατακλείδι λοιπόν σας λέω πως, πρέπει να ξεκινήσετε έρευνα αγοράς μερικών μελισσιών από μελισσοκόμο γνωστό και καλό, της εμπιστοσύνης σας αν είναι δυνατόν, που θα σας δείξει και τους πρώτους μελισσοκομικούς χειρισμούς.

Οι τιμές των μελισσιών κυμαίνονται ανάλογα με την εποχή.

Συνήθως άνοιξη και καλοκαίρι ξεκινούν από 10 ευρώ το πλαίσιο και άνω, ενώ τον χειμώνα το κάθε μελίσσι πουλιέται κάπου από 100 ευρώ και άνω αν είναι από πεντάρι και πάνω.

Τα μελίσσια που θα αγοράσετε θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 4-5 πλαίσια πληθυσμό, και καλό είναι να γνωρίζεται πως αν αγοράσετε το μελίσσι σας καλοκαίρι, φθινόπωρο, και χειμώνα θα σας δώσει παραγωγή την επόμενη χρονιά, ενώ αν αγοραστεί μέχρι τέλος Μαρτίου θα σας δώσει πιθανότατα παραγωγή το ίδιο έτος.
Αυτό ήταν το τρίτο βήμα που πρέπει να κάνετε συνάδελφοι στον δρόμο προς την Μελισσοκομία.

Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα σας και την αγάπη σας στο Blog.
Θέλω να πω ότι πικραίνομαι συνέχεια, καθώς διαπιστώνω ότι πολεμούν αυτό το Blog πολλοί, ακόμα και άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από αυτό.

Συκοφαντίες ψεύδη και βρισιές εκτοξεύονται εναντίον μου συνεχώς, μα δεν μπορούν να με αγγίξουν.

Δεν μπορούν να με αγγίξουν επειδή οι απλοί αναγνώστες έχουν σηκώσει ασπίδα προστασίας προς τον MELISSOCOSMO.
Μόλις πριν μερικές μέρες το Blog ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια κλικ, ενώ πριν έξι μέρες μόνο σε μια ημέρα καταγράφηκαν 9.074 επισκέπτες.

Η Σελίδα στο Facebook έχει αισίως πάνω από 5.100 μέλη και η ομάδα κοντά στα 4.100 μέλη.

Και φυσικά τόσο η σελίδα όσο και η ομάδα είναι στην διάθεση κάθε μελισσοκόμου και κάθε συναδέλφου Blogger να δημοσιεύσει οτιδήποτε χωρίς λογοκρισία πάντα.

Ο MELISSOCOSMOS λοιπόν γράφει...γράφει άρθρα για σας με απλά κατανοητά σε όλους λόγια, και όχι αόριστες και ακατανόητες αριθμολογίες!!!
Επιπλέον όμως γράφει και ιστορία...Μελισσοκομική ιστορία για να ακριβολογώ, με την δύναμη που πηγάζει από την δική σας αγάπη προς αυτή την κατεύθυνση...MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών