Ο μικρός Κωνσταντίνος ζητά τη βοήθεια μας για ένα θαύμα - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Ο μικρός Κωνσταντίνος ζητά τη βοήθεια μας για ένα θαύμα


Ζητείται μια αγκαλιά για τον μόλις 21 μηνών Κωνσταντίνο-Μάριο από το Μπούρτζι Χαλκίδας που δίνει μάχη για τη ζωή του! Το αγγελούδι γεννήθηκε με μια πολύ σπάνια ασθένεια, την ατρησία χοληφόρων αγγείων, και θα υποβληθεί στις 13 Ιανουαρίου σε μεταμόσχευση ήπατος -με αμφίβολα αποτελέσματα- στο Αμβούργο, με δότη τον πατέρα του Αντώνη Μανιάτη. Τα έξοδα είναι τεράστια και η οικογένεια του μικρού κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση.


Εδώ και τρεις εβδομάδες το αγοράκι μαζί με την 39χρονη μητέρα του και τον 49χρονο πατέρα του βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αμβούργου (University Medical Center Hamburg – Eppendorf), όπου θα γίνει η εξαιρετικά δύσκολη μεταμόσχευση. Η 15χρονη αδερφή του Μαρία έμεινε στη Χαλκίδα με τη γιαγιά και τη θεία της και νονά του Κωνσταντίνου, Ευαγγελία Λύκου.

Δέκα γιατροί

Μιλώντας στην «Espresso» η θεία του παιδιού, που είναι καθηγήτρια Αγγλικών, εξήγησε τι είναι η πλασμαφαίρεση στην οποία θα υποβληθεί ο μικρός: «Είναι ουσιαστικά αλλαγή ομάδας αίματος. Το παιδί έχει ομάδα αίματος Β+, ίδια με τη μητέρα του, αλλά εκείνη δεν μπορεί να γίνει δότρια διότι από τις προεγχειρητικές εξετάσεις κρίθηκε ότι υπήρχε κίνδυνος να πεθάνει στο χειρουργικό κρεβάτι.
Ο πατέρας έχει Α+, με αποτέλεσμα από την αρχή να τον αποκλείσουν για δότη.


Ομως, επειδή δεν υπήρχε περιθώριο για να βρεθεί συμβατός δότης, δύο εβδομάδες πριν από το χειρουργείο θα κάνουν στο παιδί μια μέθοδο που λέγεται πλασμαφαίρεση και έτσι ο πατέρας θα δώσει ένα λοβό από το συκώτι του. Η μεταμόσχευση θα διαρκέσει από 6 έως 10 ώρες και στο χειρουργείο θα βρίσκονται δέκα γιατροί, ένας για κάθε όργανο».


Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τη μεταμόσχευση και τον προεγχειρητικό έλεγχο, ωστόσο το ποσό που θα χρειαστεί για τη νοσηλεία φτάνει τα 120.000 ευρώ και ο οργανισμός δεν έχει απαντήσει αν θα τα καλύψει. Το Επιμελητήριο Χαλκίδας προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα, ενώ ένα κατάστημα ενδυμάτων διοργανώνει επίδειξη μόδας και θα διαθέσει τα έσοδα στην οικογένεια, που έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό (Πειραιώς: 5154-032060-558 και ΙΒΑΝ: GR 22 0172 1540 0051 5403 2060 558, με δικαιούχους τη μητέρα του Κωνσταντίνου, Παναγιώτα Λύκου και την αδελφή της Ευαγγελία Λύκου).


Espressonews.gr