Έκτακτο: Τα πρώτα αποτελέσματα από τις κινητοποιήσεις των Αγροτών... Όμως η αδράνεια των μελισσοκόμων φέρνει τον κλάδο στην καταστροφή!!! - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Έκτακτο: Τα πρώτα αποτελέσματα από τις κινητοποιήσεις των Αγροτών... Όμως η αδράνεια των μελισσοκόμων φέρνει τον κλάδο στην καταστροφή!!!


Σχόλιο MELISSOCOSMOU

Συνάδελφοι διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης διακρίνω ότι η πίεση των Αγροτών αρχίζει να αποδίδει...

Δυο θέματα όμως με προβληματίζουν πολύ.

Το πρώτο είναι τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις, αν το ύψος φορολόγησης δηλαδή για βιβλία εσόδων εξόδων εξακολουθεί να είναι τα 5 χιλιάδες ευρώ των επιδοτήσεων...


Και το δεύτερο επίσης σημαντικό...


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης: " Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων).

Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως όποιος δεν πουλάει σε εμπόρους ή συνεταιρισμούς κτλ, και πουλάει μόνος του... πχ μέλι στην λιανική (πόρτα πόρτα λαϊκές) θα υποχρεούται να αποδίδει ΦΠΑ;;;Αν είναι έτσι τότε οι Μελισσοκόμοι πληρώνουν το μάρμαρο της αδράνειας της Ομοσπονδίας τους, η οποία κοιμήθηκε και δεν τους κινητοποίησε.

Μαθαίνω ότι τα πουρό θα βγάλουν ανακοίνωση συμπαράστασης του Αγώνα των Αγροτών στο περιοδικό που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο...

Μέχρι τότε όμως οι όποιες αποφάσεις θα έχουν ληφθεί και οι μαριονέτες θα έχουν παίξει καλά τον ρόλο τους!!!Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου,

" Οι αγρότες που υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων-εξόδων είναι όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

" Όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. (Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).

" Για τα 5 πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται 3 χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.

" Όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, που θα υποβάλλεται στο τέλος του έτους. Επίσης, η υποχρέωση για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων όσον αφορά στα έξοδα γίνεται ετήσια.

" Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων).

" Οι Ομάδες και Συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μια φορά το χρόνο.

" Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55%.


http://kthnotrofia.pblogs.gr/2014/02/diorthwseis-apo-maximoy-sta-biblia-gia-na-sbhsei-h-fwtia-twn-mpl.html