Η αλήθεια για τις επιδοτήσεις των Αγροτών...Μπορείς να την κατανοήσεις; - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Η αλήθεια για τις επιδοτήσεις των Αγροτών...Μπορείς να την κατανοήσεις;

Νέο άρθρο

Δεν συνηθίζω να γράφω και πολύ για μη μελισσοκομικά θέματα σε αυτό το Blog.
Γιατί ο κόσμος πιστεύω χόρτασε από ξερόλες και πολυλογάδες που τον έκαψαν και ξεράθηκε το πετσί του!!!
Τα αγροτικά θέματα όμως είναι αυτομάτως και μελισσοκομικά, καθώς η Μελισσοκομία είναι ένας κλάδος της Γεωργίας, και ότι νομικό ή φορολογικό καθεστώς προκύψει για τους αγρότες θα ισχύσει φυσικά και για τους μελισσοκόμους.

Τελευταία όλο και περισσότερο κόσμο ακούω να μιλάει για τις αγροτικές επιδοτήσεις, και γίνομαι δέκτης σχολίων του τύπου σε εσάς τους τεμπελοαγρότες δείνουν επιδοτήσεις, και το (επί) το τονίζουν λες και βγαίνουν απ τις τσέπες τους αυτά τα λεφτά.

Ως πρώτη απάντηση τους λέω ότι ο Θεός έχει για όλους!!!

Είμαι άνθρωπος μεγαλωμένος στην επαρχία, και κάποτε ντρεπόμουν να αποκαλύψω στους συνομήλικους μου ότι αποφάσισα να παραμείνω στο χωριό...

Ναι ήταν ντροπή αυτό πριν 20 χρόνια.

Γιατί χωριό σήμαινε ηλιοκαμένο δέρμα, χέρια ξηρά και σκισμένα, μυρωδιά προβάτων και κοπριάς, αλλά και στέρηση ερωτισμού καθώς στα χωριά μόνο γριές, κατσίκες, γαϊδούρες και κότες ήταν τα γένους θηλυκού... τα υπόλοιπα είδη μετατόπισαν προς τις πόλεις για να πηδιούνται χωρίς να τις γνωρίζει κανείς.

Αντιθέτως ζωή στην πόλη σήμαινε καλοπέραση, ξενύχτια, μηνιαίος μισθός, ανωνυμία, καινούριο σπίτι και αμάξι, δέρμα άσπρο με ανάγκη αντηλιακού και nivea...

Τώρα που έσφιξαν οι πείνες, θυμήθηκαν οι πρώην βλάχοι και νυν πρωτευουσιάνοι ότι οι Αγρότες παίρνουν (επι)δοτήσεις...

Τι είναι όμως η επιδότηση;

Γιατί την δίνει η καπιταλιστική Ε.Ε στους Αγρότες;

Εσείς όλοι που ξερογλείφεστε με το που μιλάτε για επιδότηση, αλήθεια έχετε ιδέα τι είναι οι Αγροτικές επιδοτήσεις;

Δείτε λοιπόν τι είναι...

Αγροτική επιδότηση είναι να πουλάς το καπνό σου προς 30 λεπτά το κιλό στον έμπορο, και να σου δίνουν και 2.70 ευρώ το κιλό επιδότηση για να γίνουν συνολικά 3 τα ευρώ και να σε συμφέρει να κάτσεις και να παράγεις καπνό.

Όταν η επιδότηση του καπνού κόπηκε με τη νέα ΚΑΠ όμως αναγκάστηκε ο έμπορος να πληρώσει 3 ευρώ το κιλό τον καπνό για να εξακολουθήσει ο παραγωγός να βάζει καπνά.

Ρωτάω τώρα εγώ!!!
Ποιος τελικά πήρε επιδότηση
;

Ο αγρότης; ο οποίος και πριν και μετά την επιδότηση πούλαγε καπνό με 3 ευρώ το κιλό;
Η μήπως ο έμπορος που αναγκάστηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη όταν κόπηκαν οι (επι)δοτήσεις στα καπνά;

Θέλετε κι άλλο παράδειγμα;

Το αγελαδινό γάλα έχει 0.33 λεπτά το κιλό τιμή παραγωγού όταν το εμφιαλωμένο νερό έχει 1 ευρώ το λίτρο.

Θέλετε κι άλλο;

Τιμή παραγωγού για το σιτάρι, 0.15 λεπτά το κιλό, τη στιγμή που ένα λίπασμα πχ το νιτρικό κάλιο έχει 1 ευρώ και 50 λεπτά το κιλό (1.50 ΕURO).

Πως θα μείνει λοιπόν στο χωριό να παράγει κάποιος χωρίς επιδότηση;

Επιδότηση συνοψίζω είναι όρος που σημαίνει επί πλέον τιμή ενός προϊόντος που είναι ασύμφορο να παραχθεί με τις τιμές της αγοράς.

Ο Έλληνας Αγρότης μάλιστα λαμβάνει από τα μικρότερα ποσά επιδοτήσεων στην Ε.Ε και ούτε καν με κιάλι δεν μπορεί να δει τις επιδοτήσεις των ΗΠΑ.
Με απλά λόγια, τον Αγρότη τον συμφέρει πολύ καλύτερα να μην υπάρχουν επιδοτήσεις και τα προϊόντα του να πωλούνται στην κανονική τους τιμή, δηλαδή το σιτάρι, προς 1 ευρώ το κιλό, το Αγελαδινό γάλα επίσης 1 ευρώ το κιλό και το καπνό 10 ευρώ το κιλό.

Αλλά τότε πως θα τα αγοράσει ο κόσμος;

Αν ο Αγρότης ήταν αλαζόνας και εγωιστής μπορούσε να πει: στα π@π@ρια μου ο κόσμος, εμένα τόσα είναι τα έξοδα μου, βάζω και το κέρδος μου και ζητάω αυτή την τιμή.

Δεν το λέει όμως γιατί τίποτα από όσα ανέφερα πιο πάνω δεν είναι...

Αντιθέτως εξακολουθεί να είναι ο Βλαξ της παρέας που έμεινε στο χωριό βρωμάει τραγίλα, είναι όλη μέρα μες στη λάσπη και τη βρώμα και ναι...ντρέπεται να πει ότι είναι Αγρότης!!!

Γιατί υπάρχουν μερικοί που του φωνάζουν τώρα που έσφιξαν οι κwλοι ότι οι τεμπελωαγρότες παίρνετε (επι)δοτήσεις...
Όλοι εσείς που κατηγορείτε τους αγρότες ως τεμπέληδες που παίρνουν επιδοτήσεις, γιατί δεν μείνατε στα χωριά σας να πάρετε κι εσείς, και φύγατε προς την πόλη κυνηγώντας αυτό που σέρνι καράβι;

Όμως φίλοι μου κάθε φτωχός άνθρωπος όπως είμαι εγώ ο Αγρότης, δεν δικαιούτε να μην συμμερίζεται τον φτωχό συνάνθρωπο του.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

Μαζέψτε τα και ελάτε πίσω στο χωρίο να γίνουμε συνάδελφοι και να απολαμβάνετε και εσείς τις (επι)δοτήσεις, ο Θεός έχει για όλους άλλωστε!!!
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών