Νεα απο τα έλατα 22-6-2014 - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Νεα απο τα έλατα 22-6-2014

Συνάδελφοι το να εκθέτης την άποψη σου στην διάθεση χιλιάδων μελισσοκόμων από όλη την Ελλάδα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση!
Γιατί πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος να πέσεις έξω, να εκτεθείς και οι αναγνώστες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο σου!
Οι εκτιμήσεις δηλαδή για το αν θα δώσει πχ ο έλατος εμπεριέχει πολύ μεγάλο ρίσκο τη στιγμή μάλιστα που όλοι μιλάνε για το αντίθετο!

Ας μπω όμως στο κυρίως θέμα! 

Πριν λίγες μέρες σας είπα ότι πιστεύω πως σε Ευρυτανία και Ναυπακτία ο έλατος θα πάει καλά.
Υπό την προϋπόθεση φυσικά κάποιος να έχει δυνατά μελίσσια κιόλας για να μαζέψουν το μέλι!

Σήμερα επισκέφτηκα τα μελίσσια μου, και θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες του!!!

Θα πω μόνο ότι:
Δεν είναι θέμα περιοχής, αυτό το αποτέλεσμα αλλά δυνατών μελισσιών.

Δυνατά μελίσσια δικά μου και τριών φίλων μου μαζεύουν το ίδιο καλά σε διαφορετικές περιοχές της Ευρυτανίας και της Ναυπακτίας!

Σε ότι με αφορά, ΠΟΤΕ δεν έτρεχα δεξιά αριστερά να βρω που δίνει ο έλατος, ή να μετακινήσω το μελισσοκομείο μου σε άλλη περιοχή που μπορεί να δίνει καλύτερα.

Όλα τα χρόνια τα πηγαίνω στο ίδιο σημείο, και εμπιστεύομαι τα μελίσσια μου λόγο της καλής δουλειάς που έχω κάνει στην ανάπτυξη τους την άνοιξη.

Δόξα το Θεό ποτέ δεν με άφησαν χωρίς μέλι ελάτου όσο κακή κι αν ήταν η χρονιά!
Αντιθέτως έχω δει περιπτώσεις να τρυγάω ανηλεώς και στα 100 μέτρα άλλοι συνάδελφοι να σηκώνουν τα μελίσσια τους και να φεύγουν επειδή όπως έλεγαν δεν έδινε μέλι ο έλατος!

Τέλος να πω ότι ο πρώτος τρύγος κλείδωσε, ότι ο έλατος πάει πολύ καλά και τα μελίσσια δουλεύουν επίσης πολύ καλά.

Πριν δυο μέρες έβρεξε πολύ, και δεν ξέρω αυτό αν θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά στην πορεία του ελάτου, πάντως θα παίξει ρόλο.

Θεωρώ ότι έχει ψωμί ο έλατος ακόμα, αλλά δεν ξέρω πόσο μακριά μπορεί να πάει, και κλείνοντας να πω ότι σε πέντε ημέρες υπολογίζω να κάνω έναν πολύ καλό τρύγο!!!

Δείτε τις σημερινές φωτογραφίες.


Μελίσσι γεμάτο πληθυσμό!


Οι γέννες μπλοκάρονται και στην θέση τους μπαίνουν μέλια!


Μελάκι...Κι άλλο μπλοκάρισμα!Μια ακόμα γεμάτη κηρήθρα.


Και άλλη μια.


Ακόμα μια.


Φυσικά έχουμε και πολλούς γόνους που μας υπόσχονται ότι τα μελίσσια θα παραμείνουν δυνατά!Η δύναμη των μελισσιών μας λοιπόν είναι αυτή που κάνει τις κηρήθρες να γεμίζουν...


Έτσι...


Αλλά και έτσι!
Συνάδελφοι δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Δεν μπορώ να έχω άλλη άποψη από αυτή που γράφω στα άρθρα, και θα θελα να ζητήσω την επιείκεια σας στο θέμα των τηλεφωνημάτων.

Το κάθε άρθρο πολλές φορές διαβάζεται 3 και 4 χιλιάδες φορές, πρέπει να σας εκφράσω την δύσκολη θέση που έρχομαι όταν σε κάθε ανάρτηση κάποιες δεκάδες μελισσοκόμοι θέλουν να τους  αναλύσω και με λόγια αυτό που διαβάζουν!

Είναι αδύνατον να απαντήσω σε όλα τα τηλεφωνήματα, γιατί όσο και αν το θέλω δεν προλαβαίνω και ως άνθρωπος κάπου κουράζομαι κιόλας!!!


Νεότερα για την πορεία του ελάτου δεν θα βάλω, καθώς τώρα τελειώνουν οι εκτιμήσεις και αρχίζουν οι τρύγοι!!!

Εύχομαι σε όλους σας καλά και πολλά μέλια να έχετε.


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών