Και δεύτερο κρούσμα σκαθαριού στην Ιταλία!!! - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Και δεύτερο κρούσμα σκαθαριού στην Ιταλία!!!

Δώδεκα ημέρες μετά την πρώτη εκδήλωση του μικρού σκαθαριού της κυψέλης (ανακαλύφθηκε 5 Σεπ. 2014), το μικρό σκαθάρι που κάνει μεγάλη ζημιά στις μέλισσες, και σήμερα προσδιορίστηκε και σε ένα δεύτερο ξέσπασμα.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (της Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας) βρήκαν οκτώ νέα κρούσματα σε μελίσσια με ενήλικα σκαθάρια στην περιοχή γύρω από το λιμάνι Gioia Tauro (RC) σε "δολωματικές κυψέλες παγίδες" που είχαν βάλει γι αυτό τον σκοπό.


Οι σχετικές υγειονομικές αρχές σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν ήδη ενημερωθεί.

Φαίνεται τελικά ότι η κατάσταση είναι ακόμη πιο σοβαρή από ότι αναμενόταν, αφού όλα δείχνουν ότι το σκαθάρι ξεκίνησε τη διαδικασία εξάπλωσης του στην περιοχή.

Οι αρχές πήραν έκτακτα μέτρα και έδωσαν εντολή για την καταστροφή των κυψελών, γύρω από την περιοχή των κρουσμάτων, αλλά και την κατάσχεση του μελιού και θα μπλοκάρει κάθε κίνηση μελισσιών στην περιοχή. 
"Για άλλη μια φορά, οι μελισσοκόμοι θα πληρώσουν το τίμημα;; - Ρωτά ο Francesco Artese, που είναι επαγγελμαίας μελισσοκόμος και πρόεδρος της FAI Καλαβρίας . 
Οι επιθεωρητές του Gioia Taur, εν τω μεταξύ, συνεχίζουν την προσπάθεια για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και ζητούν από τοπικούς μελισσοκόμους να χρησιμοποιούν ειδικές παγίδες για να πιάσουν ενήλικα σκαθάρια που μπορεί να υπάρχουν κυψέλες τους.

http://www.federapi.biz/

Μετάφραση http://www.melissocosmos.com/