Βρέθηκε ψευδοσκορπιός που τρώει την βαρρόα σε μελίσσι συναδέλφου!!! - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Βρέθηκε ψευδοσκορπιός που τρώει την βαρρόα σε μελίσσι συναδέλφου!!!


Φίλες και φίλοι όλοι θυμόμαστε νομίζω την περίπτωση του ψευδοσκορπιού που τρώει βαρρόα και στο εξωτερικό υποστήριζαν ότι μπορεί να ελεγχθεί η βαρρόα με βιολογικό τρόπο αν απλά αυξήσουμε αυτούς τους ψευδοσκορπιούς στο μελισσοκομείο μας!
Ωστόσο στην Ελλάδα των αντιδραστικών και των ψευτοδιανοούμενων αυτή η άποψη γελιοποιήθηκε κυριολεκτικά, και σχεδόν ξεχάστηκε, όπως γίνεται και με κάθε τι νέο που φτάνει στη χώρα αυτή μέχρι να αποδειχτεί η αξία του.
Προσωπικά δεν αγχώθηκα καθόλου με την στάση των συναδέλφων και όπως πάντα άφησα τον χρόνο να κυλίσει που λέμε και να κάνει την δουλειά του.

Και πριν λίγο καιρό ένας καλός συνάδελφος και φίλος μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα με τις φωτογραφίες που βλέπετε.


Βασίλη καλημέρα ,σήμερα που κοίταζα κάποιες κυψέλες βρέθηκε ένας ψευδοσκορπιός μέσα σε μια κυψέλη, αύριο θα κόψω και μια παραφυάδα από αυτή την κυψέλη και ελπίζω να μείνει εκεί και να τον δω να τρώει καμιά βαρρόα.

Η περιοχή που βρέθηκε ο ψευδοσκορπιός είναι ο βάλτος της Αιτωλοακαρνανίας, μια περιοχή με πολύ ρείκι και βελανιδιές.
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πάντως ότι η φύση έχει τρόπους να κρατάει τις ισορροπίες σε όλους τους οργανισμούς πάνω στην Γη αρκεί να της επιτρέψουμε να κάνει την δουλειά της.
Ο Ψευδοσκορπιός ίσως είχε συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση προ πολλού αλλά είναι και αυτός πολύ ευαίσθητος στα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται κατά της βαρρόα.

Κι αν ακόμα δεν ήρθε η ώρα του να μας δείξει τις δυνατότητες του, εγώ είμαι σίγουρος ότι αφού βρέθηκε σε κυψέλη ήταν εκεί για το αγαπημένο του έδεσμα, και αφού είναι βέβαιο πλέον ότι στην Ελλάδα υπάρχει ήδη τότε είναι θέμα χρόνου να αξιοποιηθεί! 

Δείτε και ένα βίντεο με τον τρόπο που καθαρίζει τα βαρρόα.


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών