Ολοκληρώθηκε ο τρύγος στο πεύκο και στο μεταξύ άρχισε το δεύτερο βάρεμα!!! - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε ο τρύγος στο πεύκο και στο μεταξύ άρχισε το δεύτερο βάρεμα!!!


Φίλες και φίλοι χτες ολοκλήρωσα τον τρύγο των μελισσιών μου στα πεύκα.

Ήταν ένας ξεκούραστος τρύγος σχετικά αφού δεν είχα λόγο να βιάζομαι, και τρυγούσα κάθε δεύτερη μέρα ώστε να ξεκουραζόμαστε κιόλας λίγο. 

Δόξα τω Θεό δεν έχω παράπονο, μέσο όρο πήγε περίπου 8 κιλά το μελίσσι, πράγμα καθόλου άσχημο για τα δεδομένα της χρονιάς και των πεσμένων μελισσιών που είχα σε σχέση με άλλα χρόνια.
Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο όμως είναι πως πρόκειται για εξαιρετικό μελάκι που ευωδιάζει μάλιστα ίσως επειδή πριν το πεύκο τα είχα στις λυγαριές και είχαν κάτι λίγα μελάκια μέσα.
Έτσι θα έλεγα ότι θα μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι, και τα μελισάκια που τρόμαξαν να χορτάσουν την πείνα τους επιτέλους, και εγώ που σε λίγο θα ξέμενα από μέλι και είχε αρχίσει να με λούζει κρύος ιδρώτας, αλλά και οι πελάτες που θα γευτούν ένα πολύ ωραίο μέλι τελικά. 

Το μέλι αυτό να σημειωθεί ότι είναι από το πρώτο βάρεμα του πεύκου.
Στο μεταξύ όμως εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε και το δεύτερο βάρεμα.
Αν και η ζυγαριά καταγράφει μικρή αύξηση βάρους ακόμα κάπου 100 γραμμάρια την ημέρα, τα μελίσσια άρχισαν να χτίζουν κεριά αλλά και να απλώνουν γόνους αφού η αγριοσπαραγγιά και η ακονιζιά άρχισαν να δίνουν άφθονη γύρη.
Σήμερα τους έκανα και θεραπεία με οξαλικό οξύ και μου έφυγε και το άγχος αυτό αφού δεν ένιωθα καλά στην ιδέα ότι τα ενοχλούσε η βαρρόα και επειδή είχαν μέλια δεν τα είχα ξαλαφρώσει ακόμα.

Για οτιδήποτε νεότερο με την πορεία του πεύκου θα σας ενημερώσω. MELISSOCOSMOS