Σεμινάριο για τρόπους αποφυγής κλοπών μελισσοσμηνών και άλλα θέματα στην Αν. Αττική - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Σεμινάριο για τρόπους αποφυγής κλοπών μελισσοσμηνών και άλλα θέματα στην Αν. Αττική


ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ<ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ> ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Παρασκευή 31-10-2014 και ώρα 17.00 έως 18.30 θα προσέλθει αρμόδιος υπάλληλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης του ειδικού τμήματος Ζωικής και Φυτικής παραραγωγής Αν.Αττικής,ο οποίος θα ενημερώσει τους παρακολουθούντες το μελισσοκομικό σεμινάριο-εκπαίδευση του συλλόγου μας στο χώρο που διεξάγεται εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου,σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμους,με θέμα Νέοι Αγρότες-Νόμος περί Μελισσοκομίας-Έκδοση μελισσοκομικού Βιβλιαρίου και άλλα συναφή θέματα,με διαφάνιες απο H/Y. 
Επίσης θα παρουσιάσει το νέο έντυπο το οποίο έχει εκδόσει η παραπάνω υπηρεσία για τους ασχολούντες με την Μελισσοκομία και όχι μόνο.
Στη συνέχεια 18.30-20.30 θα γίνει ειδική παρουσίαση έκπληξη,στους μαθητές της Σχολής απο ειδικό επιστήμονα,για τρόπους αποφυγής κλοπών μελισσοσμηνών. 
Το Σάββατο 1-11-2014 και απο ώρας 17.00-20.30 , θα γίνει η πρώτη απο τις δύο παρουσιάσεις,απο ειδικό Ιατρό Αλλεργιολόγο του ειδικού Αλλεργιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου <Σωτηρία>,ο οποίος θα κάνει πλήρη ενημερώση σε θέματα αλλεργίας στο δηλητήριο της μέλισσας και τρόποι αντιμετώπησης-φαρμακευτική αγωγή κ.λ.π.
Η επόμενη παρουσίαση του Ιατρού θα γίνει την 15-11-2014 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο όπου διεξάγεται το σεμινάριο με θέματα τσιμπήματα εντόμων σε μικρούς και μεγάλους,τρόποι αντιμετώπησης- τοξικότητα κυψελών και άλλα αλλεργιολογικά θέματα.Και οι δύο παρουσιάσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά. 
Μετά το τέλος των παραπάνω μαθημάτων θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήσεις επι των θεμάτων. Τα μαθήματα του συλλόγου μας θα συνεχιστούν κανονικά έως τα μέσα Δεκεμβρίου,με καταξιωμένους καθηγητές Πανεπιστημίου στο χώρο της Μελισσοκομίας,συμπληρώνοντας 150-180 ώρες μελισσοκομικής εκπαίδευσης.