ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ του Γεωργίου Σ. Τριβιζα...Βρείτε τον από τις εκδόσεις ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ του Γεωργίου Σ. Τριβιζα...Βρείτε τον από τις εκδόσεις ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ


Φίλες και φίλοι πριν λίγες μέρες σας μίλησα για το μελισσοκομικό βιβλίο του αειμνήστου Γεωργίου Σ. Τριβιζά με τίτλο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ. 
Προς μεγάλη μου έκπληξη μιας που το βιβλίο έχει ηλικία άνω των 100 ετών το mail μου κυριολεκτικά βομβαρδίστηκε από μελισσοκόμους που το θέλουν έστω και ως δανικό να το μελετήσουν. 
Έψαξα λίγο, όμως και βρήκα ότι το βιβλίο εκδίδεται αυτούσιο στις μέρες μας από τις εκδόσεις ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ οπότε μπορείτε εύκολα να το βρείτε όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει πάρα πολλές συμβουλές για την μελισσοκομία στα κοφίνια αφού τότε οι σύγχρονες κυψέλες άρχιζαν δειλά δειλά να εμφανίζονται και η μελισσοκομία εξασκούνταν κυρίως σε κοφίνια. 

Παρόλα αυτά όμως έχει και συμβουλές που είναι πάντα επίκαιρες αλλά και μελισσοκομικά μυστικά που όλοι θα θέλαμε να γνωρίζαμε.

Το βιβλίο μάλιστα είναι σε γραμμένο τόσο απλά σε μια γλώσσα που σχεδόν τείνει να ξεχαστεί και σε μένα τουλάχιστον προκαλεί τον τον σεβασμό της.
Σε κερδίζει βλέποντας λέξεις πχ ξεμελιστήρι για τον μελιτοεξαγωγέα, βασιλικό χυλό για τον Βασιλικό πολτό και Κλεμπούρι για το κοφίνι.

Ο συγγραφέας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε συμβουλές για τους αρχαρίους και αυτό έχει την αξία του.

Ωστόσο περιέχει και συμβουλές παρωχημένες και ξεπερασμένες όπως πχ θειάφισμα των κηρηθρών για τον κηρόσκορο, που έχει αποδειχτεί πια ότι αυτή η μέθοδος αφήνει υπολείμματα στο μέλι, και πρέπει να αποφεύγεται.
Τότε όμως δεν το ήξεραν γι αυτό απλά αυτές τις συμβουλές πρέπει να τις παραβλέπουμε.

Βρείτε λοιπόν το βιβλίο στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ
Ζωοδόχου Πηγής 31
10681, Αθήνα
Τ (+30) 210.38.07.703


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών