Εικόνες ντροπής στους δρόμους της Σταμνάς: Σαπίζουν στα δέντρα οι ελιές και ο κόσμος δεν έχει πρόσβαση να πάει να τις μαζέψει - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Εικόνες ντροπής στους δρόμους της Σταμνάς: Σαπίζουν στα δέντρα οι ελιές και ο κόσμος δεν έχει πρόσβαση να πάει να τις μαζέψειΚαταγγέλλουν αδιαφορία από τον Δήμο οι κάτοικοι του χωριού!!!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Σταμνάς Μεσολογγίου αφού οι δρόμοι του χωριού που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους τα τελευταία 12 χρόνια έχουν κυριολεκτικά διαλυθεί.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και πλέον πολλοί κτηνοτρόφοι και αγρότες δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στα κοπάδια και στα κτήματα τους.
Εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να πάνε να μαζέψουν τις ελιές από τα κτήματα τους οι οποίες σαπίζουν πάνω στα δέντρα εξαιτίας της άθλιας κατάστασης των δρόμων.

Πρώην και νυν δημοτική αρχή φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την εικόνα των δρόμων, ενώ το έργο τους επικεντρώνεται μόνο στην αύξηση των δημοτικών τελών προς τους δημότες τους και έχουν μάλιστα το θράσος να τους ζητάνε να τα πληρώσουν για να συνεχίσει ο Δήμος την λειτουργία του.
Ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου ο οποίος έχει περιέλθει σε δυσχερή οικονομική θέση από χρόνους, οπωσδήποτε όχι όμως εξαιτίας των έργων που διετέλεσε.

Οι κάτοικοι ενημερώνουν διαρκώς τον Δήμο και τον Δήμαρχο για την κατάσταση των δρόμων και για την ανάγκη να πέσει χαλίκι στους χωματόδρομους προκειμένου αυτοί να γίνουν προσβάσιμοι για να πάει ο κόσμος στην δουλειά του.
Ο Δήμος απαντάει ότι δεν διαθέτει jcb οπότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
Οι δημότες Μεσολογγίου πλέον προσανατολίζονται στο να προσφύγουν στην δικαιοσύνη με αγωγές κατά παντός υπεύθυνου για την κατάσταση και για την απώλεια του εισοδήματος τους λόγω της διάλυσης των δρόμων.

Οι φωτογραφίες παρακάτω  δείχνουν μόνο ένα μικρο μέρος του προβλήματοςΕνώ ο καρπός σαπίζει πάνω στις ελιές οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πάνε να τις μαζέψουν.MELISSOCOSMOS