Αυτοσχέδια κυψέλη: Όταν είσαι μερακλής... - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Αυτοσχέδια κυψέλη: Όταν είσαι μερακλής...


Συνάδελφοι όταν είσαι μερακλής και έχεις αγάπη για αυτό που κάνεις τότε το αποτέλεσμα οπωσδήποτε θα είναι πολύ καλό.
Ακόμα κι αν πιάσεις έναν άψυχο κορμό δέντρου και τον δουλέψεις μπορείς να τον κάνεις μια υπέροχη κυψέλη κορμού, με κλειδιά μάλιστα, καπάκι που στο επάνω μέρος έχει λαμαρίνα για προστασία για την βροχή, είσοδο στο κάτω μέρος και θήρα εξαερισμού στο άνω, χειρολαβές στα πλάγια, και εσωτερικά είναι σκαμμένος ώστε να μπορούν να μπουν μικρά πλαίσια και να εγκατασταθεί ένα μελίσσι..

Την υπέροχη αυτή κατασκευή την έφτιαξε ο Δημήτρης ο Γκλαβάς και δεν υπήρχε περίπτωση να μην μου κινήσει το ενδιαφέρον.
Μάλιστα σε αυτό τοποθέτησε μέλισσες Χαλκιδικής και άνοιξε και το καπάκι για να φωτογραφίσω το εσωτερικό της ώστε όποιος θέλει να προσπαθήσει και αυτός να κάνει κάτι παρόμοιο.

Φυσικά δεν χρειάστηκε ούτε καπνός ούτε στολές  για το άνοιγμα παρότι αυτή η μικρή επιθεώρηση έγινε τον Αύγουστο μήνα αφού η  Μακεδονική μέλισσα είναι από τις πιο ήρεμες φυλές.


Και μιας ο λόγος για τον Δημήτρη Γκλαβά, δεν ξεχνάμε ότι αύριο το πρωί κατά τις 11.00 έχουμε ραντεβού στο Βασιλοτροφείο της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ στο Γομοστό Αχαΐας όπου θα γίνεται η συλλογή του βασιλικού πολτού και ο Δημήτρης θα ανοίξει τις πόρτες της επιχείρησης για όσους μελισσοκόμους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την διαδικασία.


Τον λόγο που γίνεται παράγωγη και συλλογή βασιλικού πολτού αυτή την εποχή καθώς και όλα τα ωραία της επιχείρησης θα τον καταγράψω και θα σας τα παρουσιάσω να τα δείτε και μόνοι σας.


Ο MELISSOCOSMOS θα είναι παρόν αύριο οπότε ελάτε να γνωριστούμε, και μη σας προβληματίζει ο καιρός, γιατί υπάρχει μπόλικος στεγασμένος χώρος που μας χωράει όλους!MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών