Ενώ στην Ιταλία βλέπουν εφιάλτες από το σκαθάρι στην Ελλάδα οι υπεύθυνοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!!! - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Ενώ στην Ιταλία βλέπουν εφιάλτες από το σκαθάρι στην Ελλάδα οι υπεύθυνοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!!!


Φίλες και φίλοι στην Ιταλία το σκαθάρι έχει εντοπιστεί στην μισή περίπου χώρα μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες από την επίσημη ανακοίνωση της παρουσίας του στην Καλαμβρία.
Τα μελισσοκομικά μέσα έχουν πάψει να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο και μετρούν μια μια τις ημέρες της μετά σκαθαριού εποχής...
Και ενώ για την καταστροφή που τους έχει βρει έχουν αρχίσει να αναζητούν τους υπευθύνους, στην Ελλάδα κάποιοι κοιμούνται ηθελημένα ή μη, πάντως είναι γεγονός ότι κοιμούνται!
Διαβάστε πιο κάτω το Ιταλικό ανακοινωθέν να διαπιστώσετε και μόνοι σας την σοβαρότητα της κατάστασης, και την πρόταση του MELISSOCOSMOU προς τους μελισσοκόμους για το θέμα.

Ρώμη, 17 Νοεμβριου, 2014.
Εβδομηκοστή τέταρτη ημέρα μετά την ανακάλυψης του μικρού κάνθαρου των κυψελών.
Σήμερα έρχεται μια πρόταση έκκληση προς τον νόμο.


Η υγειονομική κρίση στην μελισσοκομία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη συνεργασία με τα θεσμικά όργανα, τηρώντας τους κανόνες, αλλά παρέχει επίσης κάποιες απαντήσεις σε όσους έχουν μέχρι στιγμής επωμιστεί τη μεγαλύτερη θυσία: την καταστροφή των κυψελών τους για να εξασφαλίσουν το κοινό συμφέρον.
Πριν αναφέρουμε τις αποφάσεις σχετικά με τις στρατηγικές παρέμβασης για την μη περαιτέρω εξάπλωση του σκαθαριού, είναι σημαντικό να ακουστεί ότι η ευθύνη βαρύνει εκείνους που εισήγαγαν αυτό το παράσιτο στην Ιταλία.
Τον εντοπισμό των παραβατών και την ανάγκη αυτοί να τεθούν ενώπιον του νόμου ζητάει η FAI (Ιταλική Μελισσοκομική Ομοσπονδία).


Ψάχνουν λοιπόν στην Ιταλία να βρουν αυτούς που έγιναν αιτία να φτάσει το σκαθάρι μέχρι εκεί.
Αναρωτιέμαι όμως αν στην Ελλάδα έχουμε πάρει μέτρα προστασίας ώστε να μην έρθει και εδώ το σκαθάρι.
Στην Ελλάδα σε μια μικρή από πλευράς εκτάσεως χώρα έχουμε 1.3 εκατομμύρια κυψέλες, φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν έρθει εδώ αυτό το πράγμα;

14 εκατομμύρια κυψέλες υπάρχουν στην Ε.Ε και τα κράτη μέλη με τις περισσότερες κυψέλες είναι τα εξής: Ισπανία (19,3%), Ελλάδα (11,8%), Γαλλία (10,5%), Ρουμανία (10%) και Ιταλία (8,8%). 

Οι βασικότεροι παραγωγοί μελιού στην Ένωση είναι η Ισπανία, η Γερμανία και η Ρουμανία με την παραγωγή τους το 2011 να είναι 34.000, 25.831 και 24.127 τόνοι αντίστοιχα. Άλλα σημαντικά κράτη μέλη-παραγωγοί είναι η Ουγγαρία (19.800 τόνοι), η Γαλλία (16.000 τόνοι), η Ελλάδα (14.300 τόνοι) και η Πολωνία (13.369 τόνοι).

Η Ελλάδα λοιπόν είναι δεύτερη από πλευράς κυψελών και έκτη από πλευράς παραγωγής μελιού στην Ε.Ε πολύ πάνω από την Ιταλία.
Θα περίμενε κανείς να καίγεται κυριολεκτικά ώστε αυτός ο εφιάλτης να μην περάσει ποτέ τα σύνορα της.
Αλήθεια όμως πόσοι από εμάς έχουμε διαπιστώσει κάτι τέτοιο;
Γίνεται έλεγχος σε φρούτα και λαχανικά που προτιμάει το σκαθάρι και εισάγουμε από Ιταλία, Αίγυπτο και άλλες χώρες που υπάρχει το σκαθάρι;

Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Πειραιά, Ηρακλείου Κρήτης, Αστακόυ, Βόλου, Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης, Κέρκυρας, είναι μερικά μόνο από τα λιμάνια που καταφτάνουν καθημερινά προϊόντα που θα μπορούσαν να είναι φορείς του σκαθαριού.
Τι κάνουμε για αυτό συνάδελφοι;

Απλός περιμένουμε να έρθει;
Λένε μερικοί μελισσοκόμοι...
Μην ανησυχείτε, με μια μικρή παγίδα εντός της κυψέλης και με δυνατά μελίσσια απαλλάσσεσαι από το σκαθάρι!!!

Τους απαντάω λοιπόν: Τι λέτε μωρέ; Ξέρετε τι λέτε;

Όταν έρθει εδώ το σκαθάρι η Ε.Ε θα απαιτήσει να καούν αρχικά όλα τα μελίσσια που εντοπίζονται μολυσμένα μήπως εξαλειφθεί με αυτό τον τρόπο.
Αυτό ζήτησε και αυτό γίνεται και στην Ιταλία εξάλλου.
Μόνο που στην Ιταλία έχουν κράτος και αποζημιώνει τους μελισσοκόμους.
Φαντάζεστε στην Ελλάδα αν σας κάψουν τα μελίσσια πόσο και πότε θα αποζημιωθείτε;

Στην προσπάθεια μου να βρω άκρη για το τι μέτρα παίρνονται για την πρόληψη του σκαθαριού έπεσα πάνω σε έναν άνθρωπο ο οποίος μου είπε το εξής ενδιαφέρον.
Να ξέρεις Βασίλη ότι κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους ήδη από αυτή την ιστορία.
Γιατί ξέρεις πόσα κονδύλια για έρευνες θα διατεθούν ΟΧΙ για τον τρόπο αντιμετώπισης του σκαθαριού, αλλά για το από που ήρθε, ποιες περιοχές έπληξε πρώτα, πως εξαπλώθηκε και πως εξελίχτηκε...

Και έχει δίκαιο νομίζω αυτός ο άνθρωπος.

Δεν κατηγορώ κανέναν φίλες και φίλοι σε αυτήν την ανάρτηση, αλλά σας επισημαίνω, ότι αν νομίζετε πως υπάρχουν όργανα που μεριμνούν για την πρόληψη του θέματος αυτού, τότε καλό είναι να σκεφτείτε τα όσα μου εμπιστεύτηκε ο άνθρωπος πιο πάνω.

Θεωρώ ωστόσο πως εμείς οι μελισσοκόμοι μόνοι μας πρέπει να μεριμνήσουμε για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τα μελίσσια μας.

Και ο τρόπος είναι εύκολος.
Είμαστε 30 χιλιάδες μελισσοκόμοι.
Αρκετοί θα γνωρίζουν έναν πολιτικό έναν βουλευτή κτλ.
Ας του θέσει υπόψιν το πρόβλημα ζητώντας του να κάνει σχετική επερώτηση στην Βουλή.

Και να ξέρετε.
Επειδή οι Βουλευτές αυτό τον καιρό έχουν υπογράψει ένα σωρό κέρατα μνημόνια και χαράτσια, όταν τους ζητούνται πράγματα που τους είναι ανέξοδα τρέχουν να εξυπηρετήσουν προκειμένου να εξιλεωθούν με τον τρόπο αυτό στους ψηφοφόρους τους και να δείξουν ότι προσπαθούν.

Άνετα θα σας ακούσουν και θα κάνουν την επερώτηση λοιπόν.
Κι όταν γίνει επερώτηση από Βουλευτή τότε το αρμόδιο υπουργείο είναι υποχρεωμένο βάση νόμου να τους απαντήσει.

Φίλες και φίλοι δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι με μια επερώτηση θα παρθούν μέτρα, αλλά τουλάχιστον στο υπουργείο θα ψαχτούν για να δώσουν μια απάντηση, θα μάθουν για το πρόβλημα και όσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές που θα το κάνουν τόσο περισσότερο θα θορυβηθούν.

Συνάδελφοι Μελισσοκόμοι!!!
Είναι η πρώτη φορά που ο MELISSOCOSMOS ζητάει κάτι τέτοιο από τους αναγνώστες του.
Είναι και η πρώτη φορά όμως που έχουμε έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο να μας απειλεί.
Γι αυτό λοιπόν ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας μια φορά οι μελισσοκόμοι και ας πιέσουμε προς την κατεύθυνση που σας είπα.
Σε ότι με αφορά θα κάνω κι εγώ το ίδιο σε όσους περισσότερους Βουλευτές μπορώ.
Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα που θα ανήκουν οι Βουλευτές, εγώ θέλω το καλό της δουλειάς μου και της μέλισσας, στο κάτω κάτω όλα τα κόμματα χάρη χρωστούν σε όλους τους πολίτες.

Να είστε σίγουροι ότι αν ακούσετε την συμβουλή μου έχουμε πιθανότητες για κάτι θετικό!!!!

Δείτε και βίντεο πιο κάτω που δείχνουν το σκαθάρι αρκετά καλά, ώστε να το γνωρίσετε κι ας είναι αχρείαστα.


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών