Παραγωγή Βασιλικού πολτού στις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ video - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Παραγωγή Βασιλικού πολτού στις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ video


Φίλες και φίλοι είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω το video από την διαδικασία παραγωγής βασιλικού πολτού της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ. 
Ο Δημήτρης Γκλαβάς μας εξηγεί την διαδικασία και μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Παρακολουθούμε βασιλοτροφία στις 8 Νοεμβρίου χωρίς να ορφανέψουμε τα μελίσσια και χωρίς να χρειαζόμαστε μελίσσια αποπεράτωσης. 
Απλά περιορίζουμε την βασίλισσα με διάφραγμα στην μια πλευρά της κυψέλης και διεγείρουμε τα μελίσσια τροφοδοτόντας τα με σιρόπι 1 προς 1. 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εμβολιασμένες βέργες να μπαίνουν δίπλα σε γόνο για να τις πιάνουν οι μέλισσες. 
Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 3 ημέρες επί 7 φορές.
Κάθε μελίσσι τον Νοέμβριο δίνει περίπου 10 γραμμάρια βασιλικό πολτό, ενώ την άνοιξη περίπου 30 γραμμάρια.

Κάθε βράδυ τα μελίσσια διεγείρονται με 2 κιλά σιρόπι.
Μετά το πέρας της διαδικασίας τα μελίσσια θα ξεχειμωνιάσουν ήσυχα δυνατά και γεμάτα τροφές.
Επίσης στο βίντεο παρακολουθούμε το συνεργείο της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ να συλλέγει τον βασιλικό πολτό και να εμβολιάζει εκ νέου τις βέργες με τα βασιλοκελιά που τοποθετούμε με τον Θανάση Αλαμπασύνη οπού συμμετέχει στην διαδικασία ξανά στα μελίσσια.
Τέλος βιντεοσκοπούμε τα εκκολαπτήρια των βασιλισσών και μιλάμε για αυτές, όπως και τα ψυγεία με τις γύρες οπού ο Δημήτρης Γκλαβάς μας ενημερώνει ότι η παραγωγή της την άνοιξη κυμαίνεται από 3 έως 5 τόνους. 
Επίσης σε άλλα ψυγεία χωριτικότητας 1200 πατωμάτων προστατεύονται οι κηρήθρες από τον κηρόσκορο με βιολογικό τρόπο, ενώ έχουμε κι άλλες συζητήσεις όπως πχ για την χρήση της κόντρα πλακέ θαλάσσης στις κυψέλες.
Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο, που θα συζητηθεί και θα αναλυθεί και σε άλλες αναρτήσεις προκειμένου όλες αυτές οι χρήσιμες συμβουλές να γίνουν κατανοητές από όλους.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γκλαβά που άνοιξε τις πόρτες της επιχείρησης στον κόσμο και έδωσε την ευκαιρία στους αναγνώστες του Blog μέσω του video να μάθουν χρήσιμα πράγματα.
Επίσης να πω ότι ο MELISSOCOSMOS προτίθεται να συνεχίσει τέτοιου είδους αναρτήσεις και με άλλες εταιρείες που το επιθυμούν ώστε προϊόντα και νέες μεθόδοι παραγωγής να γίνουν γνωστά στο ευρύ μελισσοκομικό κοινό.Ακολουθεί αμοντάριστο το βίντεο με όσα ενδιαφέροντα μας είπε ο Δημήτρης.
ΥΓ ευχαριστώ τον φίλο μου Θεοφύλακτο για την πολύτιμη βοήθεια του στο video
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών