Καταιγισμός φόρων για Αγρότες Μελισσοκόμους: Έρχεται η <λυπητερή> μέχρι τις 31/12/2014 - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Καταιγισμός φόρων για Αγρότες Μελισσοκόμους: Έρχεται η <λυπητερή> μέχρι τις 31/12/2014


Φίλες και φίλοι από πέρυσι ο MELISSOCOMOS τα είχε γράψει αυτά, και προς μεγάλη του έκπληξη παρότι ήλπιζε ότι θα υπάξουν αντιδράσεις από Αγρότες και Μελισσοκόμους ή έστω από τα συνδικαλιστικά τους όργανα για να ανατραπούν τα σχέδια καταστροφής του πρωτογενούς τομέα από τους τυχοδιώκτες πολιτικάντηδες, ουδείς αντέδρασε και τώρα η λυπητερή ετοιμάζεται να χτυπήσει κατακέφαλα τους παραγωγούς κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες, Μελισσοκόμους, Αλιείς κτλ.

Συγκεκριμένα...

Στο τέλος του χρόνου οι αγρότες, είτε τηρούν καταστάσεις εσόδων – εξόδων είτε «κρατούν» βιβλία, θα φορολογηθούν με συντελεστή 13% επί των καθαρών τους εσόδων χωρίς να υπάρχει αφορολόγητο όριο, δηλαδή από το πρώτο ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που ένα κτήμα φορολογείται ήδη μέσω του ΕΝΦΙΑ θα φορολογηθεί εξτρά και για το εισόδημα που αποδίδει από το πρώτο ευρώ, δηλαδή διπλή φορολογία με λίγα λόγια.

Ακόμη, ενώ τα έσοδα ενός αγρότη-μελισσοκόμου είναι πολύ μικρά, με τον συνυπολογισμό και την φορολόγηση των τεκμηρίων διαβίωσης καλείται να πληρώσει τα μισά ως φόρο.»

Π.χ. , ένας αγρότης ή μελισσοκόμος με κέρδος 5.000 ευρώ και τεκμήρια διαβίωσης ύψους 15.000 ευρώ (ελάχιστα για μία αγροτική οικογένεια), καλείται να πληρώσει φόρο εισοδήματος 1.950 ευρώ και αν συνυπολογισθεί η προκαταβολή φόρου 27,5%, τότε το ποσό φθάνει τα 1.950 + 536, 25 = 2.486,25 ευρώ. Δηλαδή, από το κέρδος των 5.000 ευρώ, μείον 2.486,25 μένουν 2.513,75 ευρώ.

Τεκμήριο διαβίωσης θα πει ότι άσχετα με το τι δηλώνεις εσύ ως εισόδημα, το κράτος υπολογίζει ότι αφού ζει μια αγροτική οικογένεια της χρειάζονται για να τα καταφέρει 15.000 Ευρώ και θα φορολογηθεί και αυτά αλλά και για όσα προκύψουν ως κέρδος.

Αυτά ισχύουν για όλους είτε είναι σε καθεστώς βιβλίων εσόδων εξόδων είτε δεν είναι, απλός  όσοι είναι σε καθεστώς βιβλίων εσόδων εξόδων θα καταβάλουν και ΦΠΑ 13% για ότι πωλούν.

Επιπλέον από το 2015 κάθε Αγρότης-Μελισσοκόμος θα επιβαρυνθεί και με τέλος επιτηδεύματος περίπου 500 ευρώ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ένας Αγρότης ή Μελισσοκόμος που έχει ένα κέρδος μόλις 5 χιλιάδων Ευρώ το χρόνο θα πρέπει να πληρώσει 2.986.25 Ευρώ μαζί με το τέλος επιτηδεύματος και θα του μείνουν να ζήσει 2.013.75 ευρώ.
Σας τα λέω αναλυτικά για να τα καταλαβαίνετε, γιατί οι δημοσιογράφοι φροντίζουν να μιλάνε με ποσοστά ώστε να μην μπορεί να τα καταλάβει κάνεις και να μην αντιδρά.

Μέχρι 31/12/2014 λοιπόν όλοι οι Αγρότες, Μελισσοκόμοι κτλ θα πρέπει να πάνε στους λογιστές τους και να καταβάλουν τα όποια δικαιολογητικά εξόδων έχουν μαζέψει και αφορούν την δουλειά τους.
Στην συνέχεια ο λογιστής θα βρει μέσω του συστήματος τι έσοδα είχε ο κάθε ένας και θα προκύψει το όποιο κέρδος, και μαζί με αυτό και τον τεκμαρτό φόρο θα βγει το ποσό που πρέπει να καταβληθεί.

ΠΟΣΟΧΗ
Αν τα έξοδα που θα καταθέσετε από αποδείξεις κτλ υπερβαίνουν τα έσοδα και προκύψει ζημία, τότε θα έχετε ποινή και αντί για 13% θα φορολογηθείτε με 26%.

Ακόμα να αναφέρω ότι τα δικαιώματα του παραγωγού, οι κοινοτικές ενισχύσεις δηλαδή, δεν φορολογούνται άμεσα, αλλά προσμετρούνται στα έσοδα οπότε όσο περισσότερη ενίσχυση παίρνει κάποιος τόσο μεγαλύτερος φόρος θα προκύψει. 

Τέλος θα πω ότι τα συνδικαλιστικά όργανα των Αγροτών και Μελισσοκόμων, ΠΑΣΕΓΕΣ και ΟΜΣΕ δεν αντετίθεντο στα μέτρα αυτά, τουλάχιστον ουσιαστικά.
Η δε θέση και πρόταση της ΟΜΣΕ είναι να δημιουργηθεί ανά νομό ένα συσκευαστήριο μελιού ώστε όλοι οι μελισσοκόμοι να συσκευάζουν εκεί τα μέλια τους και να μην επιτρέπεται να τα συσκευάζουν μόνοι τους ή να τα πωλούν αν δεν έχουν συσκευαστεί σε αυτό.

Υπολογίζω ότι έτσι γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί η απευθείας πώληση μελιού στους καταναλωτές από τους μελισσοκόμους και στη συνέχεια με βάση το τι συσκεύασες θα υπολογίζεται και ο φόρος.

Ωραία πράγματα δηλαδή.

Αυτά και δε γράφω τίποτα άλλο γιατί με στοχοποιούν, μόνο ετοιμαστείτε να ξηλωθείτε συνάδελφοι...


ΥΓ
Παράδειγμα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν αφορολόγητο όριο 5 χιλιάδες ευρώ και πληρώνουν μόνο για το ποσό που θα υπερβεί αυτό το όριο.
Ο μελισσοκόμος θα πληρώσει από το πρώτο ευρώ όμως τόσο για το καθαρό όσο και για το τεκμαρτό πόσο που θα προκύψει.

Τέλος σε μια χρονιά που δεν θα βγάλει καθόλου μέλι και δεν θα έχει έσοδα θα φορολογηθεί τεκμαρτά με ποινή το διπλάσιο δηλαδή 3.900 ευρώ συν τα 500 φόρο επιτηδεύματος.

Για την ιστορία θα γράψω ότι ο μελισσοκόμος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης σε ότι αφορά την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας προσμετράται σε αυτούς που θα ψηφίσουν ΝΑΙ δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην χούντα Σαμαρά Βενιζέλου.MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών