3600 μελίσσια στάχτη από ένα παράσιτο... - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

3600 μελίσσια στάχτη από ένα παράσιτο...


Νεότερα από το μέτωπο του σκαθαριού στην Ιταλία 

Μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου στην Ιταλία έγιναν στάχτη 60 μελισσοκομεία και περισσότερα από 3.600 μελίσσια αξίας άνω του 1.5 εκατομμυρίου Ευρώ στην Ιταλία λόγω του σκαθαριού.

Μόλις πριν λίγες ημέρες οι Ιταλικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν το μέτρο του καψίματος μέχρι την άνοιξη του 2015 οπότε και θα αποφασιστεί η περαιτέρω παράταση του μέτρου ή όχι.

Στον αντίποδα οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται και λένε τα αυτονόητα.
Ότι με το να καίγονται μελίσσια δεν λύνεται το πρόβλημα και ότι εκτός των άλλων η μελισσοκομία στην Ιταλία επιβαρύνεται και με ευρεία χρήση φαρμάκων που πέφτει από το κράτος στις μολυσμένες περιοχές προκειμένου αυτές να απολυμανθούν από τυχόν λάρβες του σκαθαριού.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, επίσης στις 11 Δεκεμβρίου η Ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να εκταμιεύσει τα χρήματα που χρειάζονται για να αποζημιωθούν τα καμένα μελίσσια.
Πράγμα που σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα οι μελισσοκόμοι που κάηκαν τα μελίσσια τους δεν έχουν αποζημιωθεί για να αγοράσουν αλλά ή να κάνουν τα πλάνα τους ενόψει της νέας χρόνια.

Απορίας άξιο είναι γιατί το Ιταλικό κράτος δεν δίνει τις περίφημες παγίδες σκαθαριού στους μελισσοκόμους και επιλέγει την τακτική της καμένης γης.
Και ακόμα μυστήριο επικρατεί για τα υποτιθέμενα μέτρα που θα έπαιρνε η Ελληνική πολιτεία ώστε να κλείσουν οι δρόμοι του σκαθαριού προς την Ελλάδα...

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του MELISSOCOSMOU άρχισαν ήδη να τοποθετούνται δολωματικές παγίδες για το σκαθάρι στην Ελληνική επικράτεια προκειμένου να διαπιστωθεί είτε έγκαιρα η παρουσία του είτε να ταυτοποιηθεί σε περίπτωση που έχει ήδη έρθει!!!MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών