Νέα περίπτωση εκπαιδευτή στην ΚΟΖΑΝΗ που κάνει ντίλερ τους μαθητές του... - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Νέα περίπτωση εκπαιδευτή στην ΚΟΖΑΝΗ που κάνει ντίλερ τους μαθητές του...


Νέα περίπτωση εκπαιδευτή στην Κοζάνη έχω αυτή την φορά συνάδελφοι.
Δάσκαλος μελισσοκομίας μαθαίνει ΔΩΡΕΑΝ μελισσοκομία στους μαθητές του υπό μια προϋπόθεση όμως.
Κάθε μαθητής έχει ως υποχρέωση να πουλάει 10 μασούρια των 10 γραμμαρίων το κάθε ένα βασιλικό πολτό του δασκάλου ανά εβδομάδα. 
Πουλάνε το κάθε μπουκαλάκι προς 30 Ευρώ, δηλαδή κάθε μαθητής πρέπει να του φέρνει 300 ευρώ την εβδομάδα, και απ ότι μαθαίνω είναι πολλοί οι μαθητές.
Τώρα το ερώτημα που προκύπτει είναι που βρίσκει όλον αυτόν τον πολτό ο δάσκαλος...
Το ηθικό δίδαγμα που προκύπτει στην περίπτωση αυτή είναι ότι για να γίνει κανείς μελισσοκόμος πρώτα πρέπει να γίνει ντίλερ!!!

Ας δούμε όμως πως περιγράφεται η κατάσταση από φίλο αναγνώστη της περιοχής.
Ο MELISSOCOSMOS θα βγάλει κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. 
Δεν ισχυρίζεται ότι όλοι τους είναι παράδειγμα προς αποφυγήν γιατί υπάρχουν και σοβαρές περιπτώσεις, ωστόσο πολλοί είναι και μη σοβαροί γι αυτό οι νέοι πρέπει να προσέχουν... 

Πες τα Βασίλη εγώ από Κοζάνη είμαι και πριν από 12 χρονιά που πήρα μελισσάκια από έναν σούπερ δάσκαλο με ένα φίλο μου, έπρεπε να προωθούμε το βασιλικό πολτό τού για να μας μαθαίνει για τα μελισσάκια.  
Και επειδή δεν ενδιαφερθήκαμε και πολύ να προωθήσουμε το προϊόν του την άλλη χρονιά που θέλαμε μερικά μελισσια ακόμη δεν μας έδινε.
Άσε που στην ουσία δεν μας έμαθε και πολλά. 
Ο φίλος μου τα παράτησε εγώ κράτησα τα μελισσάκια και μόνος μου μέσα από βιβλία και ότι άλλο μπορούσα να πληροφορηθώ...μετά από πολλά τσιμπήματα και λάθη έκανα ένα μικρό "κοπάδι" και τα έχω ακόμη. 
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν γίνεσαι μελισσοκόμος με ένα σεμινάριο γιατί η γνώση για τα μελίσσια δεν σταματάει πότε . 
Δεν είμαι επαγγελματίας , όμως αγαπάω τα μελισσάκια και θέλω να ξέρω ότι το μέλι που τρώμε είναι μέλι καθαρό,χωρίς χημικά και υποκατάστατα..... 
Στην ουσία, μεγαλύτερη προσφορά σε μάθηση γίνεται εδώ, παρά στις αίθουσες... χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και αξιόλογοι μελισσοκόμοι που μπορούν να προσφέρουν πολλά.
Απλά οι περισσότεροι ζητούν ανταλλάγματα για να μάθουν στους αρχάριους τα βασικά...MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών