Μήνυμα αναγνώστη: Άσε να απογοητευτούν όσοι κρατάνε την φλόγα της γνώσης κρυμμένη στο μπαούλο τους - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα αναγνώστη: Άσε να απογοητευτούν όσοι κρατάνε την φλόγα της γνώσης κρυμμένη στο μπαούλο τους


Καλησπέρα Βασίλη και καλές γιορτές.
Αφορμή για να σου γράψω αποτελεί το κείμενο σου για τα πορτάκια.
Ήξερα ότι είναι λειτουργικά ως προς την αντιμετώπιση των σερσενιών κτλ,αλλά αυτό που δεν είχα σκεφτεί ποτέ είναι η λειτουργικότητα όσον άφορα την αντιμετώπιση των κλοπών.
Αν δεν το ανέφερες δεν θα το σκεφτόμουν πιθανότατα,τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια (κράτα το αυτό έχω λόγο που το λέω). 
Η απογοήτευση είναι ένα συναίσθημα που θα έπρεπε να μας κυριεύει όταν αυτό που κάνουμε δεν γίνεται σωστά.Η όταν δεν κάνουμε τίποτα. 
Εσύ ως ''Διαδικτυακός Δάσκαλος'' (δεν είσαι τίποτα λιγότερο) και ως έμπειρος μελισσοκόμος θέλεις να μεταλαμπαδέυσεις τις γνώσεις σου στους ''διαδόχους'' σου κάτι που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι έμπειροι και με γνώσεις μελισσοκόμοι (αλλά δεν το κάνουν).
Χάνεις κάποιες ώρες από την προσωπική σου ζωή γι αυτό. 
Αυτόματα για την κίνηση και μόνο ανεβαίνεις στα μάτια κάποιου που βλέπει καθαρά.
Άρα στο πρώτο κριτήριο είσαι οκ.
Στο δεύτερο (αυτό της σωστής καθοδήγησης) πάλι είσαι οκ.
Έχεις διαβάσει πολλά κιλά βιβλία για τις μέλισσες,έχεις κάνει τις δοκιμές σου,καταστάλαξες και προτρέπεις κι εμάς τους υπόλοιπους να το κάνουμε.
Να δούμε τώρα αν οι μαθητές επιτελούν σωστά τον ρόλο τους.Για μένα ένας μαθητής πρέπει να έχει αυτιά ανοιχτά και συνεχώς να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που δέχεται,να ρωτήσει αν δεν κατάλαβε,να τις εφαρμόζει (έστω και δοκιμαστικά) και να κατασταλάξει κάπου.
Αν κάποιος δεν κάνει ένα από τα παραπάνω δεν είναι καλός μαθητής. 
Εγώ νομίζω ότι πολλοί σε διαβάζουν,άλλοι γιατί θέλουν να γράψουν αρνητικά σχόλια για να σε χτυπήσουν,άλλοι από περιέργεια-μιας και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν γνώμη για την ''αλάνθαστη'' μέθοδο τους και κάποιοι πιο λίγοι στον αριθμό και νέοι μελισσοκόμοι (όπως εγώ) που σέβονται την εμπειρία την γνώση και την διάθεση σου να βάλεις ένα λιθάρι στην ελληνική μελισσοκομία.
Προσωπικά είμαι ένας από τους ''σιωπηρούς'' αναγνώστες που μπορεί να ξεχάσω να κάνω λαικ η να μην κάνω σχόλιο όμως σέβομαι απεριόριστα την προσπάθεια ενός ανθρώπου με γνώση που προσπαθεί χωρίς αντάλλαγμα να μας ανοίξει τα μάτια σπαταλώντας γι αυτό τον προσωπικό του χρόνο.Και δεν θέλω αυτός ο άνθρωπος να πιστεύει ότι δεν υπάρχει αντίκρυσμα στο έργο του γιατί είναι άδικο από την στιγμή που δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Επομένως άσε να απογοητευτούν όσοι κρατάνε την φλόγα της γνώσης κρυμμένη στο μπαούλο τους.
Τελειώνω με μια φράση του Ελύτη που πρέπει να διαβάσεις ως κατακλείδα:
''Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.''Με την αρωγή σου συμπληρώνω εγώ.

Φιλικά Αντώνης από Γιαννιτσά


Σχόλιο MELISSOCOSMOU

Φίλε Αντώνη αυτά ου τα λόγια να ξέρεις ότι λειτουργούν την ψυχολογία κάποιου που νιώθει μπερδεμένος σαν φόρτιση των μπαταριών των αποθεματικών του.
Πίστεψε με ότι όσο υπάρχει έστω και ένας που γουστάρει να με διαβάζει, εγώ θα συνεχίζω να γράφω!!!

Σε ευχαριστώ πολύ.