Οι Ιταλοί μελισσοκόμοι εφοδιάζονται με παγίδες για το σκαθάρι!!! - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Οι Ιταλοί μελισσοκόμοι εφοδιάζονται με παγίδες για το σκαθάρι!!!


Νεότερα για την κατάσταση

Με 5 χιλιάδες παγίδες εφοδιάστηκε ο μελισσοκομικός Σύλλογος Καλαβρίας, προκείμενου να διαπιστωθεί η πορεία του σκαθαριού στην περιοχή.
Πρόκειται φυσικά για δολωματικές παγίδες που θα μπαίνουν κοντά σε μελισσοκομεία κι αν αυτές πιάνουν κάποιο σκαθάρι τότε θα καίγεται ολόκληρο το μελισσοκομείο της περιοχής.

Ίσως συνάδελφοι για αυτές τις παγίδες να κάνουν λόγο οι δικοί μας εδώ όταν λένε ότι είμαστε έτοιμοι κι ότι υπάρχουν παγίδες. 

Επειδή λοιπόν οι μελισσοκόμοι τις Ιταλίας αντιδρούν στο μέτρο του καψίματος των μελισσιών τους, αφού μέχρι τώρα έχουν καεί περισσότερα από 3 χιλιάδες μελίσσια και αποζημίωση δεν έχουν δει οι μελισσοκόμοι καθώς ακόμα το ύψος της αποζημίωσης για κάθε μελίσσι δεν έχει συμφωνηθεί,επειδή το κράτος προτείνει 100 ευρώ για κάθε κυψέλη ενώ οι μελισσοκόμοι ζητάνε να υπολογιστούν και τα μέλια και οι πληθυσμοί που χάνονται και θεωρούν ότι πρέπει να αποζημιωθούν τουλάχιστον με 400 ευρώ για κάθε κυψέλη που καίγεται.
Έτσι αποφασίστηκε οι αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές της χώρας να στήνουν διπλωματικές παγίδες κοντά σε μελισσοκομεία και να μην περιμένουν από τους μελισσοκόμους να αναφέρουν αυτοί στις αρχές ότι έχουν πρόβλημα με το σκαθάρι.

Σε ότι αφορά τα μέτρα της Ε.Ε που θα έπαιρνε κατά της Ιταλίας για μελισσοκομικά και αγροτικά αγαθά που φεύγουν προς της Ε.Ε αυτά περιορίστηκαν να ισχύσουν μόνο για την περιοχή της Καλαβρίας και Σικελίας και μόνο για Βασίλισσες και κυψέλες και το μέτρο αυτό θα ισχύσει μέχρι τις 15 Μαΐου.
Η Ε.Ε δεν λαμβάνει υπόψιν φαίνεται ότι το σκαθάρι μπορεί να έρθει και μέσω φρούτων και λαχανικών.
Εξού ίσως και η σιωπή των δικών μας που διατυμπάνιζαν ότι θα παρθούν μέτρα για να μην έρθει το σκαθάρι στη χώρα, και δεν μας ενημέρωσαν ποτέ για το τι μέτρα τελικά πάρθηκαν.

Ο MELISSOCOSMOS πάντα σε επικοινωνία με τον φίλο και αρθρογράφο του APITALIA Francesco Colafemmina ρώτησε ορισμένα πράγματα σχετικά με την υπόθεση.

-MELISSOCOSMOS: Φρανκ φίλε μου ήθελα να σε ρωτήσω τι γίνεται εκεί με το σκαθάρι;  Γιατί δεν δίνουν παγίδες ή άλλα μέσα στους μελισσοκόμους για να καταπολεμήσουν το σκαθάρι αλλά τους καίνε τα μελίσσια;

- Γιατί είναι μια βρώμικη κατάσταση Βασίλη...

MELISSOCOSMOS: Στην Αμερική υπάρχουν παγίδες για το σκαθάρι όπως και άλλα σκευάσματα. Εσάς γιατί δεν σας δίνουν και σας καίνε τα μελίσσια;
Σε ρωτάω γιατί οι δικοί μας εδώ μας λένε να μην ανησυχούμε αν έρθει το σκαθάρι γιατί υπάρχουν παγίδες που μπορούμε να τις βάλουμε μέσα στην κυψέλη και δεν θα έχουμε πρόβλημα

- Εδώ Βασίλη τα πράγματα έχουν ως εξής:
Προσπαθούν να πετύχουν την εξαφάνιση του σκαθαριού από την Ιταλία μέσω των πυρκαγιών στα μελισσοκομεία.
Πάνω από 3.000 κυψέλες καμένες σε 2 μήνες είχαμε.
Και μετά έρχεται η Ε.Ε και μας λέει ότι από Καλαβρία και Σικελία θα υπάρχει εμπάργκο κυψελών και βασιλισσών μέχρι 31 Μαΐου του 2015.
Στο μεταξύ αν θα βρουν άλλες κυψέλες με το σκαθάρι πάλι με πυρκαγιές θα το αντιμετωπίσουν.

Φίλες και φίλοι, στην Ιταλία χιλιάδες μελίσσια έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε διάστημα μόλις 2 μηνών.
Στην Ελλάδα στην χώρα του πολιτισμού και της προόδου μας λένε να μην ανησυχούμε γιατί οι αρμόδιες αρχές ως ακοίμητος φρουρός των μελισσοκόμων μεριμνάει και εφοδιάζεται με παγίδες...

Το ζητούμενο φυσικά είναι για το τι είδους παγίδες μιλάμε...

Γιατί να μην ξεχνάμε ότι και ο ζουρλομανδύας παγίδα θεωρείται, και καλό είναι να εφοδιαστούμε μερικούς για να τους φορέσουμε σε όσους αρμοδίους μας προτείνουν να κοιμόμαστε ήσυχοι!!!
Πάντως ισχύει αυτό που έχω ξαναπεί.
Όταν το σκαθάρι έρθει στην Ελλάδα δίπλα σε κάθε μελισσοκομείο που καίγεται θα δεσπόζει η φωτογραφία των υπευθύνων με τις συμβουλές που μας έδιναν να είμαστε ήσυχοι γιατί το σκαθάρι δεν αποτελεί ουσιαστικό κίνδυνο αφού η πολιτεία είναι πανέτοιμη...

MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών