09/22/14 - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε πως λειτουργεί ο Παγκύπριος σύνδεσμος μελισσοκόμων με δυναμικές κινητοποιήσεις!!!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014
Δείτε πως λειτουργεί ο Παγκύπριος σύνδεσμος μελισσοκόμων με δυναμικές κινητοποιήσεις!!!

Αν και λίγο αργά, εντόπισα το κάλεσμα του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων προς τους μελισσοκόμους της Κύπρου ώστε να μαζευτούν και να διαμαρτυρηθούν προς το υπουργείο, προκειμένου αυτό να μεριμνήσει για τα προβλήματα του κλάδου ώστε η μελισσοκομία να έχει μέλλον στο νησί. 
Θλίβομαι μόνο που και εδώ δεν έχουμε ανάλογες ενέργειες και ας είμαστε πολλοί περισσότεροι μελισσοκόμοι, που μπορούμε να μαζευτούμε και να κάνουμε μια πιο επιτυχημένη παρουσία, και φυσικά και εδώ τα προβλήματα του κλάδου είναι υπέρ αρκετά...

Εδώ αντίθετα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην στραβώσει ο κόσμος προς την Ελιά και πέσει κι άλλο το ποσοστό της... και ο νοών νοείτω!!!

ΠΩΛΕΙΤΑΙ-ΜΠΑΓΑΖΙΕΡΑ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014
ΠΩΛΕΙΤΑΙ-ΜΠΑΓΑΖΙΕΡΑ
Μελισσοκομικές Αγγελίες

ΠΩΛΕΙΤΑΙ-ΜΠΑΓΑΖΙΕΡΑ, με άδεια από το Υπουργείο Συγκοινωνιών, διαστάσεις καρότσας 2 , 20 x 1 , 31 x 0 , 80 ύψος (πλαϊνά) καθαρό και συνολικό μήκος έως κοτσαδόρο 3 , 40 μ.
Εμπρός από την καρότσα έχει βάση inox 1 , 20 x 0 , 50 , η καρότσα διαθέτει πίσω πόρτα, η οποία ανοίγει όλη προς δεξιά.
Διαθέτει φρένα - χειρόφρενο και πίσω διαθέτει πόδια πτυσσόμενα για το βάρος, έχει στο πλάι ρεζέρβα και διπλά φώτα (στοπ) στην πίσω πόρτα.
Υπάρχει επίσης σκέπαστρο σιδερένιο που πιάνει, σε όλο το μήκος της καρότσας, με αμορτισέρ, το οποίο αποσπάται.

Τα καταπληκτικά οφέλη του ακατέργαστου μελιού

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014
Τα καταπληκτικά οφέλη του ακατέργαστου μελιού

Το ακατέργαστο μέλι είναι μια φυσική τροφή που είναι νόστιμη και ταυτόχρονα έχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Παρακάτω θα δούμε 5 τρόπους όπου το μέλι μπορεί να βελτιώσει γενικά την υγεία αλλά και την ευημερία μας!

1. Καταπολεμά τις αλλεργίες: Ενώ  δεν υπάρχει έρευνα που να το αποδεικνύει, πολλά άτομα ισχυρίζονται ότι η χρήση ακατέργαστου μελιού βοηθά στο να μειωθούν τα συμπτώματα της αλλεργίας τους. Λόγω ότι το  μέλι μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα  θα είναι ένας παράγοντας που θα μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Χάνονται οι μέλισσες και στην περιοχή μας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014
Χάνονται οι μέλισσες και στην περιοχή μας

Προβληματισμός στους μελισσοκόμους που μιλούν για ασύλληπτες επιπτώσεις

     Μέχρι πρόσφατα η είδηση ότι χάνονται ολόκληροι πληθυσμοί μελισσών σε παγκόσμια κλίμακα έμοιαζα κάτι μακρινό γιατί δεν είχαν μετρηθεί σημαντικές απώλειες. Φέτος όμως μοιάζουν να έχουν ενωθεί όλοι εκείνοι παράγοντες που θα κάνουν τους μελισσοκόμους αλλά και όλους μας να τρομάξουν. Διότι η καταγραφή της απώλειας των μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζεται (στην Αμερική έχει δηλωθεί στο 75% των τοπικών πληθυσμών για παράδειγμα), αλλά στην περιοχή μας μόλις τώρα αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της απώλειας.

(Ψευδο)ακακίες, και άλλα μελισσοκομικά φυτά

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014
(Ψευδο)ακακίες, και άλλα μελισσοκομικά φυτά

Η robinia pseudoacacia (ακακία την ξέρουμε οι περισσότεροι, αλλά δεν είναι, οι ακακίες είναι αφρικανικά κυρίως φυτά, η ψευδοακακία είναι νομίζω αμερικάνικη) είναι από τις καταπληκτικότερα μελισσοκομικά φυτά. Ευδοκιμεί παντού, έχει δυνατό ριζικό σύστημα, δηλαδή βρίσκει υγρασία και προστατεύει από διαβρώσεις, και όταν μεγαλώσει αγνοεί τα κατσίκια (μέχρι να μεγαλώσει είναι μεζές για κατσίκια, κουνέλια κλπ). Φυσικά προτιμάει μέρη με υγρά χώματα, και εάν τα βρει, ανθίζει όλο το καλοκαίρι, αντί μόνο τον Μάϊο...

Τι λέει η ζυγαριά στα πεύκα!!!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014
Τι λέει η ζυγαριά στα πεύκα!!!

22-9-2014
Το πεύκο στο πρώτο βάρεμα έδωσε τρύγο περίπου μισό πάτωμα ανά μελίσσι.
Όπως είναι λογικό υπήρξαν και περιοχές που πήγαν καλύτερα αλλά και χειρότερα.
Πχ η Χαλκιδική φέτος έδινε σταθερά πάνω από 1 κιλό την ημέρα.
Μετά το πρώτο βάρεμα το μελίσσι της ζυγαριάς τρυγήθηκε εκ νέου και του αφαιρέθηκε το δεύτερο πάτωμα, και έτσι το βάρος του πήγε στα 25 κιλά περίπου.
Μετά ήρθε ένα εικοσαήμερο με σταθερή πτώση από 80 έως 300 γραμμάρια την ημέρα.
Αφού πέρασαν οι 20 ημέρες της διακοπής του πεύκου μετά τις βροχές δηλαδή, η ημερήσια πτώση άρχισε να ελαττώνεται αργά και σταθερά ανά 50 γραμμάρια την ημέρα, έτσι από το -300, πήγαμε -250, -200 κ.ο.κ
Σε κάποια στιγμή πριν 5 ημέρες είχαμε μηδενικές απώλειες, και μετά άρχισε η άνοδος, +30, +80, +130 και +250.