10/29/14 - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Όνειρο ζω: Τι ποσοστό γυρεόκοκκων μπορεί να έχει ένα θυμαρίσιο μέλι; Η απάντηση αύριο...

Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014
Όνειρο ζω: Τι ποσοστό γυρεόκοκκων μπορεί να έχει ένα θυμαρίσιο μέλι; Η απάντηση αύριο...

Φίλες και φίλοι πόσες φορές δεν έχουμε κουβεντιάσει σε αυτό το blog το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποκτήσει ένα μέλι που να είναι το σήμα κατατεθέν της. 
Ας σκεφτούμε τον τρόπο που θα μπορούσε ο αδιαμφισβήτητος θησαυρός που υπάρχει στην Ελληνική γη να μπορέσει σταχυολογηθεί και να μπει σε ένα μπουκάλι... 
Όμως θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτό το προϊόν δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του, καθώς με αυτό τρέφονταν οι Θεοί των αρχαίων προγόνων μας, και πρέπει αυτό με υπερηφάνεια να το περάσουμε προς τα έξω.

Ετοιμαστείτε για πολύ & πραγματικό κρύο! Έρχεται ο πιο ψυχρός της τελευταίας 10ετίας!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014
Ετοιμαστείτε για πολύ & πραγματικό κρύο! Έρχεται ο πιο ψυχρός της τελευταίας 10ετίας!
Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Αναδημοσιεύω αυτό το άρθρο με επιφύλαξη, ωστόσο καλού κακού οι μελισσοκόμοι ας λάβουν τα μέτρα τους για τα μελίσσια τους τον χειμώνα γιατί ποτέ δεν ξέρεις!!!

Στην Ευρώπη, ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 10ετίας - σύμφωνα με άρθρο του Yahoo που επικαλείται σαν πηγές μετεωρολόγους.

Μέσα σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά στο στερέωμα. Κατά πόσο είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο;Οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να το διευκρινίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν θα έχουν στα χέρια τους καινούρια δεδομένα. Οι κάτοικοι του Παλαιού Κόσμου πρέπει να προμηθευτούν πουλόβερ και ζεστά μπουφάν υποστηρίζουν οι ευρωπαίοι επιστήμονες. Ο γερμανός μετεωρολόγος, Ντομινίκ Γιουνγκ, δήλωσε, ότι ο χειμώνας του 2014-15 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο - σημειώνει ο ίδιος. Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη «απόψυξη» ούτε καν το Μάρτιο. 

Όταν η πανούργα σφήκα ψάχνει για κρέας...video

Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014
Όταν η πανούργα σφήκα ψάχνει για κρέας...video

Συνάδελφοι, όλοι έχουμε δει σφήκες στα μελισσοκομεία μας.
Και μιλάμε για απλές κοινές σφήκες, γιατί για τα σερσέγκια και τις επιδρομές τους λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε για τις απώλειες που προκαλούν στις μέλισσες.
Η κοινή σφήκα λοιπόν μάλλον περνάει στο φλου που λέμε και δεν τις δίνουμε και ιδιαίτερη προσοχή εμείς οι μελισσοκόμοι.
Σας πληροφορώ όμως πως είναι πολύ ύπουλος εχθρός και δεν μπορεί να περιοριστεί ούτε από τα πορτάκια που περιορίζουν τις εισόδους γιατί από μέγεθος είναι περίπου όσο και οι μέλισσες.
Όμως και οι κοινές σφήκες εκτός από τα σερσέγκια έχουν ανάγκη από πρωτεΐνη, για να τρέψουν τον γόνο τους και καθώς είναι σαρκοφάγα έντομα δείτε στο παρακάτω video και φρίξτε με το αποτρόπαιο θέαμα που είναι ικανές να προκαλέσουν!!!

Όταν οι μέλισσες πάνε γήπεδο video!!!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014
Όταν οι μέλισσες πάνε γήπεδο video!!!

Τι γίνεται όταν ένα σμήνος αποφασίσει να πάει και να εγκατασταθεί σε ένα γήπεδο και μάλιστα πάνω στην κάμερα ενός τηλεοπτικού δικτύου;
Σκέφτεστε αν ο επόπτης έκανε καμιά κίνηση να διώξει τις μέλισσες με το σημαιάκι του πιο θα ήταν το αποτέλεσμα;
Για δείτε στο παρακάτω video τι έγινε λοιπόν, αν και το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τους θερμούς εναγκαλισμούς μελισσών παικτών και διαιτητών μόνο όρεξη για ποδόσφαιρο δεν είχαν οι δεύτεροι...