11/06/14 - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Η Μπάκφαστ έχει το όνομα μα η Κάρνικα την χάρη!!!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014
Η Μπάκφαστ έχει το όνομα μα η Κάρνικα την χάρη!!!
Νέο άρθρο

Συνάδελφοι αν και η Ελλάδα έχει 2 υπέροχες φυλές μελισσών που για την χωρά μας τουλάχιστον θεωρώ ότι είναι οι καλύτερες δεν είναι λίγοι και οι μελισσοκόμοι που υποστηρίζουν ξένες φυλές.
Γι αυτό κάποιοι βασιλοτρόφοι φρόντισαν ώστε να εκτρέφουν διάφορες φυλές του κόσμου.
Μια από αυτές είναι η πολυδιαφημιζόμενη μέλισσα του μοναχού Adams η apis mellifera buckfast και μια άλλη η Apis Mellifera Carnica, μια μέλισσα που συνάντησα στην Γερμανία το 2010. 
Για αυτούς τους λόγους αλλά και γιατί μου αρέσει να πειραματίζομαι εδώ κι έναν χρόνο φρόντισα και απέκτησα και τις δυο αυτές φυλές. 
Και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι συμπεριφορά είχαν την άνοιξη πχ, και τι μέλι κατέγραψε το μελισσοκομικό μου ημερολόγιο ότι έδωσαν οι κυψέλες που φιλοξενούσαν αυτές τις φυλές, όπως και τι δείχνουν παραφυάδες που φτιάχνω και προέρχονται από αυτά τα μελίσσια!  
Ο σοφός λαός μας φρόντισε με τις παροιμίες του να κάνει προοικονομια και να σου αποκαλύπτει με έναν τίτλο, γι αυτό ήδη πιστεύω ότι ο τίτλος σας προϊδέασε για το αποτέλεσμα...

Κρυφές εκλογές στο Μελισσοκομικό Σύλλογο ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ποιον εξυπηρετούν;

Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014
Κρυφές εκλογές στο Μελισσοκομικό Σύλλογο ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ποιον εξυπηρετούν;

Φίλες και φίλοι πριν λίγο ενημερώθηκα από κάποιον ανώνυμο εδώ στο Blog ότι την Κυριακή που μας έρχεται έχουμε εκλογές στον Μελισσοκομικό Σύλλογο Αιτωλ/νιας.
Με ρώτησε κιόλας ο ανώνυμος ποιος είναι ο λόγος που δεν γράφω τίποτα σχετικά να ενημερωθεί ο κόσμος.
Απαντώ λοιπόν ότι δεν είχα ιδέα.
ΚΑΝΕΙΣ δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει όχι τον Ξεσφίγγη αλλά έστω το μεγαλύτερο μέσω της χωράς που τυγχάνει να κατέχω ώστε με σχετική ανάρτηση να ειδοποιηθούν τα μέλη του Συλλόγου για να συμμετάσχουν στην διαδικασία.
Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αυτή την τακτική, γιατί περί τακτικής πρόκειται και το καταγγέλλω αυτό, και θυμίζω ότι τις τελευταίες 3 φορές που είχαμε εκλογές αυτές ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν και αυτοδιορίστηκαν το προεδρείο και τα μέλη χρίζοντας τους εαυτούς του Αυτοκράτορες, ακολουθώντας το παράδειγμα των μεντόρων τους στην ΟΜΣΕ.

Το Forum του MELISSOCOSMOU

Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014
Το Forum του MELISSOCOSMOU
Ο MELISSOCOSMOS δίνει τώρα την δυνατότητα στους αναγνώστες του να συνομιλήσουν μεταξύ τους μέσω του φόρουμ που δημιούργησε με τίτλο MELISSOCOUBENTES
Συνάδελφοι προσπαθήστε να κρατήσετε το επίπεδο στο forum υψηλό και δείτε το ως εργαλείο ανταλλαγής ιδεών και γνώσης.
Βοηθήστε τους νέους στις ερωτήσεις τους όσο καλύτερα μπορείτε και φερθείτε με υπευθυνότητα!
Καλή αρχή λοιπόν στο Foroum και ελπίζω να το βρείτε χρήσιμο.
Στην μπάρα με τα τις θεματικές ενότητες κάτω από το λογότυπο του Blog θα υπάρχει πλήκτρο Forum ώστε να το πατάτε και να εισέρχεστε!!!MELISSOCOUBENTES
Στις 15.00 το μεσημέρι ο MELISSOCOSMOS θα ανακοίνωση την νέα δυνατότητα του στους αναγνώστες του!!!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014
Στις 15.00 το μεσημέρι ο MELISSOCOSMOS θα ανακοίνωση την νέα δυνατότητα του στους αναγνώστες του!!!

Φίλες και φίλοι το μεγαλύτερο μελισσοκομικό μέσον της χώρας εξελίσσεται, ρισκάρει και πρωτοτυπεί για τα δεδομένα των Blogs.

Η αγάπης σας ως παράγοντας που ρυθμίζει τις εξελίξεις επιβάλει νέες υπηρεσίες και δυνατότητες που μπορούν και πρέπει να προσφερθούν προς τους μελισσοκόμους.

Στις 15.00 το μεσημέρι ο MELISSOCOSMOS κοιτάει μπροστά και γυρίζει σελίδα!!!