Τσίπρας: ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ


«Θα ξαναστήσουμε σε υγιή βάση το συνεταιριστικό κίνημα και θα απελευθερώσουμε...
τον αγρότη και τον παραγωγό από τα δεσμά μιας άδικης φορολογίας», επεσήμανε από την Αργολίδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τον τόπο ώστε να βγούμε από την κρίση, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή και οι άνθρωποι του μόχθου.
Δεσμεύτηκε απέναντι στους αγρότες ότι «η κυβέρνηση ανόρθωσης και ανασυγκρότησης», που θα δημιουργήσει, θα στηρίξει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή με μείωση του κόστους
παραγωγής.

Τόνισε δε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, γιατί φορολογεί το μέσο παραγωγής του αγρότη, θα ορίσει αφορολόγητο στους αγρότες τα 12.000 ευρώ και θα ρυθμίσει τα κόκκινα δάνεια, ώστε να πάψουν, όπως είπε, οι αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια και τα σπίτια τους.
Οι φοβέρες του κ. Σαμαρά δεν πιάνουν, γιατί ο λαός γνωρίζει πως αν συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων η Ελλάδα θα γίνει χώρα αποικία, χωρίς παραγωγή, χωρίς αγρότες και χωρίς μέλλον, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας.

Όπως είπε, χρειάζονται τομές με το παρελθόν και με όσα μας οδήγησαν στο 2009 και είμαστε εδώ για να δείξουμε το δύσκολο δρόμο της ανασυγκρότησης, δηλώνοντας βέβαιος πως ο λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του και «από τις 26 Ιανουαρίου θα είμαστε μια χώρα και με ένα λαό με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως καμιά επιδότηση δεν θα κοπεί για τους αγρότες και πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι και θα στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή.
Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αργολίδα συνεχίζεται με επίσκεψη στο Ναύπλιο.