Μελιτοεξαγωγέας για ερασιτέχνες... - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Μελιτοεξαγωγέας για ερασιτέχνες...Συνάδελφοι από την αρχή της πορείας του αυτό το blog έριξε το βάρος του κυρίως στο να βοηθάει και να ενημερώνει νέους μελισσοκόμους, επειδή θεώρησε ότι αυτοί έχουν κάθε λόγο να ψάξουν πληροφορίες στο ίντερνετ.
Η επιλογή αυτή αποδείχτηκε εύστοχη και έτσι δύσκολα αλλά σταθερά το κάνατε αυτό που το κάνατε...

Και επειδή συνταγή που κερδίζει δεν πρέπει να την αλλάζεις, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι που ξέρουν πολύ καλά το αντικείμενο, έχω πειστεί ότι έτσι πρέπει να πορευτούμε και στο μέλλον μαζί, για όσο καιρό ταξιδεύει ο MELISSOCOSMOS στον μαγικό κόσμο των μελισσών!!! 

Όλοι λοιπόν οι αυτοδημιούργητοι μελισσοκόμοι όταν ερωτευτήκαμε την μέλισσα και κάναμε τα πρώτα μας βήματα στην μελισσοκομία, όταν έφτασε ο καιρός να γευτούμε την γλύκα του πρώτου μας τρύγου βρεθήκαμε μπροστά σε ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα.

Αυτό ήταν ο τρύγος και η εξαγωγή του μελιού χωρίς να χαλάσουμε τις κηρήθρες.
Η προστασία των κηρηθρών άλλωστε είναι γνωστό πως δημιουργεί συνθήκες κέρδους χρημάτων αλλά και χρόνου, γιατί  βοηθάει σημαντικά στην μεγαλύτερη παραγωγή μελιού και απαλλάσσει τον μελισσοκόμο από την διαδικασία επανατοποθέτησης φύλλων κηρήθρας, αλλά και το ίδιο το σμήνος από την διαδικασία χτισίματος. 

Όμως όταν κάποιος έχει λίγα μελίσσια, είτε για τις ανάγκες του σπιτιού του, είτε τα έχει ως χόμπι, είτε είναι στα πρώτα του μελισσοκομικά βήματα όπως είπα, τότε είναι δύσκολο να αγοράσει μελιτοεξαγωγέα ο οποίος συχνά είναι το πιο ακριβό μηχάνημα της μελισσοκομίας! 

Βέβαια κάποια μαγαζιά, όπως και κάποιοι μελισσοκομικοί σύλλογοι, προς τιμήν τους κιόλας έχουν στην κατοχή τους κάποια μηχανήματα και μελιτοεξαγωγείς που τους διαθέτουν σε όσους δεν τα έχουν αποκτήσει ακόμα να κάνουν την δουλειά τους.

Επειδή ωστόσο ο Έλληνας δύσκολα γίνεται άνθρωπος τη σήμερον ημέραν, το σύνηθες είναι κάποιος να παίρνει αυτά τα εργαλεία και να κάνει μήνες να τα επιστρέψει, και έτσι δεν μπορούν να πάρουν σειρά και άλλοι για να εξυπηρετηθούν.

Υπάρχει βέβαια και η λύση του να σε εξυπηρετήσει κάποιος γνωστός μελισσοκόμος, αλλά καταλαβαίνω πως ορισμένοι διστάζουν να ζητήσουν ξανά και ξανά βοήθεια...

Έτσι χάρηκα όταν εξερευνώντας το site http://www.melissoefodia.gr/ εντόπισα έναν μικρο, και οικονομικό μελιτοεξαγωγέα σχεδιασμένο για ερασιτέχνες θα τον χαρακτήριζα εγώ...


Πρόκειται για πλαστικό χειροκίνητο μελιτοεξαγωγέα 2 πλαισίων που θεωρώ ότι θα λύσει τα χέρια αρκετών συναδέλφων που βρίσκονται στην θέση που μόλις περιέγραψα.

Πιστεύω ότι άνετα μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιον που διατηρεί καμιά δεκαριά ίσως μελισσάκια, μέχρι τουλάχιστον να αποκτήσει κάποιον καλύτερο και μεγαλύτερο.

Γι αυτό δεν έχω κανέναν δισταγμό να τον παρουσιάσω στο blog ξέροντας καλά ότι θα ενδιέφερε αρκετούς φίλους.

Η τιμή του είναι αρκετά προσιτή στα 110 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ απ ότι διαβάζω στο site.

Δείτε τον λοιπόν και αναλογιστείτε πόσο θα μπορούσε να σας βοηθήσει όταν ψάχνατε τρόπο να βγάλετε το μελάκι από τις κηρήθρες σας.

Γιατί το μελάκι μπορεί να είναι γλυκό, αλλά πολλά φαρμάκια μας ποτίζει μέχρι να έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα που θα το δούμε στα βαρέλια μας έτοιμο προς κατανάλωση και ηθική ικανοποίηση!!!


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών