Κυψέλες Ζορμπάς Παρουσίαση - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Κυψέλες Ζορμπάς Παρουσίαση


Ο MELISSOCOSMOS συνεχίζει τις παρουσιάσεις μελισσοκομικού ενδιαφέροντος.
Έχει ήδη πολλές αιτήσεις για παρουσιάσεις μα αφήνω να περνάνε λίγες μέρες για να μην πέφτουν μαζεμένες και κουράζουν το κοινό.

Σήμερα θα δούμε ξύλινες κυψέλες ποιότητας.
Και θα μάθετε χρήσιμα μυστικά για τις κυψέλες που ίσως δεν τα ξέρατε, αλλά παίζουν τεράστιο ρόλο στην διάρκεια αντοχής τους στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.

Η Κυψελοποιϊα Ζορμπάς βρίσκεται στο Ελευθεροχώρι, Τρικάλων.
Οι κυψέλες κατασκευάζονται από Ευρωπαϊκό Τσέχικο Έλατο φουρνιστό ξηραντηρίου προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλή τους ποιοτητα και η αντοχή τους στο χρόνο.

Θα πρέπει εδώ να σας αναλύσω συνάδελφοι ότι αν η κυψέλη μας κατασκευαστεί από άψητο ή όχι καλά ξεραμένο ξύλο τότε θα γίνει το εξής.

Αφού την αγοράσουμε ή και την βάψουμε το ξύλο με τον καιρό θα ξεραθεί από μόνο του όπως είναι φυσικό.
Μόνο που κατά την διαδικασία αυτή το ξύλο θα σκάσει, και έτσι θα δημιουργηθούν πόροι, ρωγμές, και ορατοί θα δούμε δηλαδή σε μερικές περιπτώσεις να σκίζεται η κυψέλη αλλά και μη ορατοί οι οποίοι όμως είναι σε θέση να επιτρέψουν στο νερό να εισχωρήσει στο ξύλο έστω και απειροελάχιστα.

Όμως βροχή με την βροχή, φορά με την φορά, μήνα με το μήνα κάθε φορά που το νερό θα εισχωρεί στο ξύλο θα μεγαλώνουν όλο και περισσότερο οι πόροι αυτοί.Εκεί σε αυτούς τους πόρους κατόπιν εισχωρούν μύκητες και ξεκινάει η διαδικασία του σαπίσματος του ξύλου.
Αυτή είναι η διαδικασία που σαπίζει το ξύλο με λίγα λόγια και οφείλεται όπως είπα στους σηπτικούς μύκητες που επηρεάζουν όλα τα ξύλα και στους χρωστικούς μύκητες οι οποίοι συναντώνται στα κωνοφόρα δέντρα.

Το κλειδί αυτής της εξέλιξης είναι να κλείσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους πόρους για να μην μπορέσουν να εισχωρήσουν στο ξύλο οι μύκητες.
Εμείς οι μελισσοκόμοι αυτό το προσπαθούμε με το βάψιμο και την συντήρηση.
Οι κυψελοποιοί όμως το προσπαθούν από την δική τους τη μεριά ξεραίνοντας καλά την ξυλεία που κατασκευάζουν τις κυψέλες, ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να κάνουν.

Η Κυψελοποιϊα Ζορμπάς λοιπόν διαβεβαιώνει ότι οι κυψέλες του είναι όλες από φουρνιστό Τσέχικο ξύλο και κάνει κυψέλες με σταθερό ή κινητό πάτο.

Επιπλέον στην Κυψελοποιϊα Ζορμπά μπορείτε να βρείτε και πεντάρες κυψέλες και τριπλοκυψελίδια.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας και παραγγελιών είναι 6939287905-6978797703-6974527048.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες από την δουλειά του Ζορμπά.

Η τιμή των κυψελών Ζορμπά είναι στα 34 Ευρώ +ΦΠΑ για την διπλή κυψέλη με πλαίσια κτλ.


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών