Ο κύβος ερρίφθη: Νέα Ομοσπονδία Μελισσοκόμων - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Ο κύβος ερρίφθη: Νέα Ομοσπονδία Μελισσοκόμων


Συνάδελφοι όπως ήδη σας είχε προϊδεάσει ο MELISSOCOSMOS και σας είχε ενημερώσει στην Ελληνική Μελισσοκομία είχε δημιουργηθεί από καιρό μια τάση ρήξης και ταυτόχρονα ανασυγκρότησης. 
Έγινε προσπάθεια στις εκλογές της ΟΜΣΕ πρόσφατα οπού ήταν οι πιο επεισοδιακές από όλες τις άλλες φορές να υπάρξει αλλαγή και ανασυγκρότηση της Μελισσοκομίας μέσω της ανάγκης αλλαγής πλεύσης που θα συμμετείχε και αυτή, αλλά δυστυχώς κάποιοι αποδείχτηκαν μικρότεροι των περιστάσεων και δεν συνέβαλαν στην προσπάθεια. 

Έτσι πριν λίγες μέρες σας είχα πει ότι πάμε για διάσπαση.

Σήμερα μετά από συνεχή ενημέρωση γνωρίζοντας πια τις διεργασίες που γίνονται, βλέπω ότι δεν πάμε απλώς σε διάσπαση αλλά πάμε σε μια επαναστατική ανασυγκρότηση προσπερνώντας τα βαρίδια του παρελθόντος οπού απλά θα ξεχαστούν και από τους ίδιους, ότι δηλαδή κάποτε υπήρξαν και είχαν λόγο στα της μελισσοκομίας. 


Οδηγούμαστε σε μια ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με επικεφαλής ένα πολύ γνωστό άνθρωπο της μελισσοκομίας που είναι αποδεκτός από το σύνολο των μελισσοκόμων της χώρας. 

Έχω την τιμή να γνωρίζω μέχρι και το όνομα του νέου μας συνδικαλιστικού οργάνου, αλλά για αυτονόητους λόγους δεν είναι πρέπον να αποκαλυφθεί από εμένα αλλά από τον Νέο Πρόεδρο στην ώρα του. 

Θα πω όμως δυο τρία πράγματα ώστε να τα έχετε κι εσείς οι αναγνώστες του blog υπόψιν σας.Η ιδέα που κερδίζει έδαφος είναι η δημιουργία τριών περιφερειακών μελισσοκομικών οργάνων, δηλαδή πχ  η Μελισσοκομική οργάνωση Βόρειας Ελλάδας, η Μελισσοκομική οργάνωση Νότιας Ελλάδας, και η Μελισσοκομική Οργάνωση Νήσων και Κρήτης.

Αυτές οι τρεις οργανώσεις θα αποτελούν το σώμα της νέας Ομοσπονδίας όπου θα υπάγονται.
Οι περιφερειακές οργανώσεις με τα μέλη τους θα βλέπουν, και θα λαμβάνουν πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της περιοχής τους οπού θα τα προωθούν και στην Ομοσπονδία για περαιτέρω δράση.

Ο λόγος που γίνεται έτσι είναι πολύ σημαντικός.
Δηλαδή επειδή τα προβλήματα σε κάθε περιοχή της χώρας διαφέρουν κατά πολύ, είναι επιτακτική η ανάγκη εκπροσώπησης της κάθε περιοχής ξεχωριστά, οπού θα παλεύει εκτός των άλλων και για τα προβλήματα της μελισσοκομίας στην περιοχή της ευθύνης της.

Επίσης το σκεπτικό είναι ότι και μια μόνο από τις τρεις οργανώσεις αν παράγει έργο θα αποτελεί επιτυχία για ολόκληρο τον κλάδο.

Φυσικά τα τρία όργανα θα υπάγονται θα συνεννοούνται και θα στηρίζονται από μια Ομοσπονδία οπού θα εδρεύει ή στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, ώστε να είναι αρκετά εύκολη η πρόσβαση στην περιοχή για να προσέρχονται τα μέλη των οργανώσεων, αφού θα υπάρχει λιμάνι, αεροδρόμιο και απευθείας συγκοινωνία.

Η Νέα Ομοσπονδία θα έχει φυσικά νέο καταστατικό ξεκάθαρο και υγείες, θα είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και θα είναι αυτή ο αποδέκτης των κρατικών χρημάτων περί μελισσοκομίας  ως νόμιμος Ομοσπονδία χωρίς κολλήματα κτλ.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει προπαρασκευαστική συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό πολύ σύντομα.

Χάρτης με τις τρεις μελισσοκομικές περιφέρειες της χώρας.
Αλλαγές μπορούν να γίνουν απλά αυτός είναι ένας ενδεικτικός χάρτης.

Η Νέα Ομοσπονδία θα κάνει την εμφάνιση της μέχρι τον Αύγουστο επίσημα απ όσο γνωρίζω, και δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής της και της νομιμοποίησης της σε κανέναν.

Με λίγα λόγια, για να το κάνω λιανά σε όλους, όποιο πρόβλημα δεν λύνεται με το καλό, κόβεται με το σπαθί και λύνεται...

Να είστε λοιπόν έτοιμοι και προϊδεασμένοι για τις εξελίξεις οι οποίες είναι μη αναστρέψιμες πλέον εδώ που φτάσαμε.

Όσο για την απελθούσα Ομοσπονδία, με βάση την εικόνα που έχω είναι ότι και εκεί θα υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά μάλλον...


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε των μαγικό κόσμο των μελισσών