Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις πλαστικές κηρήθρες; - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις πλαστικές κηρήθρες;


Συνάδελφοι οι καιροί είναι περίεργοι...
Κάθε μέρα σκάει και από μια νέα μελισσοκομική πατέντα σχεδόν.

Ασφαλώς όλοι αναγνωρίζουμε ότι η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά και την μελισσοκομία η οποία πληρώνει εκτός από την οικονομική και την κλιματική κρίση.
Εν έτη 2015 και οι απώλειες μελισσοσμηνών τον χειμώνα που μας πέρασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που ερχονται στο blog ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλετε στον υποσιτισμό των μελισσών αφού την χρονιά που πέρασε τα έσοδα που είχε ο μέσος μελισσοκόμος ήταν ελάχιστα λόγω μειωμένης παραγωγής μελιού και ταυτόχρονα οι ανάγκες τροφοδοσίας με μελισσοτροφές για να καλυφθεί το κενό αυξήθηκαν κατακόρυφα.

ΕΥΤΥΧΩΣ σταθήκαμε τυχεροί και έπεσαν αισθητά οι τιμές των μελισσοτροφών με αποτέλεσμα κάπως να γίνει ελαφρύτερο το βάρος αυτό, αλλιώς οι απώλειες φέτος θα ήταν τραγικές.


Σε αυτή την συγκυρία όμως είχαμε την μεγάλη αύξηση του κεριού που υπήρξε τον τελευταίο καιρό και κυριολεκτικά οι μελισσοκόμοι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στις εταιρείες στην προσπάθεια αναζήτησης οικονομικών κηρηθρών.


Ακριβώς εδώ ο MELISSOCOSMOS έρχεται να αναδείξει μια εναλλακτική λύση, ως ιδέα απεγκλωβισμού των μελισσοκόμων.
Αυτή δεν είναι άλλη από την χρήση της πλαστικής κηρήθρας και πλαισίων στην Ελληνική μελισσοκομία.

Γνωρίζω ότι στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ήδη τόσο η πλαστική κηρήθρα όσο και τα πλαστικά πλαίσια, και είμαι σίγουρος ότι η εκτεταμένη χρήση τους θα βοηθήσει και στην μείωση της τιμής του κεριού μακροπρόθεσμα.

Επειδή όμως δεν μου αρέσει να γράφω κάτι ατεκμηρίωτα, δηλαδή ως ιδέα μου αρέσει κι έχω να γράψω πολλά, αλλά ξέρω ότι η ιδέα από την πράξη απέχει πολύ, γι αυτό...
Γι αυτό ήδη δοκιμάζω τις πλαστικές πλαισιοκηρήθρες της ANEL, και έχω ήδη εντοπίσει τι πρέπει να προσέξει κανείς ώστε να γίνουν πλήρως αποδεκτές από τις μέλισσες και λειτουργικές όσο και οι αναλογικές, και πιστεύω σε πολύ λίγες μέρες ότι θα έχω πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων για να σας κάνω ένα αναλυτικό άρθρο και να δείτε και μόνοι σας το αποτέλεσμα.

Απλά μέχρι τότε σκεφτείτε αν θα μας συνέφερε σε χρόνο και χρήμα μια τέτοια επένδυση!!!MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών