Μελισσοκομικά ενδιαφέροντα για τις τροφές και τα μελίσσια!!! - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Μελισσοκομικά ενδιαφέροντα για τις τροφές και τα μελίσσια!!!


Φίλες και φίλοι όπως έχω ξαναπεί τα καλύτερα που έρχονται σε αυτό το Blog δεν γίνεται να δημοσιευτούν.
Αυτό δεν μου αρέσει, αλλά δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά και ελπίζω να καταλαβαίνετε τους λόγους.
Πριν λίγο καιρό είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα επικοινωνία με τον κύριο Γιώργο Καλογιάννη, και αυτά που είπαμε ήταν πολύ μα πολύ ενδιαφέροντα και θα σας πω ότι μπορώ εν συντομία.
Ο Γιώργος είναι συγγενής της γνωστής οικογένειας Μπατσή των βασιλοτρόφων.
Πρόκειται για άνθρωπο με τεράστια γνώση σε μελισσοκομικά θέματα, προϊόντα και μυστικά.
Αρκεί να σας πω ότι βγάζει βασίλισσες ακόμα και Δεκέμβριο - Ιανουάριο όχι για να τις εμπορευτεί αλλά για να ικανοποιήσει την ανάγκη επαφής με την μέλισσα, και μάλιστα δεν έχει θέμα με τους κηφήνες τους μήνες αυτούς αφού διατηρεί όσους χρειάζεται για να κάνει τεχνίτη σπερματέγχυση στις βασίλισσες ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Σε ηλικία 55 χρονών ο Γιώργος και όντας κοσμογυρισμένος έχει ήδη γνωρίσει την επαγγελματική καταξίωση και το μόνο που επιθυμεί πλέον είναι να βοηθήσει τους μελισσοκόμους δίνοντας τους την συνταγή για το καλύτερο ζυμάρι που μπορεί να γίνει για την τροφοδοσία των μελισσιών τους.

Κατ αρχήν να πω εδώ μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από την κουβέντα που είχαμε.
Ο Γιώργος υπήρξε παλιά μετανάστης στην Γερμανία.
Εκεί γνώρισε ανθρώπους της εταιρείας που φτιάχνει το Apifonda και έμαθε πολλά για αυτήν την τροφή.
Πιστεύει ότι πρόκειται για την καλύτερη μελισσοτροφή του κόσμου και τα περί ανταγωνιστικού προϊόντος που κάποιοι διαδίδουν ότι υπάρχει και φτάνει σε ποιότητα το Apifonda τα θεωρεί αστειότητες.

Μου αποκάλυψε ότι το Apifonda έχει 7 συστατικά, κι ότι παρά τις φιλικές επαφές που είχε με τους ανθρώπους της εταιρείας δεν μπόρεσε να μάθει παρά μόνο τα 5.
Τα υπόλοιπα 2 δεν αποκαλύπτονται σε κανέναν!!!

Από τα 5 συστατικά που γνωρίζει ο Γιώργος προς το παρόν δεν μου αποκάλυψε ούτε ένα, μόνο μου είπε ότι η άχνη ζάχαρη αυτού του προϊόντος είναι πάρα μα πάρα πολύ ψιλοκομμένη και πως η εταιρεία Südzucker έχει κατοχυρώσει την παραγωγή αυτής της τροφής με τα 7 συστατικά και την παραγωγή της που θα φέρει τιμή στον δείκτη ph από 5.8 έως 6.1.

Με λίγα λόγια ακόμα κι αν μια άλλη εταιρεία βρει τα 7 συστατικά του Apifonda μπορεί να την κατασκευάσει μόνο με υψηλότερο ή χαμηλότερο ph απ ότι έχει κατοχυρωμένο η εταιρεία Südzucker που βγάζει το Apifonta.
Πράγμα που με λίγα λόγια σημαίνει ότι το ζυμάρι αυτό παρά την ίδια σύσταση θα είναι από πλευράς ποιότητας μάπα το καρπούζι...

Μου είπε ακόμα ότι ο μύκητας που χρησιμοποιείται από την Südzucker για να γίνει η διάσπαση των σακχάρων της τροφής υπάρχει σε συσκευασία των 25 κιλών και η τιμή της συσκευασίας αυτής είναι 7.500 ευρώ, ενώ με αυτά τα 25 κιλά του μύκητα παράγονται 250 τόνοι τροφής.
Στην αγορά κυκλοφορούν και πιο φτηνοί μα δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά που κάνει ο συγκεκριμένος.

Σε ότι αφορά τις εγχώριες τροφές είπαμε πάρα πολλά που δεν είναι ανακοινώσιμα, πάντως θεωρεί ότι οι ιμβερτοποιημένες τροφές είναι η κορυφή!!!

Επίσης μιλήσαμε για το οξαλικό οξύ, και μου αποκάλυψε ότι η δόση που συνιστά αυτός είναι 80γρ διένυδρο ή 60 άνυδρο σε 1 λίτρο νερό και 1 κιλό ζάχαρη, μια δόση που εφαρμόζει η οικογένεια πολύ πριν γίνουν οι γνωστές έρευνες για το οξαλικό οξύ, που απλά επαλήθευσαν την ορθότητα της δοσολογίας τους.
Ακόμα για την Ασκοσφαίρωση επιβεβαίωσε ότι η χρήση της θυμόλης στις τροφές κάνει εξαιρετική δουλειά κατά της ασθένειας και ακόμα... 

Ο ίδιος μετά από χρόνια έρευνας κατάφερε να φτάσει στην συνταγή μιας άριστης μελισσοτροφής για τα ελληνικά δεδομένα τουλάχιστον.

Το μυστικό της συνταγής του κρύβεται στο συστατικό Κρεμόριο ενός υλικού που προέρχεται από την ψίχα του σταφυλιού και έχει ως ιδιότητα το να αποτρέπει το κρυστάλλωμα της ζάχαρης, και στο ποσοστό οξύτητας που θα έχει η τροφή με βάση τον δείκτη ph.
Το ζυμάρι που προτείνει ο Γιώργος είναι κρύας ζυμώσεως.
Το ph των μελισσοτροφών είναι κορυφαίος παράγοντας για την καλή υγεία του μελισσιού όπως είπε.

Ωστόσο θα πρέπει να σας πω ότι δεν εμπορεύεται μελισσοτροφές, αλλά απλά την φτιάχνει για να τροφοδοτεί τα μελίσσια του και θέλει να την παραχωρήσει στους μελισσοκόμους μέσω του MELISSOCOSMOU ΔΩΡΕΑΝ για να ταΐζει ο κόσμος τα μελίσσια του με άριστη τροφή και ένα κοστολόγιο που θα είναι της τάξης των 50 λεπτών ανά κιλό.

Συνιστά στους μελισσοκόμους να μην αφήνουν μελιτώματα μέσα στις κυψέλες για το ξεχειμώνιασμα των μελισσών παρά μόνο ανθόμελα.
Όπως θεωρεί είναι προτιμότερο για την υγεία της μέλισσας να αφαιρέσουμε το μελίτωμα και να ταΐσουμε ζάχαρη παρά να το αφήσουμε να το καταναλώσουν γιατί τα μελιτώματα έχουν πολύ χαμηλό ph.

Φίλες και φίλοι μόνο αυτά μπορώ να σας αποκαλύψω προς το παρόν, και δεν είναι ούτε το 1/100 από όσα μου είπε ο Γιώργος Καλογιάννης.

Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν <βέτο> πράγμα που εγώ το βρίσκω πολύ πιθανό να συμβεί, συμφωνήσαμε να βρεθούμε σύντομα και να βιντεοσκοπήσω την διαδικασία παραγωγής της τροφής που φέρει την υπογραφή του Γιώργου.


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών