Επίσκεψη Ιταλών μελισσοκόμων στην Ελλάδα - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη Ιταλών μελισσοκόμων στην Ελλάδα


Την Τρίτη 16/6/2015 επισκέφτηκαν την χώρα μας τέσσερις συνάδελφοι μελισσοκόμοι απο την Ιταλία.
Συγκεκριμένα οι:
Francesco Colafemmina, μελισσοκόμος και αρθρογράφος του Apitalia που είναι το μεγαλύτερο μελισσοκομικό περιοδικό της Ιταλίας με 70 χιλιάδες μέλη.

Francesco Pugliese Αντιπρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου της Puglia και μελισσοκόμος 

Nicola Pillera μέλος του Δ.Σ του μελισσοκομικού Συλλόγου της Puglia και μελισσοκόμος 

Fabio Silvestre Κτηνίατρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου της Puglia και μελισσοκόμος.


Με ενημέρωσαν ότι θα ήθελαν να δουν από κοντά πως εξασκείται η μελισσοκομία στην Ελλάδα, να δουν τις Ελληνικές φυλές μελισσών, να δουν κυψέλες τύπου langstroth, διάφορα μελισσοκομικά εργαλεία, και να μιλήσουμε για όλα αυτά.Θεώρησα καλό για την χώρα μας γενικότερα ως εικόνα, αλλά και προκειμένου να δουν όλα όσα ζήτησαν όπως επίσης και πολλά ενδιαφέρον πράγματα ακόμα να τους πάω στις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ στο Γομοστό Αχαΐας.


Εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά ο Δημήτρης Γκλαβάς και η σύζυγος του Πόπη στους οποίους θέλω να πω ευχαριστώ πολύ για όλα.

Οι φίλοι μας είδαν όσα ήθελαν και ακόμα περισσότερα, ανταλλάξαμε απόψεις και εμπειρίες, και μας πληροφόρησαν ότι πριν την Ελλάδα πήγαν και στην Ισπανία για τον ίδιο λόγο.


Ο Δημήτρης και η Πόπη ήταν άψογοι και μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας.
Έτσι είδαμε πως βγαίνουν οι βασίλισσες, γνωρίσαμε την Ελληνική μέλισσα, είδαμε πως γίνεται το ξεμέλιασμα στην αποθήκη, και πήγαμε και σε κοντινό μελισσοκομείο να δουν οι καλεσμένοι μας πως δουλεύουν οι μέλισσες αυτή την περίοδο.


Μετά από όλα αυτά πήγαμε και στο κατάστημα της ΔΕΛΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ώστε να δουν διάφορα εξαρτήματα και να προμηθευτούν κυψέλες langstroth να τις δοκιμάσουν στην Ιταλία, καθώς υποπτεύονται ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα.


Δυστυχώς οι φίλοι μας έπρεπε να αναχωρήσουν την ίδια μέρα για την Ιταλία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.


Ανανεώσαμε το ραντεβού μας σε μελλοντική ημερομηνία όμως, και μέχρι τότε θα δούμε κι εμείς εδώ κατά πόσο η Ελληνική αγορά είναι εύκολο να καλύψει με παραγωγή μελισσοκομικών ειδών τους Ιταλούς μελισσοκόμους του Συλλόγου αλλά σε μεγέθη τέτοια που να ταιριάζουν για dadant υλικό αφού τέτοιο δουλεύουν στην Ιταλία.Εννοείται ότι οι αναμνηστικές φωτογραφίες ήταν απαραίτητες, και επίσης θέλω να σας γράψω κάποια στιγμή μια ιστορία που μας διηγήθηκαν οι Ιταλοί φίλοι μας!!!


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών