ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ROUNDUP ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ROUNDUP ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Η Γαλλίδα υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε  την απαγόρευση της ελεύθερης διάθεσης στα καταστήματα με είδη κηπουρικής του γνωστού ζιζανιοκτόνου Roundup της  Monsanto, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μάχης εναντίον των φυτοφαρμάκων που θεωρούνται εν δυνάμει βλαβερά για τον άνθρωπο.
"Η Γαλλία οφείλει να δώσει τη μάχη για να σταματήσουν τα φυτοφάρμακα", δήλωσε η υπουργός. "Οφείλει επίσης να δώσει τη μάχη για να σταματήσουν τα φυτοφάρμακα στους κήπους και σας ανακοινώνω πως ζήτησα από τα καταστήματα ειδών κηπουρικής να σταματήσουν να διαθέτουν προς πώληση το Roundup της Monsanto", της γιγάντιας αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, δήλωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Η υπουργός δεν διευκρίνισε όμως πώς θα εφαρμόσει την απαγόρευση αυτή. Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο, τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανακοίνωσε τον Μάρτιο πως η γλυφοσάτη, το βασικό συστατικό του Roundup της Monsanto, είναι "πιθανόν καρκινογόνα για τους ανθρώπους". Ο χαρακτηρισμός προκάλεσε εκκλήσεις από ορισμένους δημόσιους αξιωματούχους και καταναλωτές για την απαγόρευση του φυτοφαρμάκου. Αλήθεια στην χώρα μας τι γίνεται για το ίδιο θέμα;

ΠΗΓΗ