Ενισχύσεις για νέες κυψέλες και νομαδική μελισσοκομία - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Ενισχύσεις για νέες κυψέλες και νομαδική μελισσοκομία


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Σταματημό δεν έχει η κατρακύλα των κονδυλίων για την μελισσοκομία, όπου πλέον το υπουργείο της συμπεριφέρεται ως αποπαίδι.
Η ΟΜΣΕ ροχαλίζει και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι μήπως γίνει κάνα συνέδριο και δεν της πιάσουμε το χέρι, γιατί από δράση υπέρ των συμφερόντων της μελισσοκομίας όπως βλέπετε ούτε λόγος.
Να θυμίσω ότι η επιδότηση για αντικατάσταση κυψελών από τα 27.5 Ευρώ πριν μερικά χρόνια κατρακύλησε στα 17.5 ευρώ και έχει ο Θεός.
Έτσι όπως πάμε στο τέλος θα πληρώνουμε και από πάνω αν, ξυπνάτε...

Στα 17,57 ευρώ ανά νέα κυψέλη και στα 3,48 ευρώ ανά μετακινούμενη κυψέλη καθορίζεται η ενίσχυση για το 2015, στα πλαίσια των δράσεων 3,1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση.


Αναλυτικότερα σύμφωνα με την απόφαση οι ενισχύσεις διαμορφώνονται ως εξής:

«Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων»: Συνολικό ποσό 1.434.575 ευρώ. Ύψος ενίσχυσης 17,57 ευρώ ανά κυψέλη.
«Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»: Συνολικό ποσό 2.665.000 ευρώ. Ύψος ενίσχυσης: 3,48 ευρώ ανά μετακινούμενη κυψέλη.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω ποσά είναι ελαφρώς μειωμένα από το 2014 όπου οι τιμές αντίστοιχα ήταν στα 18 και 3,59 ευρώ.
Στην απόφαση σημειώνεται τέλος ότι ο αριθμός των επιλέξιμων κυψελών αντικατάστασης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτόν που είχε δηλωθεί από τον ενδιαφερόμενο κατά την υποβολή της αίτησης.

Δείτε το πλήρες κείμενο της απόφασης εδώ:


ΠΗΓΗ
http://www.paseges.gr/