Ερώτηση μελισσοκόμου και απάντηση melissocosmou - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Ερώτηση μελισσοκόμου και απάντηση melissocosmou


Βασίλη Καλημέρα
Ελπίζω να σε βρίσκω γερό και δυνατό.
Σου στέλνω 2 φωτογραφίες που μ κίνησαν την περιέργεια γιατί το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε σε δυο μελίσσια που είναι 10αρια. έχουν χτίσει αν μπορείς να διακρίνεις τα παράθυρα τις σίτες, λογικά είναι πρόπολη.
Στο ένα έχει πολύ μικρή τρύπα στο άλλο μελίσσι είναι πέρα ως πέρα σφραγισμένες οι σίτες.
Να σου πω ότι η μία είναι ξύλινη και άλλη με πλαστικό σώμα και διάτρητο πάτο.

Τέλος να σ πω ότι πιο παλιά είχες αναφερθεί για τις πλαστικές της (...) ότι βάζουν νερό και κάποιοι έπεσαν να σε φάνε.
Πριν δυο μέρες πήγα να ανασηκώσω το σώμα από τον πάτο για να ξεκινήσω τη θεραπεία για το ακάρι και ήταν λες και άνοιξα βρύση, τόσο πολύ νερό έτρεχε από το σώμα, έπαθα πλάκα. άλλο να στο λένε άλλο να το παθαίνεις ο ίδιος.Ελπίζω να μην σε κούρασα με την πολυλογία αν έχεις χρόνο και μπορείς θα περιμένω μια απάντηση για το τι συμβαίνει στα παράθυρα από τα καπάκια ή εδώ ή στο blog όπου θέλεις δεν έχω πρόβλημα. όπως και αν το αναβάσεις δν έχω πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ προκαταβολικά. Καλό κουράγιο στις μέρες που περνάμε και σε αυτές που έρχονται.

Νίκος Φ...Απάντηση MELISSOCOSMOU

Τίποτα κακό δεμ συμβαίνει Νίκο, οι μέλισσες άλλοτε κλείνουν και άλλοτε ανοίγουν τις σίτες.
Αυτή την εποχή ίσως λόγω των Αχερόντειων και των σφηκών προσπαθούν να κλείσουν κάθε άνοιγμα, δεν ξέρουν ότι με την σήτα είναι οκ και ασφαλείς δεν τους κόβει και τόσο πολύ, έντομα είναι...


Όσο για τις πλαστικές κυψέλες.
Έγραψα την άνοιξη την εμπειρία που διαπίστωσες κι εσύ, και για του λόγου το αληθές συνόδεψα το γραπτό και με βίντεο που να δείχνει το πρόβλημα.

Δυστυχώς ακολούθησε εξώδικο που μου έλεγε ότι ψεύδομαι και πως ούτε λίγο ούτε πολύ ότι εγώ γέμισα το σώμα με νερό και μετά τράβηξα και το βίντεο για να διασύρω της εταιρεία.
Έφριξα, καθώς δεν είμαι τόσο παλιάνθρωπος να βλάψω ούτε μύγα, πόσο πιο πολύ μια ολόκληρη εταιρεία με εργαζομένους από πίσω κτλ.

Παρα την αρχική μου πικρία και εκνευρισμό, μετά ψύχραιμα κατάλαβα ότι αν όντως υπάρχει το πρόβλημα που ανέδειξα θα αναγκαστούν από τους ίδιους τους πελάτες τους να το βελτιώσουν κάποια στιγμή.
Δεν δημοσιεύω το όνομα της εταιρείας λόγω του εξωδίκου φυσικά.

Θα έλεγα καλό είναι να τους πάρεις ένα τηλ και να τους το αναφέρεις το πρόβλημα.