Συνδικαλιστής εκφράζει επιφυλάξεις για την κίνηση του προέδρου να κατέβει στην πολιτική ενώ είναι στο τιμόνι της ΟΜΣΕ - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Συνδικαλιστής εκφράζει επιφυλάξεις για την κίνηση του προέδρου να κατέβει στην πολιτική ενώ είναι στο τιμόνι της ΟΜΣΕ


Φίλες και φίλοι, πολλά θέματα έχουν μαζευτεί να γράψω, τα έχω αμελήσει και ζητάω συγνώμη.
Τις επόμενες ημέρες θα τα δείτε δημοσιευμένα, θα δείτε δηλαδή μελισσοκομικές πατέντες, που έκανε ένας συνάδελφος μας στο Αγρίνιο, θα δείτε πως συμπεριφέρεται το δασαρχείο στους μελισσοκόμους σε άλλα κράτη, θα δείτε ωραίες αναρτήσεις.

Πριν λίγες ημέρες έκανα δημοσίευση την είδηση ότι ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι με κατακρίνατε μάλιστα ότι δεν έπρεπε να το κάνω, έχετε κι εσείς τα δίκαια σας δε λέω μα ήταν μελισσοκομικού ενδιαφέροντος η είδηση γι αυτό και την δημοσίευσα, και εν τέλει θα δείτε ότι ίσως και να ήταν χρήσιμο.

Διάβασε την ανάρτηση ένας συνδικαλιστής και με πήρε στο τηλέφωνο.
Μου είπε ενδιαφέρον πράγματα, και θα σας δώσω μια γεύση.Μου είπε λοιπόν πως όταν κάποιος εν ενεργεία συνδικαλιστής αποφασίσει να κατέβει στην πολιτική, τότε πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του από το συνδικαλιστικό όργανο που ανήκει και στην συνέχεια να υποβάλει υποψηφιότητα για βουλευτής.

Με παρέπεμψε μάλιστα στις περιπτώσεις Χρήστου Πρωτόπαπα και Λάμπρου Κανελλόπουλου που ηταν πρώην πρόεδροι της ΓΣΣΕ και σε πολλούς ακόμα της ΑΔΕΔΥ κτλ.

Όλοι ανεξαιρέτως παραιτήθηκαν.

Ο λόγος που κρίνεται σκόπιμο η παραίτηση είναι απλός μα πολύ ουσιαστικός.

Είτε εκλεγεί είτε όχι ο συνδικαλιστής που πολιτεύεται αυτομάτως χρωματίζεται.
Δηλαδή θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Είτε η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση είτε ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη φορά που θα ζητήσει συνάντηση ο πρόεδρος ή αίτημα για μελισσοκομικό θέμα από την όποια κυβέρνηση ή το υπουργείο δεν θα αντιμετωπιστεί ως πρόεδρος των μελισσοκόμων αλλά ως μέλος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντίπαλος πολιτικός.

Και φυσικά ποιος Υπουργός θα ικανοποιούσε αίτημα ενός άλλου κόμματος στην ουσία, που μπορεί να του δώσει εκλογικούς πόντους εις βάρους του δικού του κόμματος;

Φυσικά κανείς, η ομοσπονδία δηλαδή στο εξής θα αντιμετωπίζεται ως όργανο του ΠΑΣΟΚ και τα αιτήματα της θα χειρίζονται εχθρικά από αντίπαλα κόμματα, όποιο κι αν έρθει στην εξουσία.

Η κίνηση του προέδρου της ΟΜΣΕ σύμφωνα με τον συνδικαλιστή ήταν ατυχέστατη, και υπάρχει κόλλημα ασυμβίβαστου των δυο αρμοδιοτήτων.

O MELISSOCOSMOS το ξεκαθαρίζω δεν κάνει πολιτική, δεν είναι πολιτικό blog εξάλλου.
Δεν μπορώ όμως να μην πω ότι από αυτά που άκουσα προβληματίστηκα πολύ, και συμφωνώ κι εγώ ότι πράγματι η ομοσπονδία διατρέχει αυτούς τους κινδύνους πλέον, εκτός κι αν ο πρόεδρος έχει υποβάλει παραίτηση ο άνθρωπος και δεν το γνωρίζω εγώ.

Από τις πληροφορίες που φτάνουν στο Blog πάντως νομίζω ότι πολλές αντιδράσεις στον χώρο μας θα προκαλέσει αυτό το θέμα.

MELISSOCOSMOS